To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Probelm z nowym sprzęgłem

Kamilbike - Nie 02 Lis, 2008

U mnie seria sprzeglo 190mm od 1.4 103KM dawala rade z moca 145KM posliznela sie dopiero na strzale z nitro +30KM. Za to spiek i wzmocniony o 40% docisk od p Radzikowskiego, slizgal sie nawet na seryjnej mocy 145KM. Dopiero jak zrobil docisk +50% to zaczelo ogarniac, tylko pekla raz linka po 2 dniach, a kolejne 2 dni pozniej mocowanie przy pedale. Nie mowiac nic o tym ze jazda z wciskanie i puszczaniem sprzegla byla katorga dla lydki.
wasq - Nie 02 Lis, 2008

czyli coraz czescie widze okazuje sie ze lepiej dozbierac pozyczyc i kupic gotowy wzmocniony odpowiednik niz rzezbic

rzezbic oplaca sie wteyd jak mamy sprzeglo plug&play czyli odkrecamy 2 sruby sprzeglo wypada wkrecamy nowe i juz

np w reno to juz dupa blada bedzie bo w niektorych przypadka to silnik trzeba bedzie wyciagac :P

CHRZANEK - Pon 03 Lis, 2008

wasq napisał/a:
np w reno to juz dupa blada bedzie bo w niektorych przypadka to silnik trzeba bedzie wyciagac

Rasta też musi silnik wyciągać :/ :/ :/

Kamilbike - Pon 03 Lis, 2008

Ja za to musialem wyciagac polowe tego co mialem pod maska, bo skrzynia w R100 wychodzila do gory :/
dzik - Pon 03 Lis, 2008

wasq napisał/a:

np w reno to juz dupa blada bedzie bo w niektorych przypadka to silnik trzeba bedzie wyciagac :P

w ktorych? w clio rs gdzie ciasno jest nie trzeba silnika wyciagac, skrzynia w dol i po zabawie

rasta - Pon 03 Lis, 2008

W foce niestety nie jest tak różowo, albo motor out, albo całe przednie zawieszenie trzeba zrzucać, łącznie z belką itd. itp. Jak bym miał 1.6 to by ie bylo problrmu hehe Więc dla mojego mechanika prościej jest wyjąć motor.

A swoją drogą sprzęgło już jest u Radzika i poprawaiają to co spierdolili! Ponoć na jutro, max. środę ma byc gotowe - obaczymy....

M - Pon 03 Lis, 2008

Jak radzik nie poprawi tak jak trzeba to za kare zainstalujemy mu EBuro :rotfl: :rotfl:
rasta - Pon 03 Lis, 2008

Buehehe :lol2: :lol2:
MoRToN - Pon 03 Lis, 2008

W jakis autach sprzeglo by radzik wogole daje rade ?

Narazie spotkałem jednego zadowolonego właściciela 230-to konnego Seja.

Kamilbike - Pon 03 Lis, 2008

250konny SX z krakowa. Kumple ma nie spiek tylko jakies inne, mam to na koncu jezyka ale nie moge wypluc :/ Do tego wzmocniony docisk i jest zadowolony. Tylko ze to chyba nieliczni :/
rasta - Pon 03 Lis, 2008

Czowiek mądry po szkodzie, tarcze można u niego robić, ale z dociskiem to z tego co widzę nie ma co kombinować.
rasta - Śro 05 Lis, 2008

Dziś dostałem tel. od mechanika, że sprzęgło na pokładzie i Mors poskładany - ponoć działa, ale jak to się dopiero jutro okarze podczas testów :]

Jak widać pomp i wysprzęglników wymieniać nie musiałem...

Anonymous - Czw 06 Lis, 2008

Witam,

Chciałem podczepić się pod temat. Okazało się, po zdjęciu skrzyni (nowa jest gdzies za krakowem) sprzęgło również nie jest w najlepszym stanie i zalecana jest wymiana. Co sądzicie o takim: poniżej link

Sprzęgło Saxo

dzik - Czw 06 Lis, 2008

silnik seria?
Anonymous - Czw 06 Lis, 2008

No można powiedzieć, że jeszcze w zasadzie tak. Nie ma kata i być może jakaś mapa w ECU, ale tego nie wiem na 100%.., ale dalsze plany też są ;D

Rozebrali wogóle starą skrzynie a w środku kambodża :) Ogólnie sprzęgło jeszcze mozna było by zamontować, ale zasugerowali wymianę na Valeo, albo Sacha żebym za kilka tygodni znowu do nich nie zawitał. Myślę, że nowa skrzynia i nowe sprzęgło bedą razem dobrze działać.