szczerze mówiąc szału nie ma - wszystkie projekty są poprawne i estetyczne, ale nie oszałamiające
Wiem czego Ci brakuje:
A tak serio: nox, o czym ma być ten portal dokładnie? coś o kobietach będzie? jak tak to może spróbuj ubrać logo w jakiś kontur ciała kobiety albo coś w tym stylu. Ma przyciągać uwagę już na wstępie, jesteśmy (jako faceci) wzrokowcami i na ten bodziec najszybciej reagujemy. Na razie jest zupełnie bezjajecznie, nie zwróciłbym uwagi na takie logok-mart - Pon 10 Sie, 2009 takie logo moge zaproponowac:
Greg - Pon 10 Sie, 2009 Bez urazy, ale moim zdaniem logo jest słabe. Takie nijakie, bez wyrazu, bez emocji, nie reprezentuje sobą żadnych wartości które np. chciałby nieść serwis, nie trafia raczej w gusta (przynajmniej moje).
Jeśli mogę coś poradzić, to jeśli chcesz ruszyć z tematem na poważnie to zainwestuj choćby 1000zł w dobry design logo, a z pewnością nie pożałujesz. Logo to połowa sukcesu marki. Teraz będzie Cię to mniej kosztowało niż późniejszy rebranding. Uwierz mi, już to przerabiałem. Walle - Wto 11 Sie, 2009 absolutnie niczym nie wyróżniające się logo....michool_vt - Wto 11 Sie, 2009 k-mart, kurew dobre The Mc - Wto 11 Sie, 2009 Nox,
Projektujac logo pamietaj, ze starasz sie znalesc jak najprostsza forme dla danego pomyslu.
Podstawowy problem tych propozycji jest to, ze nie znajdujemy uzasadnienia dla danych elementow. Widac ze kat przechylenia napisu "MEN" jest przypadkowy, nie znajduje uzasadenia dla polozenia i wielkosci napisu "space".
Moja rada jest taka: zbadaj jak bardzo mozesz uciac litery w slowie "MEN" aby nadal zachowaly czytelnosc, im bardziej to uproscisz tym lepiej. Aby znak byl bardziej spojny zastosuj jeden font. Uwazaj aby nie powstawaly drobne elementy takie jak:
3 propozycja jest najgorsza, Saxorulez uzasadnil dlaczego.
Jak bedziesz potrzebowal korekty sluze pomoca saxorulez - Wto 11 Sie, 2009
The Mc napisał/a:
Saxorulez uzasadnil dlaczego.
dobry się robie w te graficzne klocki ostatnio nox - Wto 11 Sie, 2009 Dzięki bardzo za krytykę
coś takiego mi wpadło do głowy generalnie temat ambicjonalny i chce miec możliwie jak największy wkład w wygląd logo .
Greg - Wto 11 Sie, 2009 No, zaczyna nabierać kształtu.
Po zobaczeniu tego ostatniego już bym się nie zbełtał i nie parsknął śmiechem.
Sorry za tak ostra krytykę, ale mam nadzieję że dzięki niej zrobisz zajefajne logo i będziesz skutecznie budował markę.M - Wto 11 Sie, 2009 Mi sie to kojarzy z metką przy dżinsach
MEN SPACE
FART AT WILLAnonymous - Wto 11 Sie, 2009 Mi nie podoba się to za napis zlewa sie z tym białym obramowaniem . Wali to po oczach , po za tym trochę przypomina logo ze śmierdziela BOND-a . To jest robione w PS ??nox - Wto 11 Sie, 2009 Poki co mam tylko PS'a mam świadomość tego że w PS nie zaprojektuje loga w krzywych ale i na to przyjdzie czas .
Krytyka jest dobra ,mobilizuje !
Dla osób które pytały co to w ogóle ma być
Przede wszystkim sklep z różnymi akcesoriami ,kosmetykami , bielizną , generalnie dla mężczyzn którzy dbają o swój wygląd .Docelowo mają się tam znaleźć niszowe gadgety elektroniczne itp Docelowy klient to zadany lepiej zarabiajacy mężczyzna w przedziale wiekowym 25-45
ogólnie plan jest taki żeby logo było proste tak aby forma łatwo przyjmowała jakieś dodatki tak aby samo logo mogło sobie żyć łatwa zmiana tła itp tak aby to miało ręce i nogi sama grafika docelowo ma być jasna lekka ale męska !206 Gti - Wto 11 Sie, 2009 Mam taką propozyjcę: