To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Towarzystwa Ubezpieczeniowe

Anonymous - Nie 14 Lut, 2010

Ja mam OC w link 4 ,a Ac nie mam wcale.Duzo niepochlebnych opini slyszalem o linku ale w przypadku OC to chyba nie ma znaczenia bo nie mi bedą płacić tylko temu drugiemu.Jesli sie myle to mnie poprawcie
PiTT - Nie 14 Lut, 2010

rabarbar napisał/a:
Ja mam OC w link 4 ,a Ac nie mam wcale.Duzo niepochlebnych opini slyszalem o linku ale w przypadku OC to chyba nie ma znaczenia bo nie mi bedą płacić tylko temu drugiemu.Jesli sie myle to mnie poprawcie

to prawda, OC można brać gdzie taniej bo to tylko ubezpieczenie w przypadku jak z Twojej winy komuś uszkodzisz auto

Franek - Nie 14 Lut, 2010

PiTT napisał/a:
koszt w PTU to ok. 50% ceny z PZU
tylko nie ptu
bart napisał/a:
niedawno likwidowałem szkodę w PTU (z AC) i trochę kiepsko to wyglądało - długo musiałem czekać na rzeczoznawcę (w końcu sam pojechałem do nich [samochód był jeżdżący]),
Coś jak u mnie, ja właśnie likwiduje szkodę na signumie. Też musiałem do nich jechać, bo powiedzieli że do jeżdżącego auta rzeczoznawca nie przyjedzie.
Wycenę zrobili mi mega złą (z resztą pit sam widział).
Jak strzelił kamień w szybę też likwidowałem szkodę (szyba z czujnikiem pracy wycieraczek itp itd), koszt wymiany plus elementu grubo ponad 2 tyś, więc też chcieli mi wypłacic jakieś 35 % wartości szkody. Kłóciłem się miesiąc, w końcu jakoś bezgotówkowo zrobiłem.

NIGDY, ale to NIGDY PTU - mam tam najbardziej rozbudowany pakiet a jest tragedia. W kwietniu przenoszę ubezpieczenie do Allianz. Tam mam pumę, rodzice mają lub mieli swoje auta i zawsze było bardzo ok.

PiTT - Nie 14 Lut, 2010

dzięki Panowie, kilka takich opinii wystarczy mi
nie wezmę PTU
jakbym brał samo OC to wszystko jedno, ale wiadmo jak jest, raz weźmie się "tańsze" AC i szybko wyjdzie że z własnej kieszeni dopłaci się o wiele więcej xD
zapytam jeszcze o PZU w salonie gdzie kupowałem, tylko obawiam się że dostałem taki mega promocyjny pakiet przy zakupie

leon - Nie 14 Lut, 2010

znajoma pracuje w mBanku i maja mega tanie składki

ja mam wszystkie samochody w Allianz i nie było żadnego problemu jak dotąd obojętnie czy AC/OC
z ubezpieczaniem clio mam złe wspomnienia - CU Direct - nie ubezpieczy Clio bo za mało jest takich w PL :> , Liberty - samo OC 3200 zł :wall: , Hestia - nie chciała doubezpieczyć felg i szyb, skończyło się na Allianz :)

Anonymous - Pon 15 Lut, 2010

Ja rowniez mam wszystko w Allianz, i nigdy nie bylo zadnych problemow z wyplata odszkodowan z AC a w dodatku zawsze calkiem dobrze licza odszkodowanie. Z Warta mam problem bo zwlekaja z wyplata odszkodowania z OC sprawcy... a dodatkowo baaardzo nisko wycenili :/ W link 4 byl kiedys Forester i szkoda z AC zostala wyplacona po dlugich bojach wspartych prawnikami :/
jozekrj - Śro 17 Lut, 2010

Allianz ma dobre ceny na ubezpieczenie VW za mojego byłego golfa płaciłem ponad 3x mniej niż w pzu ale to było 2 lata temu
PiTT - Śro 17 Lut, 2010

a właśnie, zapomniałem napisać
zadzwoniłem do salonu gdzie kupowałem i w specjalnym pakiecie PZU będę miał taniej niż w Hestii a nieco drożej niż w PTU, myślę że to najrozsądniejsza oferta bo przy wyborze ubezpieczenia pomagał mi zaprzyjaźniony agent ubezp.
leci pomógł za podsunięcie pomysłu na kontakt z salonem

edit: niestety nie mogę dać tutaj pomuka, tak czy inaczej, Geko, dzięki

PiTT - Wto 06 Kwi, 2010

odświeżam temat nieco
ZIELONA KARTA
jako że nigdy za bardzo nie wnikałem w temat bo ostatnio ubezp. miałem w PZU gdzie zielona karta jest za free, miałem to w nosie
ale teraz pojawia się mały problem, moi starzy planują wyjazd autem do Chorwacji, zahaczając o kawałek Bośni
w Chorwacji zielona karta jest niepotrzebna, ale w Bośni już wymagana
tu pojawia się problem, ojciec ma ubezpieczone auto w mBank i właśnie się dowiedzieliśmy że nie mają w ofercie zielonej karty :crazy:
można dokupić w innym towarzystwie, ale podobno za jakąś kosmiczną cenę
miał ktoś podobną sytuację?
nie kumam jak mBank nie może oferować tej usługi, tym samym ogranicza możliwość podróżowania po wielu krajach gdzie jeszcze jest wymagana zielona karta :/

Jakarti - Wto 06 Kwi, 2010

PiTT napisał/a:
podróżowania po wielu krajach gdzie jeszcze jest wymagana zielona karta :/

za co daje duzo nizsza stawke ubezp. podstawowego.

PiTT - Wto 06 Kwi, 2010

Jakarti napisał/a:
PiTT napisał/a:
podróżowania po wielu krajach gdzie jeszcze jest wymagana zielona karta :/

za co daje duzo nizsza stawke ubezp. podstawowego.

ok, kosztem tego że chcąc jechać autem na wakacje okazuje się że nie masz takiej możliwości? :>

rozumiem jak ktoś nie planuje wyjazdów, ale chyba powinni o tym informować a nie stosować zasadę, jak klient sam się nie zapyta albo przeczyta to lepiej mu nie mówić

tu jest aktualny wykaz krajów wymagających zielonej karty
http://pbuk.pl/index.php?...id=13&Itemid=21

anjas - Wto 06 Kwi, 2010

faktycznie kiepska sprawa, ale jest dobre wyjście, niech rodzice jadą na wakacje autkiem syna :)
PiTT - Wto 06 Kwi, 2010

anjas napisał/a:
faktycznie kiepska sprawa, ale jest dobre wyjście, niech rodzice jadą na wakacje autkiem syna :)

M - Wto 06 Kwi, 2010

rozwiązanie właśnie jest takie - dokupić kartę za pareset złotych niestety.
Mbank sobie skalkulowal ze dotrze z najtanszym OC ale obetnie usługi dodatkowe.
Robiąc masówkę i zarabiając na małej prowizji (jak pewnie robią) - dawanie zielonych kart może okazać się nierentowne.

Jakarti - Wto 06 Kwi, 2010

:D

masz racje.

ej, a czy przy zielonej karcie trzeba miec AC? :D