kubas - Śro 04 Lut, 2009 a ja mam 14 do upalanie i 15 do launsu baunsu tylko troche lipne moje 14 sa bo wiekszy hebel niezbyt wejdzie tam....Anonymous - Śro 04 Lut, 2009
CHRZANEK & bart napisał/a:
14
No i dobra Tomcat - Śro 04 Lut, 2009 14 cali są idealne do 106/Saxo o ile nie ma pod maską sryliona km.
Co do opon do C2 to musisz się liczyć z tym że R888 na prawde szybko znikają... Wystarczy pół godziny ostrej jazdy na Wyrazowie i gołym okiem zauważysz, że jest ich coś mniej... Mam aktualnie podobny problem z doborem opon, wg mnie najsensowniejszy wybór to cztery w miare klejące, w miare trwałe opony do upalania i 2 sztuki R888 na przód na zawody.Greg - Śro 04 Lut, 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Nie spodziewałem się takiego response'u.
Gaydek napisał/a:
Greg napisał/a:
kute felgi
Jakieś szczegóły?
AG Forged - ruskie, kozackie kute felgi, 16x7" waży jakieś 6kg w moim rozstawie i ET także wypas. Co do cen, to jeszcze ich nie znam, ale coś kombinuję. Myślałem o kupnie 16" na ulicę, bo 17 oprócz świetnego look'u są trochę wkurzające na naszych drogach... Jak cena będzie dobra, to zastanowię się nad drugim kompletem - jak mówicie - 15" do upalania. (po kilku akcjach zdjęcie-wymiana gum-wyważenie-założenie i znowu zabawa z jednym kompletem przestanie się opłacać).
bart napisał/a:
ja bym wybrał opcję - felgi 15 cali (i raczej 7 szerokości) i opony 195/50 (najtańszy "sportowy" rozmiar).
Miej na uwadze, że 888 przy intensywnym upalaniu starczą na baaaaardzo krótko.
Do zabaw/nauki wybrałbym tańsze i trwalsze gumy.
Podałem R888 jako przykład, bo wiadomo, że guma klepie wszystko. A co innego super trzymającego i trwalszego polecacie? Słyszałem Że Goodyear F1 GDS3 (V) ogarniają. Fajna jest podobno Yoko Parada albo A539, ale drogie...
pcs napisał/a:
MoRToN napisał/a:
moim zdaniem 195/50/15 beda do ciebie idealne. Do clio troszke jak by za mało - podejrzewam, że ideałem były by 205/50/15 a z racji ze fure masz (chyba?) lżejszą i nieco słabszą ten rozmiar wydaje się być very good.
fura jest ciezsza od clio sport ph1, 205/50/15 bylyby lepsze
Różnica w masie C2 vs. Sport ph1 to ze 25kg max (różne dane różnie mówią), tyle to można oszczędzić wyrzucając kilka gratów z auta, wydaje mi się, że to nie jest jakaś mega różnica. Faktycznie jednak 205?Greg - Czw 28 Maj, 2009 Gadałem dziś z Wróblem przy okazji latania po rozecie i mówiłem mu, że chcę lekką 15" + R888. Stwierdził, że to będzie gorzej trzymało niż jakaś Potenza (albo cokolwiek innego Bridgestone) na 205/40/17. I bądź tu człowieku mądry.GeKo - Czw 28 Maj, 2009 A ja powiem na przekór 15
Booo 185/55R14 kosztują chore pieniądze a R888 jest dostępne w dość ciekawym rozmiarze 165/50R15 i stosunkowo tanie ostatnio widzialem cenę 230zł za szt.
P.S. Tyczy się to XSI czy np saxoMichał - Czw 28 Maj, 2009 tylko na tor
R888 jest dostępne w dość ciekawym rozmiarze 165/50R15
ciekawe jak to działa, ja na zimowce o tej szerokosci zawsze mam wrazenie ze lepiej sie napedza auto CHRZANEK - Czw 28 Maj, 2009
michool_vt napisał/a:
na zimowce o tej szerokosci zawsze mam wrazenie ze lepiej sie napedza auto
A jak skręca ... Marek23 - Pią 29 Maj, 2009 195/50/15 tani i dobry rozmiar. R888 wcale szybko nie znikają, w Tychach kiedyś w 3 przejazdach skończyłem nowe Matadory. wszystko zależy od stylu jazdy i nawierzchni.
Bierz R888 jak chcesz robic czas i na ulicę deszczówki, żeby jak będzie padało na trackdayu to naj.ebać towarzystwo.
Taki set up mam w clio i dotąd po mnie na rajdy.org.pl przeklinają Młody Papież - Pią 29 Maj, 2009
Marek23 napisał/a:
R888 wcale szybko nie znikają
Marek23 - Pią 29 Maj, 2009 Sorry, tam gdzie Ci znikneły, to samo stałoby się z innymi oponami. Mi po Chorzowie Toyo prawie wogóle nie zeszły, więc nie kumam. Z resztą jutro się dasz przejchać 205 to Ci opowiem w trakcie przejażdżki Anonymous - Nie 31 Maj, 2009 powiem tak ....
ma suche r888
na mokre r888
na BARDZO MOKRE Yokohama ale r888 daje też radę tylko gorzej z hamowaniem ....
teraz zamawiam r1r do GTE i zoabcze jak one sobie radzą, bo jestem MEGA zadowolony z r8-mek po 2 KJSach gdzie był brud i deszcze na nawierzchni, bo jak jest sucho i czystko to czy to asfalt, płyty czy kostka brukowa to idą jak złe Anonymous - Nie 31 Maj, 2009
Greg napisał/a:
AG Forged - ruskie, kozackie kute felgi....
Jeśli dobrze kojarzę to mam dojście do tych felg, muszę sprawdzić i potwierdzić ceny, ale 17" kuty custom według dowolnego wzoru, projektu, dowolne et i rozstaw ok 4-5kpln/komplet, felgi w ich wzorach sporo tańsze.