Techniczne - Dlaczego Stand alone a nie Piggy back
Bad-i - Nie 02 Lis, 2008 nadal nie odpowiedziałes na pytanie (pytam powaznie bo Ty sie na tym znasz).........
Jezeli mialbys wybrac najlepszy SA do rajdowki to jaki bys wybral (nie ma znaczenia czy ktos ogarnia czy nie itd.....)
p.s. tutaj zupelnie nie chodzi o moja sytuacje bo ja mam ograniczony budzet M - Nie 02 Lis, 2008 Musialbym zrobic maly wywiad srodowiskowy co bedzie najwygodniejsze w strojeniu i najlatwiejsze w podlaczeniu. W sterowaniu silnikiem nie widzę różnicy.
Jakbym mogl to bym podlaczyl swoje ECU z hondy, bez kitu jest kozakiem.dzik - Nie 02 Lis, 2008 Bad-i, to jaki ECU bedzie zostaw osobie ktora bedzie to stroic.
Byc moze Motec jest lepszy ale ten gosc tak ogarnia AEM'a ze na nim to zrobi lepiej.
Kazdy tuner ma swoje ulubione ECU i niech na nim stroi.Bad-i - Nie 02 Lis, 2008
dzik napisał/a:
Bad-i, to jaki ECU bedzie zostaw osobie ktora bedzie to stroic.
Byc moze Motec jest lepszy ale ten gosc tak ogarnia AEM'a ze na nim to zrobi lepiej.
Kazdy tuner ma swoje ulubione ECU i niech na nim stroi.
Panowie, po pierwsze narazie nic nie kupuje. Jak juz bede potrzebowal to sie poradze.
Chodzi mi glownie o to jakie jest najlepsze rozwiązanie...... (tak jak dyskutujemy o TV czy telefonach to mysle ze w SA jest podobnie)CHRZANEK - Nie 02 Lis, 2008
Bad-i napisał/a:
rasta zle zrozumiales moja wypowiedz. Rozumiem ze sa Lancery po 1000 KM i jezdza na Aemie ale to nadal nic nie udowadnia
Z tego co zauwazyłem AEM obsługuje procedure startową oraz ALS a to w grubych projektach w klasie N4 jest rzeczą absolutnie porzadaną - więc raczej nie jest to zabawka na 1/4 mili.
(oczywiście w silniku N/A nie ma to takiego znaczenia)
Rynek sportowy tak naprawde też sie otwiera na nowe firmy.M - Nie 02 Lis, 2008 Nie potrafie Ci odpowiedziec , ktore jest najlepsze.
W tak prostym setupie jak u Ciebie (nieskomplikowany) wzialbym vemsa (po dokladnym sprawdzeniu ze bedzie dzialac poprawnie).kubas - Nie 02 Lis, 2008 czy ktos odpowie na moje pytanie ? M - Nie 02 Lis, 2008
kubas napisał/a:
no dobra to co do aema kupuje uniwersalny model w usa z 600$ i spokojnie obsluzy on peżoła z silnikiem 1,6 16v tu ?
Sprawdzę to dla Ciebie ok?dzik - Nie 02 Lis, 2008
Bad-i napisał/a:
Chodzi mi glownie o to jakie jest najlepsze rozwiązanie...... (tak jak dyskutujemy o TV czy telefonach to mysle ze w SA jest podobnie)
No wlasnie nie.
Po pierwsze trzeba dokladnie sprawdzic kilka szczegolow dotyczacych silnika, osprzetu i samych wymagan uzytkownika.
Jedna bzdura moze zdyskwalifikowac nawet potencjalnie dobry komputer.
Jesli chodzi o twoj projekt to VEMS/Megasquirt da rade.rasta - Nie 02 Lis, 2008 Robi się panowie tak:
Odpala Autodatę i patrzysz jakie czujniki siedzą i na jakiej zasadzie działają w twim samochodzie. Nastepnie odpalasz specyfikację od przykładowo AEM'a i sprawdzasz który model to obsłuży - tak to u mnie wyglądało.GeKo - Nie 02 Lis, 2008 dziku, A co to jest dokładnie megasquirt - producent kompów czy jakiś rodzaj sterownika. Bo z tym określeniem spotkałem się już parę lat do tyłu.rasta - Nie 02 Lis, 2008
Bad-i napisał/a:
Prosze pamietaj ze w czasie zawodow duzo razy to zawodnicy ustawiaja sobie sami sprzet. Dla tego np w Motecu masz wiele funkcji na wyswietlaczu (zegarach), gdzie w przypadku innych SA musisz podpiac laptopa.