Tomcat - Wto 30 Gru, 2008 To że pan krawężnik był niemiły i arogancki jest akurat plusem, bo możesz na podstawie tego próbować przekonać sąd, że policjant był nieobiektywny, miał zły dzień, chciał Ci zrobić na złość bez podstaw itp itd. Czyli w konsekwencji nie miał racji. Jak jechałeś z kimś to bierzesz świadka i zaczyna się zabawa
Niestety zanim będziesz miał okazje o tym opowiedzieć, zapewne dostaniesz wyrok zaoczny...Bart - Wto 30 Gru, 2008 Kurde, 6 punktów za zawracanie... sporo.
Wybierz się na kurs, to właśnie tyle Ci odejmą. Kilka godzin, 300 złotych i po klopocie.
Sprawdź lepiej kiedy jakieś wolne terminy są, ja czekałem (na śląsku) na ten kurs nieco ponad miesiąc.dzik - Wto 30 Gru, 2008
Tomcat napisał/a:
To że pan krawężnik był niemiły i arogancki jest akurat plusem, bo możesz na podstawie tego próbować przekonać sąd, że policjant był nieobiektywny, miał zły dzień, chciał Ci zrobić na złość bez podstaw itp itd. Czyli w konsekwencji nie miał racji. Jak jechałeś z kimś to bierzesz świadka i zaczyna się zabawa
Niestety zanim będziesz miał okazje o tym opowiedzieć, zapewne dostaniesz wyrok zaoczny...
Nie ma o czym dyskutowac, wykroczenie bylo popelnione i tyle. Za to wykroczenie jest 6pkt i taryfa wiec nie jest to zlosliwosc policji.
Wyrok zaoczny sad wydaje hurtem na podstawie krotkiego pisma z policji o tresci Pan xxx jechal 160/40, koniec.
W moim przypadku to bylo korzystne finansowo, 200PLN zamiast 500PLN.
Od zaonczego zawsze jest mozliwosc odwolania, wtedy zapraszaja na rozprawe. Pierwsze pytanie po przedstawieniu sie to "czy przynaje sie Pan do winy?". W tym przypadku nic innego poza "tak" powiedziec nie warto.
Ja w zwiazku ze swoja sprawa mialem duzo rozmow z roznymi osobami, nawet sedzina tlumaczyla wyjatkowosc sprawy i miala jakies "ekspertyzy prawne" w mojej sprawie
Wg tego w szczegolnym przypadku mozesz popelnic przestepstwo ale nie wykroczenie.
Nie ma mozliwosci uniewinnienia za wykroczenie, sad moze uznac ze zawracales w slusznej sprawie i uratowales tym zycie ludzi ale nie moze uniewinnic. Moze jedynie odstapic od wymierzenia kary. Sami nie wiedzieli co w takim wypadku z punktami. W rezultacie nie dostalem punktow.rasta - Wto 30 Gru, 2008
dzik napisał/a:
Nie ma o czym dyskutowac, wykroczenie bylo popelnione i tyle. Za to wykroczenie jest 6pkt i taryfa wiec nie jest to zlosliwosc policji.
To jedno i niech im bedzie, a to jak ze mną rozmawiali to drugie oto się najbardziej w.kurwiełe, no tak trprho h.uja dawno nie widziałem...Michał - Wto 30 Gru, 2008 ten chyba już pije od rana
Cytat:
w.kurwiełe,
Cytat:
trprho
CHRZANEK - Wto 30 Gru, 2008 Rasta: IDZIESZ DO WIĘZIENIA, NIE PRZECHODZISZ PRZEZ START, NIE OTRZYMUJESZ 15000$ !!!!!Michał - Wto 30 Gru, 2008 106 - Wto 30 Gru, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Rasta: IDZIESZ DO WIĘZIENIA, NIE PRZECHODZISZ PRZEZ START, NIE OTRZYMUJESZ 15000$ !!!!!
.... ja po kolezensku zajme sie fokąMarek23 - Wto 30 Gru, 2008 Ja kiedyś miałem dostać 24 pkt i 1000zł. Odmówiłem mandatu, punkty potem dostałem, ale do zapłaty niecałe 100 zł. Więc ogołnie się opłaciło...Misiek_lbn - Wto 30 Gru, 2008 i dostałeś 24 punkty i nie zabrali Ci prawka saxorulez - Wto 30 Gru, 2008 nie.. bo to Marek23 anjas - Wto 30 Gru, 2008 można mieć przecież 25 punktów...
(z tego co pamiętam, 21 to górny limit przez pierwszy rok jak ma się prawko. Potem limit wzRASTA)PieQt - Wto 30 Gru, 2008 Rasta - to w takim razie trzeba było zrobić inaczej:
przyjąć mandat i napisać skargę na zachowanie policjantów
nie wiem jak było, ale musiałeś ich czymś wkurzyć - sam fakt, że chcą Ciebie ciągać po komendach, to nie jest normalne
w sądzie pozostaje ci tylko przyznać się i tyle - o ile dojedzie do wysłuchania CiebieCHRZANEK - Wto 30 Gru, 2008
PieQt napisał/a:
nie wiem jak było, ale musiałeś ich czymś wkurzyć - sam fakt, że chcą Ciebie ciągać po komendach, to nie jest normalne
Rasta jest nieciekawy - i to wpieniło niebieskich Kamilbike - Wto 30 Gru, 2008 Co do zapisania sie na kurs kasujacy punkty to syn znajomego mojego ojca, chcial sie niedawno zapisac w wawie na taki kursik, to sie okazalo ze wolny termin jest za 2mc