To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - kosiarka

Michał - Wto 26 Maj, 2009

jak briggs to tylko z koszem !!

106 - Wto 26 Maj, 2009

poka jakies linki z allegro :)

briggs to sam silnik? a reszta jaka?

KonradMK - Wto 26 Maj, 2009

106 napisał/a:
poka jakies linki z allegro :)

briggs to sam silnik? a reszta jaka?

a buda od 206gti :D

Gaydek - Wto 26 Maj, 2009

Ja mam TROY BILT, http://www.troybilt.com/w..._54966_54966_-1 , model TB 5553 HWM, cokolwiek to znaczy... kosz, regulowany zawias (gwint?), napęd, run flaty,... :) .
Bad-i - Wto 26 Maj, 2009

106 kilka istotnych faktow na temat dobrego sprzetu:

- jezeli masz troche metrów to tylko spalinowa
- obudowa musi byc metalowa
- jezeli masz dlugie proste to kupuj z napędem (tylko k-mart i Marek23 nie potrzebuja napędu bo oni i tak non stop skręcają)
- moc od 5.5 KM w gore. 4 KM przy mokrej trawie nie dają rady ;) (tutaj zawsze mozesz udac sie do Adamanta na lekki tune up)
- szerokość koszenia to min 41 cm (najlepsze moim zdaniem jest 48 ale to tez zalezy od powierzchni jaką kosisz)
- kosz musi byc i to min 55 litrow (i tak bedziesz musial worki wyrzucac)
- silnik Briggs & Stratton tylko i wyłącznie (to cos jak Adamant wsród French Carów)
- zawias musi być gwint (tak z 5 wysokosci to podstawa)
- no i łożyskowe koła z runflatami to MÓŚ (tak specjalnie dla Oskarento)

106 - Wto 26 Maj, 2009

dzieki :)
Bad-i - Wto 26 Maj, 2009

106 napisał/a:
dzieki :)

wpadnij do Wawy na flaszeczkę to ci dam zrobić rundę - najlepiej tak w sobote o 14 :]

106 - Wto 26 Maj, 2009

...wez lawete i przyjedz ze swoja do mnie :D
Bad-i - Wto 26 Maj, 2009

w sumie jakbys zabkolował kilka pobliskich uliczek to z wielka checia bym skorzystał.

Tak powaznie, to moze udało by sie zorganizowac jakis taki bardziej profi trening.

k-mart - Wto 26 Maj, 2009

hehehehe Bad-i :rotfl:
kubas - Wto 26 Maj, 2009

http://allegro.pl/item642...rz_536c_td.html ja w wakacje powoze podobna honde.

jest to pierwsza honda ktora skreca !
ma 3 szybkosci pałteka
duzy kosz
nie psuje sie
jest HONDOM !

Polecam ! :)

106 - Wto 26 Maj, 2009

daj pan spokuj toz to polowa wartosci mojego pezota ;D
kubas - Wto 26 Maj, 2009

ale to jedyna honda na swiecie ktora naprawde skreca :D
Janusz - Wto 26 Maj, 2009

Bartek, ja mam Vikinga, czy siakos tak.... na licencji stihla to chyba jest, zresztą nie wiem bo się nie znam, ale generalnie daje rade już chyba 5 albo szósty rok, i kosi wszystko, u mnie nie ma lekko bo mam mega spadania, na których są dohamowania i serpentyny wokół krzaczków, drzewek itp, ma chyba 4 km w RWD, ale mocowo na wzniesieniach czami ledwo daje rade, ale potrafi zerwać trakcje, a nawet pojechać na tylnych kołach, co prawda 130km/h z góry na ekspresówce nie wyciąga, ale daje rade. Jest w sumie bez awaryjna, za cały ten okres była raz w naprawie bo za dużo kamieni kosiliśmy i jakieś łożysko czy coś padło, generalnie dobry sprzet. Obudowa jest z grubego plastiku, dlatego nic sobie koło domu nie porysujesz, no co najwyżej kosiarkę, ale pęknąć nic nie ma prawa, kosztowała coś ponad 1kpln ale nie pamiętam teraz dokładnie :) aha no i ma regulowany zawias w 5 stopniach, tak wiec ustawienie masz od rajdu Francji po Paryż Dakar :)
GeKo - Wto 26 Maj, 2009

:O skrętna przednia oś, to już wiem co zmodować w moim Briggsie, bo objazdy wokół krzaczków to był hardcore, bez podcięcią ręcznym nie szło ogarnąć kwestii :D