Albo i tak... A nie ma szans przesunąć chłodnicy? Coś mi sie kiedyś o uszy obiło ze mój ogarniacz mekaniker tak robił ale może się mylę...saxorulez - Pon 23 Mar, 2009 polecam zamienić ogarniacza mekaniera na mechanika
w tym samochodzie nie da sie jej przesunąć bo nie ma na to miejsca.OSKAR - Pon 23 Mar, 2009 OK.
Łukasz czekalem na wypowiedz:)
Raceland napewno jest dobry,napewno mozna cos wymyslec.
Badi owszem mial lipnie,nie mowe ze tak chce to zamontowac.Bo to bedzie profi.
Do tego w saxo mam inny kolektor ssacy ktory calkowicie inaczej wyglada i jest o wiele wiekszy.
Poza tym jest miejsce gdzie mozna przesunac chlodnice bo ja mam mniejsza niz w 16v.
Do tego powiem,ze moj dolot jest w tragicznym stanie i naprawde rzeźbiłem ile sie dalo z pasem przednim i naprawde nie chce go juz bardziej oslabiac.
Zobaczymy jeszcze w srode bede dlubal przy cytrynie w 08pss,wiec mam nadzieje,ze cos sie wymysli.
Łukasz powiedz szczerze,czy zamontowanie innego dolotu profi i znajde miejsce gdzie zrobic doplym powietrza z zewnatrz,czy jest sens??
czy moze ktos ma nie potrzebny raceland lub citroen sport???saxorulez - Wto 24 Mar, 2009
OSKAR napisał/a:
Łukasz powiedz szczerze,czy zamontowanie innego dolotu profi i znajde miejsce gdzie zrobic doplym powietrza z zewnatrz,czy jest sens??
każda dobra konstrukcja działa - wieć jej montaż ma sens. Ja nie przesuwał bym chłodnicy bo nie ma takiego sensu - nie jeżdzisz w NASCAR żeby robic takei rzeczy dla 2KM - przesuwanie chłodnicy pociąga za sobą że zawsze coś może się tam wysrać. a to będzie ciekło a to chłodnica bedize mniej wydajnei chłodzić.. shit knows.
Jeżdzisz nim na codzień wiec nie rób sobie kłopotuOSKAR - Wto 24 Mar, 2009 ok danke w takim razie szukam rozwiazan.jak ktos ma nie potrzebne cos do dolotu to czekam.
Najchetniej zdrowa puszke k-mart - Wto 24 Mar, 2009 przygladajac sie zderzakowi saxo, ja bym poprostu pociagnal kawal rury plastikowej i tuz za wlotami w zderzaku zrobil cos w stylu "odkurzacza", mianowicie koncowke 70cm x 10cm ktora bedzie ssala powietrze, wychodzac z niej elastyczna rure do przepustnicy. Bez zadnych filtrow, pare sitek i luzne gabki. Tak to sie wlasnie robi w h-grupie.
Oczywiscie nie obejdzie sie bez strojenia, przy takiej ilosci swiezego powietrza AFR bedzie z dupy.
eM, da sie to ogarnac na serii ecu czy trzeba jakis specjalny kalkulator??? hewlett packard?? Mialem kiedys taki w liceum, dalo sie programowac.OSKAR - Wto 24 Mar, 2009 Wiedzialem key ze cos z dupy napiszesz ŁukaszS3 - Wto 24 Mar, 2009
OSKAR napisał/a:
Poza tym jest miejsce gdzie mozna przesunac chlodnice bo ja mam mniejsza niz w 16v.
To mnie podbudowałeś CHRZANEK - Wto 24 Mar, 2009
OSKAR napisał/a:
Awiec mam pytanie di znawców.Dolot mi sie rozsypal jak po raz kolejny przywaliłem w krawężnik i ogolnie mysle,ze trzeba go zmienic na inny.
No tak...
Byłem przekonany ze to od tego...Bad-i - Wto 24 Mar, 2009
OSKAR napisał/a:
Badi owszem mial lipnie,nie mowe ze tak chce to zamontowac.Bo to bedzie profi.
a doyebać Ci ?? pewnie urwałeś tez moj jak uderzyłeś w zaspe na szutrach CHRZANEK - Wto 24 Mar, 2009
Bad-i napisał/a:
pewnie urwałeś tez moj jak uderzyłeś w zaspe na szutrach
Pod zaspą był kr...saxorulez - Wto 24 Mar, 2009 ŁukaszS3,
Łukasz chcesz mieć Saxo 16v 120KM czy 8v 90/100KM ??
Bo w 16v to nie bardoz jest gdzie ją przesuwać - poza tym wytłumaczcie mi po co przesuwać chłodnicę?k-mart - Wto 24 Mar, 2009 wlasnie kurwa po co???
ja tez chce wiedziecŁukaszS3 - Wto 24 Mar, 2009
saxorulez napisał/a:
Łukasz chcesz mieć Saxo 16v 120KM czy 8v 90/100KM ??
Bo w 16v to nie bardoz jest gdzie ją przesuwać - poza tym wytłumaczcie mi po co przesuwać chłodnicę?
Ja chce tylko i wyłącznie 16v ale chodzi tylko o to ze się da że nie palnołem z tym przesuwaniem chłodnicy jak ŁYSY GRZYWKĄ W KANT KULI OSKAR - Wto 24 Mar, 2009 NIE BEDZIE ZADNEGO PRZESUWANIA CHLODNICY!!!
To tylko byla moja odpowiedz na to co napisalei o tym zebym ja przesunal.
Jutro zobacze co moge ogarnac i tyle.
P.S.
Bardzo was kocham za mile slowa o tym jak kurwa latam po kraweznikach i w ogole po wszytskim,smiejcie sie smiejcie dalej.
Ale wymyslcie jakies inne teksty,niz te,ze tylko przywalil najechal.
Rozwincie swoja wyobraznie.
Bo to juz nie bawi,nie smieszy.
A jak bawi to prosze bardzo bawcie sie dalej ja tez sie chetnie przylacze.
Otworze kolejny temat Tylko z tym zwiazany