To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Saxo Anglik

Grzesiek VTS - Pią 20 Lut, 2009

Zabawy kupa odpuść sobie. Żeby ładnie wyglądało to potrzebujesz na robotę z 3 tysie.
Części to co Chanek wymienił się zgadza jeszcze dochodzą przewody pompy wspomagania, linki gazu, sprzęgła i pedały tez ….. wiec odpuść sobie.
Chyba ze masz dawce to Oki

ade - Sob 21 Lut, 2009

a buda jakiegos saxo 1,1 rozni sie od vtsa??

w skrocie czy oplaca sie sprowadzic poobijanego anglika i przekladac do zwyklaka?

Grzesiek VTS - Sob 21 Lut, 2009

Prawie NIE :]

hi hi chyba ze zrobić saxo 1.1 z silnikiem 16V :jupi: kupić silniki wiązkę skrzynie i cala resztę i wydatek kolo 5 tysiaki :d :d

ŁukaszS3 - Pon 23 Lut, 2009

Z dawcą jest raczej ciężko. Teraz tak jeszcze patrze za lekkimi rozbitkami bo są tanie a lampy i tak pójdą do wymiany wiec coś tam znowu do przodu... A jak nie wyjdzie to sprzedam eSke i tą kasę inwestne w EVO i po kłopocie :rotfl:
ŁukaszS3 - Śro 18 Mar, 2009

Odświeżam i mam pytanie czy wiązka kabinowa o której mówiliście pasuje ze zwykłego saxo czy musi być ten sam silnik?
Michał - Śro 18 Mar, 2009

ten sam silnik ? tak mi sie wydaje
ŁukaszS3 - Śro 18 Mar, 2009

Kurde to by komplikowało sprawę... A saxo 1.6 8v różni sie tylko silnikiem od 16v czy jescze np słyszałem o różnicach w tylnej belce i innych bo może kupie europejczyka i swap :)
fydi - Śro 18 Mar, 2009

chyba nie ma problemu z wiązką 1.6 8v a 16v. poczekaj na Grzesiek VTS, on ma teraz dużą wiedzę na ten temat
Grzesiek VTS - Śro 18 Mar, 2009

Przewody paliwowe trzeba zmienic bo w 8v jest tylko 1 a w 16v 2, i jeszcze cos tam przy bakuj jest inaczej zlaczniki i takie tam ......
wiazka kabinowa pasuje z tylko rocznik na rocznik.tzn od 2000 do 2001 potem od 2002 -2003 :) tyle wiem :)

a i jeszcze jaka opcja czy z elektryka czy bez :) ITD ......

Wiec jest tego troche .
Szkoda roboty :rotfl:

OSKAR - Czw 19 Mar, 2009

Dla mnie nie ma to sensu.chyba ze w samochodzie ktory naprawde jest tego wart - np.200sx ;d ;d
CHRZANEK - Czw 19 Mar, 2009

OSKAR napisał/a:
np.200sx

200SX jest nieciekawy (i nie wart)

Co do wiazki to kabinowa MOŻE pasować (ja mam na koncie swap z 8V na 16V, ale miałem farta bo jedno i drugie było z 97 roku, natomiast w przypadku róznic wiekowych inaczej usytuowane były "piny" i jest wtedy zabawy kupa...

W przypadku 106 rallye nie odnotowałem róznic mechanicznych w stosunku do 16V (ta sama belka) takie same zegary, taki sam bak i pompa) ale w Saxo jak wiadomo różnice juz sa...

Anonymous - Czw 02 Kwi, 2009

Tez nad tym myslalem,a oplaty sa takie same jak z kazdego innego kraju czyli ok 1500 zl