To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - odzyskanie danych z padniętego dysku

anjas - Wto 02 Cze, 2009

Michał napisał/a:
jędrule stać
w końcu smiga najdroższą marką w utrzymaniu

hehehe...
odpukać na razie utrzymanie samochodów kosztuje mnie dość mało :) .

Ostatnio scenior zawiózł mnie kawałek za Ostródę na 11 litrach ropy :D

Majk, jak wymienić elektronikę w HDD?

Anonymous - Wto 02 Cze, 2009

Podstawa to znaleść identyczny dysk, dokładnie ten sam model i podmienić płyty z elektroniką (kilka śrubek i taśma lub złącze) i próbujesz czy wstanie. Napisałem, że kosmiczne bo to co znalazłeś to za podstawowe odzyskiwanie które mógłbyś przeprowadzić sam, za odzyskanie danych, nadpisanych, z dysku uwalonego mechanicznie (odczytywane specjalnymi czytnikami bezpośrednio z talerza rozebranego dysku) to kwoty w grubych tysiącach i niekoniecznie złotych, stać na to tylko banki itp gdzie dane tyle kosztują ale i tak tańszym wyjściem są backup-y i trzymanie nawet kilku dysków z tymi samymi danymi.
Ale to tak jak z kartami sim, nikt nie myśli żeby zgrać kontakty dopóki nie zgubi telefonu..:)

anjas - Wto 02 Cze, 2009

rsport napisał/a:
Podstawa to znaleść identyczny dysk, dokładnie ten sam model i podmienić płyty z elektroniką (kilka śrubek i taśma lub złącze) i próbujesz czy wstanie.

właśnie szukam takiego dysku... Aktualnie na allegro nic nie ma, ale namierzyłem kilka zakończonych aukcji.
Dysk to Samsung SV3063H (może ktoś coś...).

Dane na dysku były ważne (dokładnie to kilka plików wśród morza badziewia) ale nie aż tak ważne, żeby płacić kilka/kilkanaście tysięcy za ich odzyskanie. To rzeczywiście kosmos.

Anonymous - Wto 02 Cze, 2009

hmm, stary 30gigowy samsung, będzie ciężko o elektronikę, może gdzieś na giełdzie komputerowej w wstarociach, jeśli bios go widzi i się kręci to próbowałbym softwarowo, ale konkretnie i szybko bo w każdej chwili może się wysypać całkiem, więcej ciężko coś powiedzieć bez pacjenta, plus jest taki, ze pojemność jest mała, więc upakowanie danych na talerzach też więc większe prawdopodobieństwo odzyskania czegoś.
Michał - Śro 22 Lip, 2009

jayebie !!!!!!!!!!!!!!!
wlasnie odłączył mi sie dysk pod windą. Pod biosem już go nie widać.
wszystkie moje filmy, prace, animacje . Min. film dla Carlosa z jego ślubu który robiłem, animacja nad którą siedziałem juz z 10 dni .............. 500 giga. Masakra jakaś. Jestem w dupie ...

strick - Śro 22 Lip, 2009

Z mojego dysku udało sie jakies filmy i inne pierdoły odzyskac za pomoca "EasyRecovery Professional"

http://peb.pl/programy-za...very-pro-2.html

Michał - Śro 22 Lip, 2009

mi nie wykrywa dysku !!!!!!!!
nawet pod linuxem ....
oddaje i place ( strzelam ) 2 tyski i mam wszystko albo ...
albo kurrwwaaaa nie wiem ...

k-mart - Śro 22 Lip, 2009

no huyowo :/

Cos czuje, ze piszac cos glupiego nie bedzie ok :D

M - Czw 23 Lip, 2009

shit!
Michał - Czw 23 Lip, 2009

mam dysk z mega felernej partii :(
na necie jest w uj tematów odnośnie tego modelu

bizon - Czw 23 Lip, 2009

slychac, ze kreci? bo jak tak to nie wszystko stracone. trzeba ogarnac elektronike z drugiego takiego samego modelu i przekrecic.
Michał - Czw 23 Lip, 2009

bizon - nic nie da. Nie chce mi sie juz tłumaczyć czemu, ale wiem o co chodzi. Jeśli dobrze doczytałem, to w chuj osób ma taki problem jak ja
Padł Service Area, ogarniam naprawe właśnie
dysk kręci ...

M - Czw 23 Lip, 2009

majk jak nie dasz rady to ja służe pomocą
KonradMK - Czw 23 Lip, 2009

tzn przyniesie flaszkę i popłacze razem z tobą :D

PS nie pękaj Miś, magnetyzm to nie magia, da się odzyskać.

M - Czw 23 Lip, 2009

KonradMK napisał/a:
tzn przyniesie flaszkę i popłacze razem z tobą :D

PS nie pękaj Miś, magnetyzm to nie magia, da się odzyskać.

Jak majk pytał o LAN to też taki mądry byłeś?
;D