to zrób takie M - Pią 19 Gru, 2008 No jaki problem,
Dla naszego klubu
1)Czy ta osoba jeździ francuzem?
2)Czy jego auto skreca?
3)Czy ma 100koni z litra lub wiecej?
4)Czy jest brunetem?
5)Czy jest szczupły?
6)Czy jest z Warszawy?M - Pią 19 Gru, 2008
KonradMK napisał/a:
no tak ale ktoś miał siłę to klepać do bazy? chyba jednak jest jakiś interfejs do zewnętrznych źródeł a to już jest niezły bajer
Kondziu na 100% siedzi tam banda azjatów lub hindusów i klepią nierozwiazane wyniki w kategorie. Nie ma takiego systemu.
Skad AI wiedziałby ze reksio jest taki jaki jest?KonradMK - Pią 19 Gru, 2008 bo w przeglądarkach miliardy razy ludzie szukają reksia wpisując różne głupoty i otrzymując różne wyniki. wyobrażam sobie engine którego zadaniem jest tworzenie profili i automatyczna kategoryzacja (poniekąd takie rozwiązania powstają właśnie na świecie)
wpisując reksio otrzymuję m.in. wynik:
kreskówka
bohater
piesek
łaciaty
i to wszystko na stronach z Polski. Wystarczy odpowiednio posortować takie dane, wrzucić gdzieś do cache i czekać aż ktoś będzie szukał po słowach kreskówka i łaciaty piesek i wynik sam się znajdzie. ale to wymaga niezłych zasobów i dostępu do danych.
może się zagalopowałem i faktycznie kitajce które straciły pracę w zakładach nissana z powodu zarzucenia projektu nowego NSXa klepią dane do bazy z klawiatury M - Pią 19 Gru, 2008 Ale Kondziu zobacz ze stosunek poprawnych wynikow na haslo reksio ma sie jak 1:100
w zakładach nissana z powodu zarzucenia projektu nowego NSXa
O w morde... ale "faux pas"KonradMK - Pią 19 Gru, 2008 pierwsze powiedzmy 50 wyników wystarczy, resztę można odrzucić. potem porównując wyniki wyszukiwań dla różnych osób przy podobnych parametrach można utworzyć profil. nie wiem, zgadujęM - Pią 19 Gru, 2008 Podpowiem Ci. Nie da sie tego zrobić bez ludzkiej percepcji.
To tak jak z captcha, przeciez jest juz mase firm z Indii które mają ludzi który cały dzien siedzą i wpisują kody obrazkowe bo zadna maszyna na swiecie nie ogarnie tego co potrafi narząd miedzy uszami.
Umowmy sie tez ze ilosc znanych postaci na swiecie jest skonczoną liczbą.
Że np zespół 500ludzi moze w ciągu miesiąca uzupełnić wszystkie nietrafione odpowiedzi.
Algorytm dziala tak.
Odpowiadasz na 15 pytan
Dżin nie odgadł ale zapisal sobie co to jest,
i tym sposobem ktoś ma już 15 atrybutów postaci ktorej nie bylo,
wystarczy tylko je zweryfikowac, dodać wymagane pozostałe i gotowe.DeeS - Pią 19 Gru, 2008
eM napisał/a:
Algorytm dziala tak.
Odpowiadasz na 15 pytan
Dżin nie odgadł ale zapisal sobie co to jest,
i tym sposobem ktoś ma już 15 atrybutów postaci ktorej nie bylo,
wystarczy tylko je zweryfikowac, dodać wymagane pozostałe i gotowe.
O to jest bardzo madre. I tak wlasnie to jest wq mnie tez KonradMK - Pią 19 Gru, 2008 "Dżin nie odgadł ale zapisal sobie co to jest,"
nie zapisze bo mu nikt tego nie powie, co najwyżej powie że to nie to o czym myślał. nie trafiłeś, chyba że ciągle mówimy o kitajcach. to w takim razie bez sensu bo to chyba kosztowne jest dosyć.
EDIT: faktycznie sprawdziłem do końca i jest możliwość podania odpowiedzi. stworzę własny profil i podam odpowiedź dla siebie, ciekawe czy trafi
EDIT2: wymyśliłem grę:
dla określonych pytań podajemy określone odpowiedzi, zawsze te same, kilkaset razy a na końcu jak debil nie zgadnie podajemy nazwę np Stefan spod butki z piwem. Jeśli powtórzymy to wystarczającą liczbę razy to powinien się zapisać taki algorytm w bazie M - Pią 19 Gru, 2008
KonradMK napisał/a:
"Dżin nie odgadł ale zapisal sobie co to jest,"
nie zapisze bo mu nikt tego nie powie, co najwyżej powie że to nie to o czym myślał. nie trafiłeś, chyba że ciągle mówimy o kitajcach. to w takim razie bez sensu bo to chyba kosztowne jest dosyć.
Jak nie jak tak?
A po co jest tabela na starcie
"You Thought Of" "Guessed" ?
Ile razy tam widzialem rozbieznosci bo dżin nie zgadł.
Dzisiaj było niemalże 150tysiecy ludzi grających, przelicz to na ilość odsłon i czas siedzenia na tej stronie.
Uważasz ze to kiepski biznes i ktos glupi to zrobil?KonradMK - Pią 19 Gru, 2008 HAHAHAHAHA uwaga:
algorytm działa tak, że próbuje zawężać listę odpowiedzi. Pyta np czy to kobieta, potem czy jest sławna itp. klikam, klikam... pytanie "Is your character bad?" - kliknąłem YES a zaraz potem pytanie "Does your character have Yewish origins" hehehehe nieźle nieźleKonradMK - Pią 19 Gru, 2008
eM napisał/a:
Uważasz ze to kiepski biznes i ktos glupi to zrobil?
nie nie to jest akurat sprytne. po prostu pomyślałem o czymś zupełnie inteligentniejszymM - Pią 19 Gru, 2008 NO masz racje Kondziu, tak to działa, wiekszośc ludzi tam wchodzi i wzdycha jakie to mądre urządzenie
Mnie tez to zaskoczyło.
Ale jakby ktoś wiedział ile takich głupich operacji przeprowadza np własna komórka albo komputer...