pit - Sob 01 Sie, 2009 Nie wiem
Z b6 to nie gra, i auto wyjeżdza przodem.ŁukaszS3 - Sob 01 Sie, 2009 To jaka jest ta co ma pit? Ale umówmy się w Polsce rajdy są po wyrypie więc beton też nie jest zbyt mile widziany. Ja miałem pro kita w poprzednim saxo z Billem B6 Motor sportem i robił robotę idealnie. A i co do wyrypu na Polskich drogach jak byłem na wczasach to mi ku.rwa zrobili nową drogę na wiosce wierzycie?! Obsram się ze szczęścia
pit napisał/a:
Z b6 to nie gra, i auto wyjeżdza przodem.
jak każde FWD z dużą mocą, dociążonym przodem a lekkim tyłem i bez szpery...Loko - Sob 01 Sie, 2009
ŁukaszS3 napisał/a:
Ale umówmy się w Polsce rajdy są po wyrypie więc beton też nie jest zbyt mile widziany.
To umówmy się inaczej, szutrowy zawias to jest w przybliżeniu twardość seryjnych sprężyn x 2, asfaltowy x3. Więc jakie by te polskie asfalty nie były to i tak seryjna twardość sprężyny jak w eibachu to jest dużo dużo za mało
Inna sprawą jest to ze taka sprężyna potrzebuje dużo więcej tłumienia i jak się ją wsadzi do b6 prost ze sklepu, to będzie mega ping pong.pit - Nie 02 Sie, 2009 Według wielu zasłyszanych teorii, b6 jesto do serii, b8 do -30.vitesse - Nie 02 Sie, 2009 to nie tylko zaslyszane teorie Anonymous - Nie 02 Sie, 2009 Sprężyna eibach to dobry produkt.
pro kit -30mm posiada twardość taką samą jak seryjna czyli ok 20N/mm.
Z seryjnym amorem nieźle sobie radzi ale niestety b6 szybko zabija. Na początku było super ale szybko zaczął amor dobijać
...na b8 nie jeździłem ale myśle da rade.
Dla porównanie sprężyna pucharowa specyfikacja szutrowa to ok 47N/mm a asfaltowa ponad 52strick - Pon 03 Sie, 2009
pit napisał/a:
b8 do -30.
Chyba od -30>pit - Pon 03 Sie, 2009 tak tak
dobra kupować i po temacie pit - Wto 04 Sie, 2009 A czy są jakieś -10, -15 do 106/saxo?strick - Wto 04 Sie, 2009 To za poprawe gdzie pomok? Anonymous - Pon 10 Sie, 2009
alesi napisał/a:
Sprężyna eibach to dobry produkt.
pro kit -30mm posiada twardość taką samą jak seryjna czyli ok 20N/mm.
Z seryjnym amorem nieźle sobie radzi ale niestety b6 szybko zabija. Na początku było super ale szybko zaczął amor dobijać
...na b8 nie jeździłem ale myśle da rade.
Dla porównanie sprężyna pucharowa specyfikacja szutrowa to ok 47N/mm a asfaltowa ponad 52
możesz proszę rozwinąć temat, dlaczego Pro-Kit szybko zabija B6? Wydawało mi się, że to jest właśnie optymalny zestaw na 90% miasto + 10% track day use...pit - Pon 10 Sie, 2009 Za krótki skok, tzn. tłok amora dobija do swojego dna.
Tak przynajmniej było u mnie.Anonymous - Pon 10 Sie, 2009 Jest tak jak napisał pit, i nie ma się co nad tym zbytnio rozwodzić. kup b8 + eibach i powinno być ok.Anonymous - Pon 10 Sie, 2009 heh, już lecę do bankomatu! Tylko spotkam po drodze dubajską księżniczkę...Anonymous - Pon 10 Sie, 2009 jeszcze jedna kwestia, pytanie lamusa : jak rozpoznać B6 od B8?