jarek-malopolska - Sob 06 Cze, 2009 a powiedz mi taki producent jak "DEPO" ?? koszt nowej lampy to orientacyjnie 160-170zl/szt..fydi - Sob 06 Cze, 2009 Kupiłem saxo już z dwoma zamiennikami (jakieś z Tajwanu). Po pół roku jeżdżenia urwał się ostatni zaczep w prawej lampie. oczywiście w najlepszym momencie, czyli na próbie kjs Lampa wisiała w sumie tylko na kablu Szybkie trytytkowanie i jazda.
Po zawodach potrzebowałem szybciutko zakupić nową. Dzwoniłem do pięciu różnych handlarzy częściami w Krakowie i nikt nie miał oryginału, ani "podróby" na miejscu! Tylko w jednym miejscu udało mnie się znaleźć zamiennik (gdzieś na Rybitwach) właśnie DEPO. Wziąłem z przymusu. Świeciło równie marnie jak ta z Tajwanu. Nie ma porównania do światła u Michoola, Loko czy Grześka. Po 6 miesiącach na tej lampie z DEPO zauważyłem pęknięcie przy górnym zaczepie. jakość wykonania jest słaba.
Może zapytaj się GrześkaVTS czy ma reflektory do 99'<Bart - Sob 06 Cze, 2009 depo i tyc to zamiennikowe kupy, znam z autopsji.michool_vt - Sob 06 Cze, 2009
fydi napisał/a:
Nie ma porównania do światła u Michoola, Loko czy Grześka.
nie wiem jak u chłopaków, ale moje światła oświetlają 5metrow do przodu i 5m na boki jarek-malopolska - Nie 07 Cze, 2009 no dokladnie, wlasnie jutro chcialem sie wybrac po te DEPO na Rybitwy, dokladnie ulica szparagowa jak sam slusznie zauwazyles jedynie miejsce w Krk gdzie mozna dostac lampy do Saxo "od reki".... Hmm no to w takim razie sie wstrzymam i z tematu "jakie zarowki" chyba zmienie na jakie lampy i gdzie.. A orientujecie sie pany moze jaki jest koszt "orginalu" do saxo po 99' ??Greg - Nie 07 Cze, 2009 Ja miałem Osram Night Breaker u siebie. Świeciły trochę jaśniej (bielsze światło) niż zwykłe H4, snop był większy, ale jakiejś kolosalnej różnicy nie było. Kosztowały z 50 czy 60zł i świeciły jakieś pół roku... martin.h - Pon 08 Cze, 2009
jarek-malopolsk napisał/a:
A orientujecie sie pany moze jaki jest koszt "orginalu" do saxo po 99' ??
Nie zwróciłeś uwagi że niedostępne jarek-malopolska - Pon 08 Cze, 2009 hmmm.. wlasnie widze ze z ta dostepnoscia to nie jest za "bogato" a czy w Krk gdzies orginal jest szansa dostac...??Anonymous - Pon 08 Cze, 2009 A Grzesiek VTS nie ma?Ma chyba też europejskiego saxo.jarek-malopolska - Śro 08 Lip, 2009 po miesiącu... zamontowałem Valeo i faktycznie..jedyne słuszne rozwiązanie co prawda można by wrzucić lepszą żarówke (kupiłem jakieś Philipsy-50% wiecej światła: ) ale "lampion" świeci na prawdę pierwsza klasa... W porównaniu z DEPO które oglądałem na rybitwach to... nie ma porównania Świetny plastik, nie wypływa żaden klej spod szkła, wszystko mocne, sztywne, przeźroczyste, silniczki orginalne wchodzą i działają jak powinny.. jednym słowem-VALEO z pewnością warte swojej ceny nie dziwi mnie problem z ich dostępnością.. Dzieki za odwiedzenie od pomysłu zamienników.. jozekrj - Pon 03 Sie, 2009 przetestowałem osobiście wszystkie żarówki philipsa i osram i teraz jeżdżę na najzwyklejszych żarówkach hella
na dodatek w starym jumperze po wsadzeniu osram nb pojawiły sie malutkie pęknięcia na kloszu lampqbica - Pon 03 Sie, 2009 ja jezdzilem na philipsach gt150 ale po roku przestaly swiecic i teraz na szybko przed przegladem wlozylem jakies zwykle H4ki, ale mimo wszystko to te philipsy ladnie swiecily Maciek - Pon 03 Sie, 2009 Moze w Polcar'ze będą mieli takie lampy. Valeo w końcu sprzedają.
Jak siedziałem jeszcze w BC na straganie to os nich braliśmy różnego rodzaju oświetlenie bo praktycznie wszystko mieli od ręki.