Anonymous - Wto 25 Kwi, 2006 czy macie az tak zle ze spalaniem?? ja wczoraj jechalem na trasie tak ok 140 i wyszlo mi troszke powyzej 6 litrow na 100km :564: i nigdy wiecej nei zalozylbym gazu.mialem 205 GTI zagazowana i nigdy wiecej!!!! nie bede krzywdzial zadnego swojego auta.nie zrobie mu tego :562:Niemy - Wto 25 Kwi, 2006
zowa napisał/a:
ja wczoraj jechalem na trasie tak ok 140 i wyszlo mi troszke powyzej 6 litrow na 100km
:559: ja nie wiem jak dla innych uzytkownikow VTS'ow ale dla mnie to jest szok!
chyba ze jechales 100km/h caly czas na 5 biegu po autostradzie-choc ja nawet jak tak jade to jak wpadam do miasta to sie wszystko wyrownuje Grzesiek VTS - Wto 25 Kwi, 2006 Mi saxo minimalnie spalilo 7.4 na 100 wiec dziwne 6 litrow jak1.4 vts naj mniej mi spalil 6.2 wiec dziwne ale ty na pewno masz silniki 1.6 16v ??? bo czasami sa z 1.1 sprowadzane z Angli :564:nox - Śro 26 Kwi, 2006 mi moja fiesta raz na trasie spaliła 6.8 przy prędkościach około 130-150 albo bak miał drugie dno albo już sam niewiem w miescie paliła najmniej 9 najwięcej hm około12 ale dała by rade więcej Anonymous - Czw 27 Kwi, 2006 napewno mam 1.6 16v powaznie mowie jechalem kolo opola a dokladnie do Dobrodzienia i spalil mi dokladnie 6.8 na 100km uwazam ze zajebiscie tyle ze po miescie to pali w granicach 10-11Loko - Czw 27 Kwi, 2006 A ja sie zastanawiałem ostatnio ile to twoje saxo musi palić jak tak wali marchewy, ale jednak nie jest tak źle Anonymous - Czw 27 Kwi, 2006
Loko napisał/a:
A ja sie zastanawiałem ostatnio ile to twoje saxo musi palić jak tak wali marchewy, ale jednak nie jest tak źle
ale jak go cisne to nie wyglada juz tak rozowo :diabel: wtedy trzeba robic :560: na stacje Jaco707 - Czw 27 Kwi, 2006
zowa napisał/a:
czy macie az tak zle ze spalaniem?? ja wczoraj jechalem na trasie tak ok 140 i wyszlo mi troszke powyzej 6 litrow na 100km :564: i nigdy wiecej nei zalozylbym gazu.mialem 205 GTI zagazowana i nigdy wiecej!!!! nie bede krzywdzial zadnego swojego auta.nie zrobie mu tego :562:
Mój s16 spalił mi ostatnio na trasie ok. 7l/100km przy prędkości przelotowej ok 130km/h, w mieście spala w granicach 10 litrów. W sumie przy tych osiągach to i tak rewelacyjny wyniksaxorulez - Czw 27 Kwi, 2006 ja też osiagnąłem taki wynik w Saxo. Z wawy dojechałem na wyspę wolin bez tankowania...Loko - Czw 27 Kwi, 2006 Wyniki koło 7 to chyba normalne jak się nei ciśnie, wkońcu to lekkie autko Anonymous - Czw 25 Maj, 2006
Cytat:
Ja mam kuchenke na gaz - turystyczna, dobrze sie na niej robi zupki z torebki. Mysle ze to szczyt funkcjonalności gazu.
W 100 % popieram. Gaz tylko i wyłącznie w kuchni. Niestety popełniłem ten błąd i dałem się namówić na gazownie (IV gen, wtrysk sekwencyjny), ale nigdy więcej tego błędu już nie popełnię. Jak zabraknie kasy na benę, to rower pójdzie w ruch.pcs - Pią 26 Maj, 2006 W zimie trasa Bratyslawa - warszawa 6.7 litra. W lecie w trasie mi wychodzi ok 8l (duzo wyprzedzania, max do 180km/h). Warszawa + jej przedmiescia 8.5l. Maksymalnie udalo mi sie 12.5 l i to bez scigania, zrobilem 100km po miescie na odcinkach do 2 km (caly czas na ssaniu).
Za zalozenie gazu do clio sporta, typeRa czy integry powinno byc karane odebraniem dowodu rejestracyjnego i konfiskata auta. Sprzedaje sie taka integra czarna, ktora najpierw byla na gazie, przez rok sie nie sprzedala, potem gaz wyjeli ale do dzis jej nikt nie kupil (kolejny rok).mi - Pią 26 Maj, 2006 mój gti 1.9 spalił poniżej siódemki ostatnio, ale to pewnie dlatego, że akurat docierałem silnik :566:
Zwyczajowo zejście poniżej 10 litrów zdecydowanie przerasta moje możliwości, mimo to wywalenie instalki gazowej było jedną z pierwszych rzeczy, które zrobiłem kupiwszy puga (obok wyjęcia kanapy i odklejenia czarnej folii z szyb :556: )Niemy - Pią 26 Maj, 2006 jesli juz jakis gaz montowac to tylko NO2 k-mart - Pią 26 Maj, 2006 Na szczescie gaz w CH wogole nie istnieje, takie pomysly montowania gazu do hatch'a mi z tego powodu nawet do glowy nie przychodza