To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Chlodnica ... kap.. kap..

martin.h - Śro 02 Cze, 2010

Dobra, gdzie kupie tanio chłodnicę do 106 (duza), raczej nowa :D Dziś woda poszła pod 100, a po otworzeniu maski leciało jak z kranu, 3 półtoralitrowe opakowania wody poszły podczas dojazdu do pracy i z pracy :D
A może warto to naprawić czy gra jest niewarta świeczki?

Czy ta byłaby OK ? -> http://allegro.pl/item106...1_4_1_6_99.html

M - Śro 02 Cze, 2010

Moge Ci oddać niezniszczalną hondową chłodnicę o bardo duzej wydajnosci,
bizon - Śro 02 Cze, 2010

tylko wtedy auto przestanie skrecac ;)

eM napisał/a:
Moge Ci oddać niezniszczalną hondową chłodnicę o bardo duzej wydajnosci,

Mógłbyś podać wymiary i podać jakieś fotki gdzie to ma otwory wlewowe/wylewowe?

bizon - Śro 02 Cze, 2010

pewnie cos w tym guscie https://ssl.allegro.pl/item1057819828_nowa_chlodnica_wody_honda_civic_crx_sol_92_00.html
tyle, ze grubosc moze byc albo w okolicach 15, albo w okolicach 30.

Anonymous - Śro 02 Cze, 2010

Zawsze mnie dziwi , ze te Hondowskie chłodnice są tak wąskie a mimo to wystarczają , np. u mnie w Colcie chłodnica jest od lampy do lampy
M - Śro 02 Cze, 2010

Martin, taka jak podał bizą

eM napisał/a:
Martin, taka jak podał bizą

Kurde trochę wąska. nie chciałbym ryzykować, bo możliwe ze konstrukcja silnika Hondy daje radę przy takiej chłodnicy, a w pugu może to być za mało.
Ale dziękuję Maćku za pomoc.

bizon - Śro 02 Cze, 2010

Czesio napisał/a:
Zawsze mnie dziwi , ze te Hondowskie chłodnice są tak wąskie a mimo to wystarczają , np. u mnie w Colcie chłodnica jest od lampy do lampy

u nas tez mozna taka zapodac, np. z pralki (czy akordeona?) 2.0 o ile mnie pamiec nie myli.

M - Śro 02 Cze, 2010

Spoko, nie wiem jakie są roznice w predkosci przeplywu cieczy miedzy hondowym a twoim silnikiem, bo chyba to jedyny faktor który moze powodowac roznice. Ilość ciepla generowana przez silnik powinna byc podobna. Systemy chlodzenia w hondzie są bardzo wydajne, na torze nigdy mi wskazowka nie podskoczyla.
bizon - Śro 02 Cze, 2010

mnie tez nie, ale olej przegotowalem :)
ale jest pare roznic, ty masz natrysk na denka tlokow itp, a ja nie.

M - Śro 02 Cze, 2010

No ale natrysk daje tylko dochłodzenie tłoków a bilans ciepła wygenerowanego przez jednostkę pozostaje ten sam i w sumie jest bardzo podobny.
Ty masz chlodnicę seryjną czy b16stkową?

bizon - Śro 02 Cze, 2010

b16, znaczy sie allegrowy rownowaznik.
jarek-malopolska - Czw 03 Cze, 2010

martin.h napisał/a:
Czy ta byłaby OK ? -> http://allegro.pl/item106...1_4_1_6_99.html

Myslę, że wyrwiesz dużo taniej.. chyba nie ma sensu bawić się w używke, zaoszczedzieć kilka groszy i kupić taką nielejącą bo zatkaną proszkiem do chłodnic.. takie moje zdanie ;)

dzik - Pią 04 Cze, 2010

eM napisał/a:
Systemy chlodzenia w hondzie są bardzo wydajne, na torze nigdy mi wskazowka nie podskoczyla.

Dlaczego tak popularne jest wsadzanie mishimoto? ;D

Ja bym nigdy nie kombinowal w podmiane chlodnicy, dorabianie przewodow i innych pierdol.
Jakbys sie nie postaral to cos pierdo**nie, dwa razy to przerabialem w r5, najgorsze ze mozna wtedy ubic silnik.
Martin, kupuj wlasciwa chlodnice i nie kombinuj bo bedziesz placil dwa razy.