M - Wto 18 Lis, 2008 Januszek to wychodzi na to ze jak zrobiłem prawo jazdy to ty miałeś 10 lat?
Janusz - Wto 18 Lis, 2008
eM napisał/a:
Januszek to wychodzi na to ze jak zrobiłem prawo jazdy to ty miałeś 10 lat?
fuck ju.... nie wiem jak to obliczyłes ale dobra Bart - Wto 18 Lis, 2008 fakt faktem - Januszek to trochę takie dziecko (neostrady...)
ps. jak zdawałem na prawko to Janusz w drugiej klasie podstawówki był Anonymous - Wto 18 Lis, 2008 Ja za Saxo 1.6 16V zarejestrowane w Warszawie zapłaciłem niedawno 515 zł. Najtańszym okazał się mBank. Parę dni po mnie kumpel ubezpieczał auto małżonce i w ich przypadku (mało zniżek) najlepszą ofertę dała Axa.
mBank ma pewien plus (jak dla niektórych), można sobie wybrać zniżkę jaką się tylko lubi mi - Wto 18 Lis, 2008
bart napisał/a:
jak zdawałem na prawko to Janusz w drugiej klasie podstawówki był
nim zdasz - pewnie skończy studia anjas - Wto 18 Lis, 2008
siema napisał/a:
mBank ma pewien plus (jak dla niektórych), można sobie wybrać zniżkę jaką się tylko lubi
gorzej jak coś się stanie i trzeba będzie udowodnić, że rzeczywiście taka zniżka przysługiwała...Bad-i - Wto 18 Lis, 2008 ok czyli mniej wiecej wychodzi podobnie. Ja to tylko OC takze nie bardzo wnikam w szczegoly, ale slyszalem ze byly takie przypadki ze mimo ze masz OC to twoja firma ubezpieczeniowa odmowila wyplaty. Czy ktos o czyms takim slyszal? Bo ja przyznam ze nie bardzo kumam jak to mozliweJanusz - Wto 18 Lis, 2008
Bad-i napisał/a:
ok czyli mniej wiecej wychodzi podobnie. Ja to tylko OC takze nie bardzo wnikam w szczegoly, ale slyszalem ze byly takie przypadki ze mimo ze masz OC to twoja firma ubezpieczeniowa odmowila wyplaty. Czy ktos o czyms takim slyszal? Bo ja przyznam ze nie bardzo kumam jak to mozliwe
teoretycznie wszystkie zasady ubezpieczania OC reguluje ustawa wiec to średnio możliwe, jednak słyszałem podobnie, jak Ty wiec pewnie to tylko chwyt marketingowy. CO do mojego wieku to jest nas więcej takich na forum pit - Wto 18 Lis, 2008 Nie ma takiego modelu jak mój w żadnym kalkulatorze
Muszę podzwonić po tanich ubezpieczalniach.CHRZANEK - Wto 18 Lis, 2008 Pieżot 106 1,6 Rejestracja CTR - 490pln 40% zniżkiPieQt - Wto 18 Lis, 2008
Bad-i napisał/a:
slyszalem ze byly takie przypadki ze mimo ze masz OC to twoja firma ubezpieczeniowa odmowila wyplaty. Czy ktos o czyms takim slyszal? Bo ja przyznam ze nie bardzo kumam jak to mozliwe
oczywiście, że są takie przypadki, a na szybko 3:
kierowca był pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających
samochód nie miał ważnego badania technicznego
kierowca nie miał prawkaszymlorek - Wto 18 Lis, 2008 Ja tak jak niektórzy z was dopisuje do ubezpieczenia ojca z max zniżkami a sam mam jeszcze wzwyżke za wiek ponizej 25.
Foka 1,8 OC = 435zł w PZM na rok / OC + NW = 486zł na rokTomcat - Wto 18 Lis, 2008
PieQt napisał/a:
Bad-i napisał/a:
slyszalem ze byly takie przypadki ze mimo ze masz OC to twoja firma ubezpieczeniowa odmowila wyplaty. Czy ktos o czyms takim slyszal? Bo ja przyznam ze nie bardzo kumam jak to mozliwe
oczywiście, że są takie przypadki, a na szybko 3:
kierowca był pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających
samochód nie miał ważnego badania technicznego
kierowca nie miał prawka
albo kierowca rażąco złamał przepisy... Jak się ma OC w dupianej firmie to znajdą setki powodów żeby odmówić wypłaty, także też trzeba uważać. Swego czasu TU Uniqa, tak szeroko teraz reklamowane wysyłało odmowy wypłaty bez paragrafów Wiem, bo jestem z branży i kolega był kiedyś likwidatorem w tejże firmie.
Ja płacę za moje Saxo 860 zł (60% zniżek) za OC + AC (najwyższy wariant) + NW - firma PZMot. Jest nowa i tania, ale jak narazie nikt na nią nie narzekał.
Jeśli ktoś ma AC w PTU, MTU, HDI, a ostatnio niestety nawet PZU to radzę jednak zmienić, bo wypłacają baardzo słabo i trzeba się z nimi o wszystko wykłócać. Jednak najsolidniejsze aktualnie firmy to Generali, Allianz i Hestia. PZMot i PZU ustawiłbym w środku stawki, z czego PZU leci lotem pikującym na twarz, a PZMot raczej na plus, ale nie ma jeszcze wystarczającej ilości komentarzy żeby solidną opinię wydać.anjas - Wto 18 Lis, 2008
Tomcat napisał/a:
Swego czasu TU Uniqa, tak szeroko teraz reklamowane wysyłało odmowy wypłaty bez paragrafów
No bo Uniqa jak sama nazwa wskazuje unika wypłacania odszkodowań.
Gdyby się nazywało NieUniqa to nawet mógłbym rozważyć ubezpieczenie tam samochodu. Ale w obecnej sytuacji no way QARWA.Anonymous - Wto 18 Lis, 2008 Za 106 płace 32,30 miesięcznie ściągane z konta 60% zniżek mbank - hdi asekuracja ,wszystko załatwione bez wychodzenia z domu.Za R11 zapłaciłem 396 zł /rok.