Niee na tył taki sam zestaw jak na przód, bo zepsujesz rozkład siły hamowania i auto na lepszych klockach będzie miało dłuższą drogę hamowania.
No nie wiem. Ja w życiu na tył do saxo bym nie założy nic lepszego od serii.Niemy - Śro 17 Wrz, 2008
Michał napisał/a:
ja w bordowym :
dolot raceland - saxorulez
wydech magnex - saxorulez
wyciety cat
132 konie
u mnie 132 na samym dolocieMichał - Śro 17 Wrz, 2008 14 koni sam dolot ? Tomcat - Śro 17 Wrz, 2008 Ołł shit... To chyba faktycznie musze coś pogrzebać, bo będę miał najwolniejszego VTS'a w Krakowie i okolicach
Odwiedziłem dzisiaj firmę teddymotorsport (btw, ma ktoś z nią jakieś doświadczenia ?) i zrobiłem sobie prowizoryczną listę zakupów, tudzież pakiet małego rajdowca. Wygląda ona następująco:
1. Tarcze przód ATE - 280 zł komplet
2. Klocki przód DS Performance - 240 zł
3. Kubeł Jacky (na szczęście bez napisu ) - 370 zł
4. Pasy Sparco z serii tuningowej, 3 punktowe - 235 zł
5. Kierownica z osadzeniem (no name, za to prezentuje się i leży bardzo fajnie) - 249 zł
6. Naba - 99 zł
7. Rozpórka (no name, kopia sparco) - 259 zł
8. Motul 300V 5W30 - 250 zł za 4 litry
Przy takim zamówieniu oczywiście wjedzie jeszcze jakiś rabacik.
Co myślicie o takim pakiecie ? Jak na początek oczywiście...
Jeśli chodzi o tarcze to kumpel może mi załatwić seryjne Zimmermany za ok. 140 zł komplet i zastanawiam się czy taka opcja będzie wystarczająca...qbus - Śro 17 Wrz, 2008
Cytat:
Niee na tył taki sam zestaw jak na przód, bo zepsujesz rozkład siły hamowania i auto na lepszych klockach będzie miało dłuższą drogę hamowania.
Eeeee? Chyba ze mowimy tutaj o slicku to owszem... ds3000 przod i perfomance tył... ale perfomance przod i tył na seryjnej oponie to jest "proszenie sie o samobójstwo" fydi - Śro 17 Wrz, 2008 2. dobra cena
3. co to za kubeł? to ta kopia najprostszego bimarco? jak siedziałeś i Ci pasuje to ok. a patrzyłeś na fotele mirco ?np. model RC jest bardzo chwalony przez wiele osób na tym forum. lepiej wydać teraz te kilka zł więcej niż później kupować drugi fotel
7. ciekawe masz jakieś zdjęcie tej rozpórki? czy ona biegnie sobie przy górnej grodzi czy to taka co przez środek jest poprowadzona?
Ogólnie bardzo fajne rzeczy jak na początek. a co z zawiasem?
qbus napisał/a:
Eeeee? Chyba ze mowimy tutaj o slicku to owszem... ds3000 przod i perfomance tył... ale perfomance przod i tył to jest "proszenie sie o samobójstwo"
nie chce wiedzieć co by się u mnie działo z DS na tyle 106 - Śro 17 Wrz, 2008
Tomcat napisał/a:
Odwiedziłem dzisiaj firmę teddymotorsport (btw, ma ktoś z nią jakieś doświadczenia ?)
tak ma, polecam. w tym samym czasie zaczelismy sie scigac.. wiec znamy
sie juz kilka lat. dopytaj o rabaty za naklejke moze ci obniza cene Loko - Śro 17 Wrz, 2008 Pakiet spoko, klocki i tarcze sporo taniej dostaniesz tutaj www.sklepmoto.pl
Pasy- ja jeżdze w wąskich 4 punktach i jakbym dziś znów kupował pasy, to chyba jednak wszedł bym w 3 calowe pasy racinga, sa w podobnej cenie, a chłopaki na forum mówią ze są w porządku.qbus - Śro 17 Wrz, 2008 Ale jak juz byles w teddy to z ciekawosci podbij do rako, nie masz daleko a tam tez mozna z nimi petraktowac cene... zwlaszcza jak sa prezesi Loko - Śro 17 Wrz, 2008 No a z hamulcami to jak kto lubi , już kiedyś to pisałem, auto hamuje oponami a nie hamulcami i dopóki nie wykorzystujesz jak najlepiej zarówno przednich opon jak i tylnich to nie hamujesz efektywnie. Zakładając ds performance przód i tył auto wykorzystuje przód i tył tak samo jak seria, wiec tutaj nic się nie zmieni.
U mnie prawdopodobnie klocki z tyłu skończą się wcześniej, wiec załozę ds performance najpierw na tył , zapraszam wtedy na przejażdzke, zobaczycie ze nie taki diabeł straszny jak go malują Tomcat - Śro 17 Wrz, 2008 Niestety nie zapytałem czego kopią może być ten kubeł, ale mój kuzyn jeździ na identycznym w drifcie, ostatnio pytałem go nawet o opinie i twierdzi że jest ok. Większych przeciążeń bocznych niż drift 350 konną BM-ką na trzecim biegu raczej nie osiągnę, więc powinien wystarczyć.
Zdjęć rozpórki nie mam. O ile byłoby to to samo co widziałem, to jest wygięta w kierunki ściany grodziowej, cała w srebrnym macie.
Jeśli chodzi o zawias to do tej pory przejechałem tym autem 600 km, więc nawet serii jeszcze nie ogarnąłem tak jak bym chciał. Na zmiany przyjdzie czas pewnie w okolicach wiosny. Narazie chcę się oswoić z tym co jest.
A co sądzicie o tych Zimmermanach ? Wystarczą ? Cena w porównaniu do ATS-ów jest wręcz symboliczna....fydi - Śro 17 Wrz, 2008
Cytat:
Jeśli chodzi o zawias to do tej pory przejechałem tym autem 600 km, więc nawet serii jeszcze nie ogarnąłem tak jak bym chciał. Na zmiany przyjdzie czas pewnie w okolicach wiosny. Narazie chcę się oswoić z tym co jest.
W sumie słusznie bo na śnieg to seria jest jak znalazł.fydi - Śro 17 Wrz, 2008 Może to już wiesz, ale warto się upewnić jaki system hamulcowy masz. są dwa rodzaje klocków CHRZANEK - Śro 17 Wrz, 2008 Kubeł - poszedł bym w MIRCO niekoniecznie RC ale myślę że lepsze mirco niż bi marco bez homo
Klocki na tył - Ja mam z tyłu serię i szczerze mówiąc nie narzekam żeby było za słabo, a z lewej można rzucić tak że suka się sunie niczym Polody na D1 drift Tomcat - Śro 17 Wrz, 2008
fydi napisał/a:
Może to już wiesz, ale warto się upewnić jaki system hamulcowy masz. są dwa rodzaje klocków
Coś mi już nie pasowało szukając części na niektórych stronach... A więc jakie to rodzaje i jak mogę to najpewniej sprawdzić ? Wykluczając oczywiście rozbieranie połowy auta
Sorry, że męczę, ale czy na prawde nikt nic nie wie o tarczach zimmermana ?