Bart - Wto 13 Sty, 2009 ja w piątek spawałem...
Po fakcie, jak zwykle, poczułem się wyraźnie lepiej martin.h - Wto 13 Sty, 2009
bart napisał/a:
ja w piątek spawałem...
Po fakcie, jak zwykle, poczułem się wyraźnie lepiej
Pokazywałeś nox'owi te spawy?Młody Papież - Wto 13 Sty, 2009 a czym to spawałeś?k-mart - Wto 13 Sty, 2009 Ja od dawna nie spawalem Bart - Śro 14 Sty, 2009
K-mart mam prośbę. Mógłbyś przyjrzeć się co tam dokladnie jest napisane o tych hamulcach. Ja chcialem do swojego sporta te same zaciski zapodać, ale zrezygnowałem z tego powodu że u mnie grubość tarczy wynosi 24mm a ten zacisk jest przewidziany pod tarczę 26mm. A widzę że w Williamsie grubość tarcz wynosi niecałe 21mm. Proszę luknij czy gość coś tam dodatkowo modził. Będzie POMUK Anonymous - Pon 06 Kwi, 2009 Do clio sporta wogle nie podchodzi ten zacisk ze wzgledu na roztaw srub w zwrotnicy.Koles chyba tam pisze ,ze dal tarcze z R21 TXI - czyli taka 285mm.Jest to bardzo ciekawe ,bo mam takie zaciski do R11 i z tarcza 280mm z clio sporta wchodzily na styk.GeKo - Pon 06 Kwi, 2009 napisał clio RS czyli taracza jak w moim sporcie a rozstaś śrub do zwrotnicy to chyba nie problem wystarczy adapter?
edit: Nawet jeśli dał tarcze z R21 to pozostaje problem grubości tarczy czyli 21mm a w 406 Coupe tarcza ma grubość 28mm w 206 RC 26mm a u mnie 24mm.
Jeszcze pozostaje opcja zacisków z nowego sporta lub megi, ale nie widzialem zeby ktos robił taki myk, więc wnioskuję że największy problem to grubość tarczy a nie adaptery, bo Brembo jeden zacisk z serii Upgrade sprzedaje do wielu modeli dodając tylko odpowiednie adaptery.Anonymous - Pon 06 Kwi, 2009
GeKo napisał/a:
napisał clio RS czyli taracza jak w moim sporcie a rozstaś śrub do zwrotnicy to chyba nie problem wystarczy adapter?
edit: Nawet jeśli dał tarcze z R21 to pozostaje problem grubości tarczy czyli 21mm a w 406 Coupe tarcza ma grubość 28mm w 206 RC 26mm a u mnie 24mm.
Sęk w tym ,żeby zamontować zaciski z 406 coupe, nie potrzeba w starych renówkach żadnych adapterów ,bo rozstaw na zwrotnicy jest taki sam jak w peugeotach i pasuje to PnP.A jeśli chodzi o grubość tarczy to też jak dla mnie nie problem - zacisk nie pracuje ,tylko same tłoczki, a one są spokojnie zniwelować różnice grubości.
GeKo napisał/a:
Jeszcze pozostaje opcja zacisków z nowego sporta lub megi, ale nie widzialem zeby ktos robił taki myk, więc wnioskuję że największy problem to grubość tarczy a nie adaptery, bo Brembo jeden zacisk z serii Upgrade sprzedaje do wielu modeli dodając tylko odpowiednie adaptery.
Jeśli chodzi o nowego sporta i megane to pewnie jeśli chodzi o montaż wszystko by pasowało do clio 2,ale problem jest w tarczy na 5 śrub.Jak chcesz większy hamulec,ale jednotłoczkowy to możesz sobie zapodać z grand scenica lub scenica 2 - 300mm zacisk ATE i tarcza na 4x100.GeKo - Pon 06 Kwi, 2009
p106rallye napisał/a:
Jeśli chodzi o nowego sporta i megane to pewnie jeśli chodzi o montaż wszystko by pasowało do clio 2,ale problem jest w tarczy na 5 śrub.Jak chcesz większy hamulec,ale jednotłoczkowy to możesz sobie zapodać z grand scenica lub scenica 2 - 300mm zacisk ATE i tarcza na 4x100.
To wiem ze w nowym clio i megi jest 5 śrub, więc taka zabawa nie wchodzi w grę.
Natomiast nie wiem czy można tak bezkarnie zmniejszać grubość tarczy, bo tłoczek np. mógłby wypaść. Na stronie Brembo w sportowych zaciskach podają minimalne grubości tarcz jakie wolno zastosować. Spróbuje przymierzyć zacisk z 406 czy sie da go założyć.GeKo - Pon 06 Kwi, 2009
p106rallye napisał/a:
Do clio sporta wogle nie podchodzi ten zacisk ze wzgledu na roztaw srub w zwrotnicy.Koles chyba tam pisze ,ze dal tarcze z R21 TXI - czyli taka 285mm.Jest to bardzo ciekawe ,bo mam takie zaciski do R11 i z tarcza 280mm z clio sporta wchodzily na styk.
Wrzucilem z ciekawości to w translator to co on tam napisał 21 to rozmiar śruby Anonymous - Pon 06 Kwi, 2009 To moze ktos sie popisze znajomoscia francuskiego(Niemy do tablicy) i powie co koleś miał na mysli - "Pour cela il faut les étrier bien sûr, deux rondelles par vis, des vis de 21TXI (merci Sébien pour l'info) qu'il faudra retailler pour ne pas bloquer les disques et puis voilà"k-mart - Pon 06 Kwi, 2009 pozniejszym wieczorem poszukam.....
Pamietam ze byl gdzies watek na gtt-forum jak to sie dokladnie robi z tarcza z R21 txi ktora jest tej samej wielkosci jak z r21t, ale na 4 sruby Zacisk oczywiscie z r21t w tym przypadku
poszukamGeKo - Pon 06 Kwi, 2009 hmmm.. ale on tam pisze że zacisk jest z 406coupe.
Dziś próbowałem taki zacisk założyć ale bez adaptera nie ma co w ogóle myśleć, zupełnie inny rozstaw śrub.