Anonymous - Pon 15 Wrz, 2008 Nawet nie zauważyłem tego opisu alloy Miałem taką felge w rękach.Pomalowana na biało wygląda całkiem fajnie.Felga ma takie oznaczenie KPZ (kronoprinz chyba? - producent ) 815011
Ze zdjęcia widać ,że zrobiona jest z grubszego materiału niż zwykła stalowka.Ma 16 otworów ,a stalówka o podobnym kształcie 14.Na allegro są takie nowe ,ale po 150zł/szt.Trochę drogo,choć z drugiej strony tanio jak za nową alume http://moto.allegro.pl/it...oryginalne.htmlVlodarsky - Pon 15 Wrz, 2008 Nie kupujcie tych felg od C5... a przynajmniej używanych. My je wymienialiśmy na gwarancji i zutylizowaliśmy ich kilkadziesiąt kompletów. Mam nadzieje, że te z gwarancji nie trafiły na allegro... bo są zwyczajnie niebezpieczne. Jak kupoważ to tylko nowe.Loko - Pon 15 Wrz, 2008 CZemu, dlaczego, co było z nimi nie tak?M - Pon 15 Wrz, 2008 Moglybyc np zrobione z drewna i szybko pękają pit - Wto 16 Wrz, 2008 A co polecacie z lekkich felg?
Chciałem OZ Supertourismo ale to 9kg
Z tego co czytam to ciężko coś dorwać w wadze np. 6kg Anonymous - Wto 16 Wrz, 2008 zmienilem tytul tematu bo tamten sprawial ze tracilismy wiarygodnosc Greg - Wto 16 Wrz, 2008 Fakt, ciężko o lekkie felgi. Superleggera albo Ultraleggera z popularnych, ale drogich.
Szkoda, że OZ na swojej stronie nie podaje masy Superturismo. Chwala się masą tylko lekkich felg, a ciekaw jestem ile wazy ta moja...Gaydek - Wto 16 Wrz, 2008
pit napisał/a:
A co polecacie z lekkich felg?
Chciałem OZ Supertourismo ale to 9kg
Z tego co czytam to ciężko coś dorwać w wadze np. 6kg
Team Dynamics sprawdzałeś? Kiedyś tam na Allegro trafiały się okazje.Gaydek - Wto 16 Wrz, 2008
Greg napisał/a:
Szkoda, że OZ na swojej stronie nie podaje masy Superturismo. Chwala się masą tylko lekkich felg, a ciekaw jestem ile wazy ta moja...
Check this out, http://wheelweights.net/ . Twoje O-Zety to jakieś 9,5 kg / sztuka .Greg - Wto 16 Wrz, 2008
Dobra stronka, dzieki! Hmm... To 2,5kg więcej niż Superleggera. Kurna, dam sobie ręke uciąć, że jak ważyłem jedno koło to było coś ok. 20kg - chyba niemozliwe, żeby opona ważyła 10kg. Albo dałem ciała z wagą, albo mam balast. Gaydek - Wto 16 Wrz, 2008 Proszę bardzo .
Nikt nic nie pisze na forum, bo wszyscy sprawdzają, ile ważą ich felgi .anjas - Wto 16 Wrz, 2008
Greg napisał/a:
Albo dałem ciała z wagą, albo mam balast.
może masz napompowane jakimś ciężkim powietrzem? Loko - Wto 16 Wrz, 2008
Gaydek napisał/a:
Proszę bardzo .
Nikt nic nie pisze na forum, bo wszyscy sprawdzają, ile ważą ich felgi .
Dobra stronka, dzieki! Hmm... To 2,5kg więcej niż Superleggera. Kurna, dam sobie ręke uciąć, że jak ważyłem jedno koło to było coś ok. 20kg - chyba niemozliwe, żeby opona ważyła 10kg. Albo dałem ciała z wagą, albo mam balast.
Mozliwe, w linku który podał michool kilka postów wcześniej super turismo z oponą w 16 calach waży 18 kg, opona też sobie trochę wazy i tak jak z felgami są lzejsze gumy i cięższe.Greg - Wto 16 Wrz, 2008
Loko napisał/a:
Mozliwe, w linku który podał michool kilka postów wcześniej super turismo z oponą w 16 calach waży 18 kg, opona też sobie trochę wazy i tak jak z felgami są lzejsze gumy i cięższe.
Napisałem go gościa z Inter Carsu z działu oponiarskiego z pytaniem o masę takich opon. Odpisał, że są na ogół podobne:
lato np.
- continnental 7,940 kg.
- uniroyal 7,920 kg.
Skoro felga to 9,5kg, to średnio chce mi się wierzyć że opona waży jakieś 10-11kg (nie pamietam ile dokłądnie ważył zestaw). Musiałem pomylic się z wagą.
Wg. linka dodanie kilograma go koła to jak dodanie 2x tyle gdziekolwiek indziej w aucie Zatem 2,5kg różnicy między leggera a tourismo to 4x2,5x2=20kg w aucie. Niewiele. Ale chyba to trochę ściema, bo odnosze wrażenie że jest dużo ciężej.
Czy ktos mi odpowie na jeszcze jedno za.jefajne pytanie? Co powoduje większe zwiększenie oporów toczenia i różnicę we właściwościech jezdnych/przyspieszaniu - przeskok na szersza oponę (np. 195 na 205) czy zmiana z 16" na 17" (+ ok 2-3kg na koło)?
Dziękuję.
PS Loko - za linka masz u mnie pomógł, Gaydek też.