To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Rozpórka domowej roboty

Michał - Pią 07 Sie, 2009

hej.
Dorabiam w firmie która robie różne magiczne rzeczy ze stali , różnych metali. Skorzystali jak narazie marcel z barto ( pospawanie wydechu ) i byli zachwyceni z pracy jak i ceny ( ponad 2 razy taniej niż u konkurencji )
Jakby ktoś chciał
pogiąć
pospawać
dopasować
wyciąć ( laserowo także , z dokładnością do 0,1 mm )

śmiało na pw

jak narazie to vtg bierze od nich flansze ( 100 za sztuke ) a u siebie sprzedaje te same flansze za 250 o_O

206 Gti - Pią 07 Sie, 2009

Michał napisał/a:
hej.
Dorabiam w firmie która robie różne magiczne rzeczy ze stali , różnych metali. Skorzystali jak narazie marcel z barto ( pospawanie wydechu ) i byli zachwyceni z pracy jak i ceny ( ponad 2 razy taniej niż u konkurencji )
Jakby ktoś chciał
pogiąć
pospawać
dopasować
wyciąć ( laserowo także , z dokładnością do 0,1 mm )

śmiało na pw

jak narazie to vtg bierze od nich flansze ( 100 za sztuke ) a u siebie sprzedaje te same flansze za 250

Jestem z Majkiem w tym przypadku !

Ale ważniejsze jest pytanie czy Ty również jesteś z Majkiem w tym przypadku ?

Anonymous - Pią 07 Sie, 2009

206 Gti napisał/a:
Jestem z Majkiem w tym przypadku !

Długo jesteście razem?

Michał - Pią 07 Sie, 2009

million lat
ŁukaszS3 - Pią 07 Sie, 2009

Michał napisał/a:
pogiąć

Majk wygniecie mi rurę na wydech fi 60.3 ścianka 2? Pogniecie nie pospawacie? :)

Qukie napisał/a:
Sam sobie zrobiłem rozpórki przednią dolną i tylną dolną i mogę zdecydowanie powiedzieć, że są znacznie mocniejsze i sztywniejsze od eGówna dostepnego w internecie a kosztującego więce

Mógł byś napisać z jakiej stali wykonałeś te rozporki , grubości ścianek itd, ? i czy podczas wymiarowałeś te elementy podczas gdy auto stało na kołach czy gdy było w "powietrzu"

GeKo - Pią 07 Sie, 2009

ŁukaszS3 napisał/a:
fi 60.3 ścianka 2?

Łukasz szukaj ścianki 1,5mm będzie lżej, na całym wydechu to o jakąś 1/4 masy mniej.

Qukie - Pią 07 Sie, 2009

Nietsety jest to zwykła stal czarna, konstrukcyjna. Średnica rur to 25mmx25mm, grubość ścianki 2,5mm. Elementy montażowe z tyłu grubości 3mm z przodu 5mm. Wymiary zdejmowane z auta stojącego na kołach. Dziury do skręcania mają tolerancję 1-2mm.
ŁukaszS3 - Pią 07 Sie, 2009

GeKo napisał/a:
Łukasz szukaj ścianki 1,5mm będzie lżej, na całym wydechu to o jakąś 1/4 masy mniej.

W tym przekroju już nie występuje ścianka 1,5mm od kilku lat. Przedzwoniłem wszystkie większe składy z nierdzewką na śląsku.

Qukie napisał/a:
Wymiary zdejmowane z auta stojącego na kołach

Nie powinno się mierzyć a także rozporek zakładać na aucie podniesionym ?? Bo górne na przednich kielichach zakłada się na podniesionym aucie a jak to jest z rozporkami dolnymi zarówno z tymi na przód jak i na tył ??

tomecki - Śro 02 Wrz, 2009

Ustrugałem takie coś: (rura fi27x2, 0H18N9)

fydi - Śro 02 Wrz, 2009

masz tak czysto pod maską :O daj więcej fotek peżota :)

bardzo fajnie wygląda to co ustrugałeś :) tak profesjonalnie :P , ale w sumie pamiętam, że w 126p też wszystko było profi. :)

kubas - Śro 02 Wrz, 2009

dokladnie o kurven jak ty masz czysto pod maska xD xD xD

ja tez musze sobie rozporke z robic ale u mnie to na kielichy ten kawalek blachy w ksztalcie kola wyciac... bedzie wiecej zabawy...

bizon - Śro 02 Wrz, 2009

naprawde niezle to wyglada, szkoda, ze foty takie male.
Barejka - Śro 02 Wrz, 2009

profi robota xD xD