Ja polecam zawsze BILSTEINA B6/B8 (do wyboru - można wybrać bo są dwa do wyboru)
I jakieś sprężyny np H&R
To samo miałem pisać
Ja polecam taki zestaw, osobiscie po zimie sam będe takowy zakładał !M - Śro 29 Paź, 2008 Dodam ze w 1130 jest 3 stopniowa regulacja wysokosci oraz plyna regulacja twardosci amorow. Gdyby tego nie bylo pewnie bralbym bilsteina.CHRZANEK - Śro 29 Paź, 2008
eM napisał/a:
Dodam ze w 1130 jest 3 stopniowa regulacja wysokosci
1)light terrain
2)heavy terrain
3)Paris-Dakar
M - Śro 29 Paź, 2008 Anonymous - Śro 29 Paź, 2008 A czy 1130 skrecone na max hard bedzie robilo taka robote jak b8 ? Jak to ma sie do siebie ? Bo widze ze b8 jest najmocniej sugerowanym zawiasem M - Śro 29 Paź, 2008 To juz trzeba sprawdzić, pytanie czy max twardy to taki jaki chcesz mieć.
Najbardziej trafne wypowiedzi bedą takich osob ktore maja honde, jezdzily po torze z koni i b8 i maja w tym doswiadczenie. Ja dopiero swoj setup skladam wiec nie mam takich empirycznych informacji. Napewno kwestia mozliwosci regulacji jest dla mnie bardzo wazna.Anonymous - Śro 29 Paź, 2008
eM napisał/a:
Najbardziej trafne wypowiedzi bedą takich osob ktore maja honde, jezdzily po torze z koni i b8 i maja w tym doswiadczenie.
A są takie osoby na forum ? Loko - Śro 29 Paź, 2008 Nie mam i tym dlatego mozemy juz zamknąc ten temat
zamykam Loko - Śro 29 Paź, 2008
eM napisał/a:
Napewno kwestia mozliwosci regulacji jest dla mnie bardzo wazna.
A da się to ustawiać nie wyjmując z samochodu amorów, bo jeśli nie to regulacja jest totalnie zbędna, wysokość nawet jeśli się da zmienić to wiąże się to z wizytą na geometri po każdej zmianie. Więc warto by sobie odpowiedzieć na pytanie ile tak na prawde razy zmienimy te ustawienia?Michał - Śro 29 Paź, 2008 ludzie tutaj jedzili na koni , tyle ze francuzami i nie byli zadowoleni. Po przesiadce na bilstein ( nie TEIN ANDRZEJU ) podobno niebo a ziemia, o wiele lepiej. Ale podkreślam, zawias był w fracuzachM - Śro 29 Paź, 2008
Loko napisał/a:
eM napisał/a:
Napewno kwestia mozliwosci regulacji jest dla mnie bardzo wazna.
A da się to ustawiać nie wyjmując z samochodu amorów, bo jeśli nie to regulacja jest totalnie zbędna, wysokość nawet jeśli się da zmienić to wiąże się to z wizytą na geometri po każdej zmianie. Więc warto by sobie odpowiedzieć na pytanie ile tak na prawde razy zmienimy te ustawienia?
Tak regulacja twardosci oczywiscie, wysokosci nie. Wysokosc ustalamy na najmniejsza na tor oczywiscie.
A twardosc na torze ? Dostosowanie jej do pracy zawieszenia? Nie powiesz przeciez ze jest bez znaczenia?M - Śro 29 Paź, 2008
Michał napisał/a:
ludzie tutaj jedzili na koni , tyle ze francuzami i nie byli zadowoleni. Po przesiadce na bilstein ( nie TEIN ANDRZEJU ) podobno niebo a ziemia, o wiele lepiej. Ale podkreślam, zawias był w fracuzach
No wlasnie inne zawiasy.Loko - Śro 29 Paź, 2008
eM napisał/a:
A twardosc na torze ? Dostosowanie jej do pracy zawieszenia? Nie powiesz przeciez ze jest bez znaczenia?
Nie powiem że jest bez znaczenia, ale też nie ma to ogromnego znaczenia, bo w takim zawiasie ustawia się tylko bound lub rebound. Właśnie, który parametr da się zmieniać?
Większość ludzi których znam tylko raz ustawiła i koniec potem żadnych zmian, a w takim wypadku na pewno lepiej wziąć billa ustawić go raz a porządnie w zerkopolu.M - Śro 29 Paź, 2008 Loko ale skad zerkopol wie jak pracuje twoje zawieszenie?
Wiesz o co mi chodzi, jedziesz na tor i wybierasz taką pracę jaka dla Ciebie jest fajna i daje Ci najlepsze prowadzenie. NIe chce tu reklamowac koni, tak jak strojenie ecu robie na ulicy tak i strojenie zawiasu powinno byc na ulicy/torze a nie w zerkopolu - z calym szacunkiem dla tej firmy.