poprostu niebawem bede gdzies gdzie musze zrobic kilka waznych zdjec. z daleka i w ruchu a jak narazie to mam tylko ten standardowy 18-70nox - Śro 15 Kwi, 2009 Te zdjęcia są sote ???
Są przepiękne ...106 - Śro 15 Kwi, 2009
michool_vt napisał/a:
106 napisał/a:
dokladnie... 2 zdjecia z 5D + 85mm f 1.8... bardzo mi sie podobaja te zdj :)
poprostu niebawem bede gdzies gdzie musze zrobic kilka waznych zdjec. z daleka i w ruchu a jak narazie to mam tylko ten standardowy 18-70
Jesli z daleka to gluga odniskowa, nie wiem czy warto placic tyle za swiatlo 2.8
Druga sprawa, w ruchu, wtedy przyda sie puszka o szybkim AF, jak masz marny AF w puszcze to zadne szklo nie pomoze.
Idz do sklepu, wez szklo typu 75-300 zrob troche zdjec i ocen sam, nie patrz na to co gadaja inni albo co mowia testy, ma pasowac Tobie a nie testujacym.
I tak w wiekszosci przypadkow prezentujesz fotki w rozdzielczosci 1024x768, praktycznie kazde szklo zrobi ostre zdjecie w tej rozdzielczosci.Anonymous - Śro 15 Kwi, 2009
nox napisał/a:
Te zdjęcia są sote ???
chyba nieeee
dzik napisał/a:
Idz do sklepu
fakt, gdzie polecacie?
dzik napisał/a:
odniskowa
to jest f?
a co byscie radzili? dokupic szklo do kompletu i wymienic tylko body na np. a900 ktory ma zyliard bajerow i pomagaczy czy zaczac od nowa w okol canona 5D (drozsza opcja)lenny - Śro 15 Kwi, 2009
JIMEK napisał/a:
poprostu niebawem bede gdzies gdzie musze zrobic kilka waznych zdjec
no zaprosiłem jimka do mojego japońskiego ogrodu:) stad potrzeba fotografowania:)
jmk - w us&a bywasz a tam nadal (wbrew kursowi i opinii) opłaca się kupować sprzęt... o ile oczywiście nie masz dodatkowych kosztów typu cło, transport itp...Anonymous - Śro 15 Kwi, 2009
lenny napisał/a:
no zaprosiłem jimka do mojego japońskiego ogrodu:) stad potrzeba fotografowania:)
tzn zaprosiles jak zaprosiles, kazales robic zdjecia ale zabroniles mi tam wchodzic dlatego potrzebuje dluga fujare do aparatu106 - Śro 15 Kwi, 2009
JIMEK napisał/a:
dzik napisał/a:
odniskowa
to jest f?
nie to jest mm anjas - Śro 15 Kwi, 2009
JIMEK napisał/a:
potrzebuje dluga fujare do aparatu
czuję się wywołany... jak mógłbym pomóc?dzik - Śro 15 Kwi, 2009
JIMEK napisał/a:
a co byscie radzili? dokupic szklo do kompletu i wymienic tylko body na np. a900 ktory ma zyliard bajerow i pomagaczy czy zaczac od nowa w okol canona 5D (drozsza opcja)
Jimmy, badzmy brutalni, jak nie wiesz dokladnie dlaczego potrzebujesz swiatla 2.8 to nie kupuj sprzetu za worek pieniedzy.
5D tez kupuje sie w konkretnym celu.
Zmiana systemu wali po kieszeni zawsze, moja rada, nie kupuj narazie 5D tylko kup TANIE szklo do alfy ktore Ci wystarczy.
Jakie wady ma dla Ciebie A100, czego Ci brakuje? Jak masz konkretna liste spraw bez ktorych nie mozesz zrobic zdjecia to mozna myslec.
Podejdz do tego sklepu, ja pracuje tuz obok, zadzwon to podejde. Sklep jest OK, obok masz Lazienkowska i zobaczysz czy zestaw lapie samochody w ruchu. W domu ocenisz jakosc zdjec i tyle.