lita syfna tarcza qbus - Nie 19 Kwi, 2009 ja wiem co to jest wentylowana tarcza dlatego nie rozumiem Twojego poprzedniego postu.mi - Nie 19 Kwi, 2009 chyba o troszkę różnych rzeczach mówicie. Jeśli fur hamuje słabo - trza lepszego klocka/tarczy, jeśli hamulec szybko puchnie i tarcze robią się fioletowe - migracja na wentylowane jest niezbędna. I tyle.kubas - Nie 19 Kwi, 2009 ale czego nie rozumiesz ?
Ja nie rozumiem kompletnie dlaczego sie jeszcze montuje niewentylowane tarcze... To jest totalna porazka mialem takie w pugu w serii i byly pogiete odrazu po paru hamowaniach... Wiec bez sensu jest wrzucanie dobrego klocka do nie wentylowanej tarczy bo pognie sie jeszcze szybciej.qbus - Nie 19 Kwi, 2009 juz rozumiem, myslalem ze ty piszesz o wentylowanych te rzeczy, tego nie potrafilem zrozumiec
pozdro.Janusz - Nie 19 Kwi, 2009
qbus napisał/a:
:rotfl: juz rozumiem, myslalem ze ty piszesz o wentylowanych te rzeczy, tego nie potrafilem zrozumiec
pozdro.
tez w pierwszej chwila tak odebrałem jego post, ale po chwili zrozumiałem, ze tam po prostu przecinka brakuje
dzisiaj chyba już większość samochodów nawet w najsłabszych wersjach am wentylowane z przodu nie wentylowane do tyłu raczej wkładają. szczerze mówiąc to mnie to c2 zdziwiło bo już myślałem ze w ogóle tego nie montują już na przód.mi - Nie 19 Kwi, 2009 mały lekki i słabowity samochód - czasem lite tarcze starczą (choć w dieslu to faktycznie kiepski pomysł, nawet tak małym...)