k-mart - Pon 27 Paź, 2008 nie chodza, tylko ruskie chodzaThe Mc - Pon 27 Paź, 2008 Tez sie zastanawiam nad konsola, ale boje sie ze mi zaduzo zycia zmarnuje. Zreszta ja chcialbym w jedna gre pograc i to jest EA Skate - czy ktos z was w to gral? Andrzej wedlug ciebie X jest lepszy ? Bo napewno jest tanszy to juz wiemqbus - Pon 27 Paź, 2008 ale tylko wersja 60 gb u nas juz niedostepna jest kompatybilna w dol...
swietna sciezka dzwiekowa w midnight club!Stf - Pon 27 Paź, 2008 panowie ale proszę o wypowiedzi w 100% pewne. czy kazda wersja z dyskiem 60gb jest kompatybilna w dół - czy chodzą na niej np. gt4 ?anjas - Pon 27 Paź, 2008
Stf napisał/a:
panowie ale proszę o wypowiedzi w 100% pewne. czy kazda wersja z dyskiem 60gb jest kompatybilna w dół - czy chodzą na niej np. gt4 ?
nie, nie każda. Z tego co wiem z PS2 kompatybilne były tyko pierwsze PS3 z 60GB dyskiem, które sprzedawane były ponad rok temu. Jak ja kupowałem X'a (pazdziernik 2007) to juz nie mozna bylo kupic PS3 kompatybilnej w dol (dlatego kupilem X'a, choć pojechałem do sklepu po PS3).
Teraz znów wyszły PS3 z dyskiem 60GB ale one nie są kompatybilne z PS2. Z tego co wiem, nie da się teraz w PL kupić (nowej, w oficjalnej sprzedaży) PS3, która byłaby kompatybilna w dół.
Nie wiem też jak działa giercowanie przez siec w PS3, ale z Xbox Live nie ma najmniejszego problemu - a granie po sieci to najlepsza zabawa.
Na Xbox live jest też full demek. Ja teraz zanim kupię jakąś grę zawsze zasysam demo i sprawdzam czy się nadaje. Dzięki temu nie kupiłem już kilka kup, które wydawały mi się fajne i chciałem je mieć.
Podsumowując - ja kupiłbym znów X'a.
Ale jak wyjdzie GT5 to pewnie zagości u mnie też PS3.Maciek - Pon 27 Paź, 2008 Niestety Kondziu. Ale ja myśle, że różnica w ilości tytulów jest raczej spowodowana tym, że X360 jest jednak troche dłuzej na rynku od PS3.qbus - Wto 28 Paź, 2008
Cytat:
Xbox 360 sprzedaje się bardzo dobrze, PS3 sprzedaje się tak sobie. Łatwo wskazać zwycięzcę, prawda? Jednak w branży gier nie wszystko jest tak oczywiste, a o dochodach decyduje w ogromnej mierze sprzedaż oprogramowania. Jak wynika z analiz ostatnich wyników finansowych największych wydawców, okazuje się, że PS3 w ilości sprzedanych gier bije na głowę Xboxa 360. Jest to tym bardziej zadziwiające, że konsol Sony jest przecież na rynku mniej niż konsol Microsoftu. Przyjrzyjmy się bliżej analizie dokonanej przez gamer.blorge.com.
Zacznijmy od Electronic Arts, największego na świecie wydawcy i producenta third party. Okazuje się, że aż 17% przychodów wygenerowały produkty na PS3, zaś tylko 10% na Xboxa 360. 1:0 dla PS3.
Teraz UbiSoft, potentat, a jakże. Regularnie podbijający listy przebojów i mocarz na rynku europejskim. Jaki wynik? PS3 20%, a Xbox 360 14%. 2:0 dla PS3.
Namco Bandai nie trzeba przedstawiać. To jeden z największych japońskich wydawców wszelkiej maści gier. Okazuje się, że firma sprzedała o 57% więcej gier na PS3 niż na Xboxa 360. 3:0 dla PS3.
Konami, czyli kolejna wielka, japońska firma. Jeśli wziąć pod uwagę MGS4, to wyniki także nie mogą być inne. W pierwszym kwartale roku fiskalnego wpływy z gier na PS3, stanowiły aż 57,3% ogółu. Dla porównania Xbox 360 uszczknął marne 1,8%. 4:0 dla PS3.
Wczujcie się teraz w kierownictwa tych firm, pracowników różnych szczebli, dyrektorów pionów i poziomów, którzy przeglądając plan wydawniczy, zerkają na raporty finansowe i zastanawiają się, dlaczego tę grę robimy tylko na Xboxa 360, skoro dwa razy więcej zarobilibyśmy na PS3. Wołają więc jakiegoś Johna i wydają odpowiednie dyspozycje
M - Wto 28 Paź, 2008 Jest takie powiedzenie
"Jedzmy gówno - miliony much nie mogą się mylić"
Jest taka kwestia jak odbiór uzytkownika.
Aby wybrac pomiedzy dwoma konsolami trzeba wybrac to co nam pasi.
Z mojego doswiadczenia wynika ze kierowanie sie "ktory ma wiecej, ktory ma lepszy sprzet"
ma sie jak piernik do wiatraka bo i tak tego nie wykorzystujemy a bajery techniczne bardzo szybko sie przedawniają.anjas - Wto 28 Paź, 2008 Ten tekst, który zacytował qbus jest prawdziwy, ale nie uwzględnia jednej bardzo ważnej rzecz - a mianowicie "animowania" pojawiania się nowych tytułów przez producentów konsol.
Wydawcy gier nie biorą pod uwagę wyłącznie sprzedaży ale też umowy z producentami konsol, a z tego co wiem Microsoft dokłada grubą kasę do niektórych tytułów tylko po to, żeby pojawiły się na X'a.
Mnie serio zastanawia why na PS3 jest ciągle tak mało gier i mało nowych tytułów? Nie rozumiem tego... A GT5 pojawia już się od roku i ciągle premiera jest przekładana. Kiedy przed rokiem kupowałem konsolę pełne GT5 miało się pojawić "lada dzień"... A nie ma go do tej pory i tak naprawdę nie wiadomo kiedy będzie.qbus - Wto 28 Paź, 2008 http://www.metacritic.com/games/ps3/scores/ 235 gier na ps3
wez pod uwage to ze x jest na rynku 1.5 roku dluzej w europie niz ps3, z gt5 to jest dziwna historia, predko ta gra nie wyjdzie napewno.
Kondziu przelec sobei liste tytulow, zobacz na exclusivy, gry multiplatformowe w zasadzie sa takie same (na ps3 wiecej tytulow wyswietla full hd) zastanow sie czy przyda Ci sie kiedys do czegos blueray... ja wybralem ps3 ze wzgledu na metal gear solid 4 i to ze dwoch moich znajomych ma ps3...anjas - Wto 28 Paź, 2008
qbus napisał/a:
wez pod uwage to ze x jest na rynku 1.5 roku dluzej w europie niz ps3
no ale co to zmienia?
na ps3 jest o połowę mniej gier i to jest dla mnie ważne. Datą premiery na rynku przecież się nie gra...
Aha, Xbox360 jest kompatybilny w dół, więc dolicz jeszcze X gier ze starego Xboxa.M - Wto 28 Paź, 2008 Gralem na x ostatnio u szwagra w bad company, mimo ze nie bylo myszki to podobalo mi sie.
Po swietach kupuje x'a bo jest fajny i mi sie poboda ta konsola. A na co jest wiecej gier a na co mniej, jakież to ma znaczenie. Panowie czy ktos zagra w te 350 czy 100gier mnie na psa?qbus - Wto 28 Paź, 2008 Anjas ale iloscia tytulow tez sie nie gra, liczy sie jakosc, zobacz sobie jeszcze raz na listy tytulow, na ps3 gier ze srednia wieksza niz 80% jest 70, na X'a jest to 106 tytulow. Szczerze w ile z tych gier zagrasz? Mam w domu Call of duty 4, MGS'a 4, Colina Dirta, Burnout Paradise i od wczoraj Midnight Club LA, konsole mam od poczatku wrzesnia w domu i narazie tylko skonczylem MGS'a(a sorry jeszcze Uncharted ktore kupilem razem z konsola, czyli 2 tytuly skonczone). Nie chce przekonywac nikogo do slusznosci takiego a nie innego wyboru, prawda jest taka ze jedna i druga konsola do duzo dobrej zabawy. Kwestia tego czego od niej oczekujesz oprocz grania.
Cytat:
Aha, Xbox360 jest kompatybilny w dół, więc dolicz jeszcze X gier ze starego Xboxa.
szczerze? no way... kolega tez ma ps'a kompatybilnego w dol, odpalilismy kiedys wrc evolved, sorry ziom ale akurat kompatybilnosc w dol tylko dla fanatykow konkretnych tytulow.
tak btw. x-box live jest platne? ps network masz za free, a godziny spedzone na mp przy niektorych tytulach skutecznie przedluzaja jej zywotnosc.anjas - Wto 28 Paź, 2008
qbus napisał/a:
tak btw. x-box live jest platne? ps network masz za free, a godziny spedzone na mp przy niektorych tytulach skutecznie przedluzaja jej zywotnosc.
skoro poruszasz kwestię ceny... za PS3 kupisz 2 X'y 360.
A wszystkie wymienione przez Ciebie gry, w które grasz na PS3 są też na X'a.
Ja nie twierdzę, że X jest lepszy niż PS3 ale staram się jasno napisać moje zdanie - na razie kompletnie nie opłaca się kupować PS3 bo jest dużo droższa i nic moim zdaniem nie uzasadnia tej różnicy ceny.
PS3 też sobie kupię, ale jak pojawią się na nią jakieś fajne tytuły, których nie ma na X'a.Stf - Wto 28 Paź, 2008 traktuję to jako pudło 50:50 do gry:filmy więc może jeszcze kilka zdań na temat filmów. czy ktoś korzysta z tego urządzenia pod kątem oglądania filmów w fullhd ? podobno jest znacznie szybsze (start filmu) vs urządzenia dostępne na rynku - czy nie ma jakiś przekłąmań w obrazie, chwiejnych liter itp ??