Clio I nie ma takiej bo nie ma takiej potrzeby w serii. Mozna jechac 6h non-stop +200kmh a temperatury i cisnienie zostaja w granicy jaka byc powinna.M - Pon 20 Kwi, 2009 ZApomniałeś dodać ze niektorzy jadą to driftującmi - Pon 20 Kwi, 2009
kubas napisał/a:
dobra 205 gti w serii ma tez chlodnice oleju !
jeśli się nie mylę nie zawsze, były chyba 2 konfiguracje: chłodnica z 2 wiatrakami albo z jednym + chłodnica oleju. 205 jest nieciekawe CHRZANEK - Pon 20 Kwi, 2009 Auto Gauche z tego co wiem to Raściak może załatwić w bardzo przystepnej cenie.
Choć oczywiście jest to "chińszczyzna".
Rozumiem że seryjne zegary nie działają jak trzeba ???
Może trzeba je usunąć i w ich miejsce wstawić STACK'a ???
Będzie fajnie wyglądało
No i niegłupia opcja to dwa wiatraki na chłodnicy - miałem i działało bez problemu.106 - Pon 20 Kwi, 2009 chrzanek ile $ za taki wskaznik na gotowo?M - Pon 20 Kwi, 2009 to zegar naścienny?
nie no fajneBad-i - Pon 20 Kwi, 2009 To co Chrzanek wrzucil to mysle ze jakies 500 ojro (tak zgaduje).
Łukasz a wogole po co ci dodatkowe zegary - przeciez temp oleju i wody masz (zrob tylko tak zeby dzialalo i juz)saxorulez - Pon 20 Kwi, 2009
Bad-i napisał/a:
zrob tylko tak zeby dzialalo i juz)
double checking nikomu nie zaszkodzi - woda zadziałą jak DP Enginerring ogarnie soft, puki co nie ogarnęli.Greg - Pon 20 Kwi, 2009 Łukasz, nie kupuj Auto Gejów choćby nie wiem jak je ktoś zachwalał. Już to pisałem, ale powtórzę - to najmniej dokładne zegary na rynku. Podobno te z nowych, lepszych serii są lepsze i podają nieźle odczyty, ale ja bym nie ryzykował.
Natomiast jest taka firma STRI, też azjatycka (nie Japońska chyba ) i to jest marka własna fabryki, która robi zegary dla Defi. Zegary STRI są niemal identyczne, fajnie wyposazone, ładne i dokładne. Miałem w rękach i gdybym miał sobie kupić, to właśnie STRI. Są do kupienia w IC, ale nie wstawiam tu żadnego marketingowego bełkotu, bo ja ich nie sprzedaje.
Ostatnio ogarnąłem taki boost dla ziomka do Saaba i jest mega zadowolony. Foto on board:
striracing.commi - Wto 21 Kwi, 2009 a kupa! Nowe auto gałgi na silniku krokowym hulają całkiem precyzyjnie (w przeciwieństwie do starych, które faktycznie podawały mocno przybliżone wartości)saxorulez - Wto 21 Kwi, 2009 spoko wezmę VDO - nie są dorgie a firma jak wiadomo EUROPEJSKA i sprawdzonadzik - Wto 21 Kwi, 2009 Najlepsze jest to ze przecyzyjne zegary 10x dokladniejsze i trwalsze ale stosowane w przemysle sa w cenie autogauge, w cenie egt do samochodu mozna kupic 4xegt lotniczy. Nikt chyba nie powie ze to awaryjne zegary
Mam autogauge i jestem zadowolony, mam tez polecane amerykanskiego super hiper autometera i nie jestem zadowolony, egt bardzo zalezalo od napiecia w instalacji. Jak napiecie na zegarze mi spadlo to mialem 900 stopni na jalowym.martin.h - Wto 21 Kwi, 2009 Temat postu: Re: Wskażniki temp wodu i oleju
saxorulez napisał/a:
Czy to się podpina pod seryjne czujniki czy muszę coś dodatkowo dokupić?
A w zestawie nie ma czujnika? Wiem, że Greddy i Defi mają czujnik w zestawie, wkręca się go w miejsce fabrycznego (lub wierci jeśli seryjnie nie było), podłącza i jest git.
Jeszcze taka uwaga co do wskaźników, kup taki który przeprowadza pomiar elektronicznie, a nie analogowo. Te analogowe podobno nie są najdokładniejsze.saxorulez - Wto 21 Kwi, 2009 Tutaj jest tak że kupujemy oddzielnie wskażnik, czunik i wiazkę. Zegary są elektorniczne.
Mam seryjnie czujnik płynu chłodzacego ale nie mam pewności czy uda nam się w niego wpiąć wiec dokupię dodatkowy czujnik just in caseMłody Papież - Wto 21 Kwi, 2009 MI, w 205 GTI zawsze jest chłodnica oleju, tylko czasami jest chłodzona powietrzem (w tedy w miejscu drugiego wiatraka) lub chłodzona wodą (częściej spotykana)
Ja teraz mam wodną, ale zastanawiam się powoli czy drugiej tez nie zamontować