widać że kolega z francuzami niewiele ma wspólnego
Nie zaprzeczam EmerytRs2 - Wto 13 Gru, 2011 pogadamy o szpilkach?
historyjki z failami poproszę, zalety raczej znam
plusy/minusy/opinie
na co zwrócić uwagę, przy doborze ło mój Boże?
ktoś zna ? http://allegro.pl/szpilki...1959870757.html http://www.gitcar.pl/rasta - Wto 13 Gru, 2011 Same plusy, nie pieprzysz się z trafieniem otworem felgi przy jej przykęcani, szczegulnie jak się upala i non-stop się ściąga i zakłada koła jest to uciążliwe, w dodatku nie nadwyrężasz kręgosłupa. Dwa nie ma ryzyka, że upieprzysz gwint w piaści krzywo wkręcając śrubę, a łatwo o to - wiem co mówię. Minus tylko jeden i nie w każdym aucie, jak się gdzieś na upalaniu daleko od domu urwie taką szpileczkę to może się okazać, że nie ma jak jej wymienić. Szczególnie jak się ma szpilki niestandardowej długości, dla tego ja teraz wożę ze sobą zapas.M - Wto 13 Gru, 2011 minus to ze zostaja slady na panelach z sosnyMick - Śro 14 Gru, 2011
Szczególnie jak się ma szpilki niestandardowej długości, dla tego ja teraz wożę ze sobą zapas.
jeżeli kupować to z zapasem
a długość? lepiej kupić troszkę dłuższe i dać nakrętki przelotowe? minusem jest pewnie to, że trzeba uważać jak i gdzie się parkuje, jakieś inne minusy?
ale nie zakładam żeby felgę kiedykolwiek szerszą niż 7.5 cala wrzucał.
jaka jest waga takich szpilek z nakrętkami?
swoją drogą, mam jeden komplet śrub, imo w nie najlepszym stanie
jedną piastę z przodu nową, tył nowy.
ps. komplet śrub ile wyjdzie?
szpilki kupiłbym sobie pod choinkę GeKo - Czw 15 Gru, 2011 EmerytRs2, co ty z tą wagą? kurde odlej się przed startem to zejdziesz z masą.EmerytRs2 - Czw 15 Gru, 2011 masa nieresorowana.
Jak widać, temat masy, modny ostatnio Kamill - Czw 15 Gru, 2011 A nie jest tak ze przy nasuwaniu felgi na szpilki zdziera się powoli na nich gwint, zawsze mnie to zastanawiało.
No i czy jak się ma długie szpilki nagwintowane całe to w miejscach gdzie jest gwint można nasuwać dystanse ?Bart - Czw 15 Gru, 2011
Kamill napisał/a:
A nie jest tak ze przy nasuwaniu felgi na szpilki zdziera się powoli na nich gwint, zawsze mnie to zastanawiało.
No i czy jak się ma długie szpilki nagwintowane całe to w miejscach gdzie jest gwint można nasuwać dystanse ?
1. nie wiem, ale pewnie nic się złego nie dzieje.
2. tak, możnano name - Czw 15 Gru, 2011
Kamill napisał/a:
to w miejscach gdzie jest gwint można nasuwać dystanse ?
Ja mam tak nasunięte więc odpowiem za jakiś czas
Szpilki faktycznie są wygodne przy wymianie kół
ale nie polecam zbyt długich, ja swoje będę zmieniał na krótsze.Przem_106 - Czw 15 Gru, 2011
Kamill napisał/a:
A nie jest tak ze przy nasuwaniu felgi na szpilki zdziera się powoli na nich gwint, zawsze mnie to zastanawiało.
No i czy jak się ma długie szpilki nagwintowane całe to w miejscach gdzie jest gwint można nasuwać dystanse ?
Dystanse podobnie jak i felgi w wiekszosci przypadkow są wykonane z materałow duzo bardziej miękkich niz stalowe szpilki,wiec to prędzej one sie zetrą. Oprocz tego dystans jak i felga opierają sie na kołnierzu piasty,a nie na sruach. Minusem szpilek jest waga oraz bardzo często jakosc nakrętek,ktore lubią się zapiekac i tracic gwint. W przypadku aut PSA trzeba miec 2 komplety nakretek. Z płaską podkładką do alufelg i stozkowe do stalowek. Kolejny minus szpilek,to utrzymywanie wystających gwintow w czystosci zeby nie zniszczyc gwintu w nakrętkach przy odkręcaniu.Do minusow zaliczyłbym rowniez dlugi czas odkręcania/dokręcania,koniecznosc posiadania klucza z głęboką nasadką przy długich szpilkach, a to koniecznosc gdy chcemy uzywac dystansow oraz duze koszty zakupu szpilek i nakrętek markowych producentow. Dla mnie optymalnym rozwiązaniem jest uzywanie felg o odpowiednim ET przykrecanych na sruby, nawet w rajdach!EmerytRs2 - Czw 15 Gru, 2011 nie chce dystansów.
nie chcę długich szpilek.
nie mam auta PSA- może w Bytomiu takie jeżdżom
jak długa to musi być nasadka, jeżeli nie chcę długich szpilek.
jaka jest ich waga?? wychodzi na to, że tu nikt szpilek nie posiada Bonczek - Czw 15 Gru, 2011 Ja posiadam