Nigdy wczesniej nie wchodzilem w wieksze rozmiary, 195 bylo z przodu 205 z tylu
Jesli na przodzie zapakuje 205 to co dac na tył ?
I jak juz bym chcial posmigac troche w zakretach to czy przy tak lekkim zadzie tez 205 czy wiecej i czy bedzie to mialo duza roznice ?
Chrzanek zawieszenie jest KONI Sport, twardsze niz seryjne ale z regulacja. Rozumiem ze jak wpadam na jakiegos draga ustawiac na max twardosc ? (bo po miescie to nie da sie jezdzic FreeMan - Pią 05 Cze, 2009 na tyl tez 205/45/16.
ps. Chrzaniu pamietasz jak katapultowalo sie moje Clio ?CHRZANEK - Pią 05 Cze, 2009
FreeMan napisał/a:
Chrzaniu pamietasz jak katapultowalo sie moje Clio ?
NIESAMOWICIE - to słowo i tak nie oddaje wszystkiego.
TOXIC napisał/a:
Rozumiem ze jak wpadam na jakiegos draga ustawiac na max twardosc ?
TAK - świetnie że masz taką mozliwość.
TOXIC napisał/a:
Jesli na przodzie zapakuje 205 to co dac na tył ?
Ja sugerował bym to samo.
Przede wszystkim zbalansuj auto geometrią , zbieżnością i rozkładem masy, a koła to wg mnie w FWD powinny być takie same na kazdej osi.
No chyba ze celujemy w 1/4 ili to wtedy na tył dojazdówki żeby były mniejsze opory toczenia.Marek23 - Pią 05 Cze, 2009 A mi się wydaje, że Freeman po prostu bardzo dobrze potrafił ruszyć. Toxic czy startując używasz ręcznego do "napięcia" samochodu przed ruszeniem? To wiele daje...dzik - Pią 05 Cze, 2009 Nie ma co szukac dziury w calym, ja mialem rozne opony i nigdy z trakcja problemow nie mialem.
Szpery tez sensu nie widze, nigdy nie pojawil sie problem by moc poszla w jedno kolo.
Nie szukaj problemow w sprzecie tylko cwicz, jak doszedlem do wprawy to na starcie potrafilem zyskac duza przewage:
http://www.dziki.pl/clio/szymany/Loko - Pią 05 Cze, 2009
mi napisał/a:
Toxic ma podobno za mały pantograf po prostu...
Też mi się tak wydaje, podobno za mały pantograf jest przyczyną 90% problemów na świecie. Za mały pantograf w połączeniu z dużymi wahaniami pionowymi trakcji prowadzi do przerw w dostawie napięcia dla silnika i stąd biorą się jego problemy z trakcją.
Tak wiec wina na 90 % leży w za małym pantografie, jak Toxic go powiększy to powinno być znacznie lepiej.
Pozdrawiam
Loko vel Lokomotywa vel KolejorzM - Pią 05 Cze, 2009 Mowimy o starcie na kresce? Marek23 - Pią 05 Cze, 2009 Loko, Ty też miałeś problemy z trakcją w drodze na wyrazów...mi - Pią 05 Cze, 2009
dzik napisał/a:
Nie szukaj problemow w sprzecie tylko cwicz, jak doszedlem do wprawy to na starcie potrafilem zyskac duza przewage:
http://www.dziki.pl/clio/szymany/
młahahahaha - Rastadzik Kamilbike - Pią 05 Cze, 2009 Dziku ja nie wiedziaem ze Twoje Clio kiedys gralo jak Honda Nie dziwie sie ze pozniej zrezygnowales z tego wydechuTOXIC - Pią 05 Cze, 2009
eM napisał/a:
Mowimy o starcie na kresce?
Mowimy o starcie wogole i o polepszeniu trakcji wogole Na zakretach tez
Nie kazdy temat musi byc o moim wiejskim tuningu Na czym jezdzicie i co wam sie sprawdza tez jestem ciekaw. Temat chodliwy i moze sie komus przydac
A to ze mały pantograf to juz wiemy, dzieki Loko. Chcesz za to pomogł czy co, ze sie tak udzielasz ? Młody Papież - Pią 05 Cze, 2009 taak?Anonymous - Pią 05 Cze, 2009 Ustawienie geometrii na zero ale też twardsze tuleje zawieszenia, poliuretany albo na ostro wahacze i drążki na uniballach, ośka ma to do siebie, że przy ruszaniu na seryjnych gumach geometria się rozjeżdża...GeKo - Sob 06 Cze, 2009 ale uniball to morderstwo dla seryjnej karoserii. Najeżdzasz na 1cm kamyczek i możesz podać jego kształ geometryczny, tak wszystko się przenosi do środka, prowadzenie natomiast sam MnióóóódAnonymous - Sob 06 Cze, 2009 Nikt nie mówi, że nie będzie bolało:) ja na dniach wymieniam w wahaczach. Można delikatnie złagodzić napierniczanie, ale to zależy od warunków w konkretnym samochodzie.