To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Tablica rejestracyjna

Gaydek - Śro 12 Sie, 2009

KonradMK napisał/a:
jak mi powiedział Rudy, wystarczy wozić normalną tablicę ze sobą w aucie i nic nie mogą ci zrobić. w razie kontroli musisz ją po prostu założyć.

Przetestowane na własnej skórze?

KonradMK - Śro 12 Sie, 2009

Gaydek napisał/a:
KonradMK napisał/a:
jak mi powiedział Rudy, wystarczy wozić normalną tablicę ze sobą w aucie i nic nie mogą ci zrobić. w razie kontroli musisz ją po prostu założyć.

Rudego zapytaj, on mi tłumaczył

Anonymous - Sob 15 Sie, 2009

napisz do uzytkownika Bonczek (jak jeszcze nie jest wyrzucony z forum) da ci kontakt ;)

PS.

on za takie tabice (między innymi) stracił dowód

Kamilbike - Sob 15 Sie, 2009

Z tablicami nie ma zartu, 90% policjantow jest na to bardzo cietych i jak cos im nie bedzie pasowalo to Cie udupia od razu. Nie wiem czy gdzies napisales, ale nie widzialem zebys pisal, tablica ma isc na przod czy tyl?

Jesli Ci to pomoze pamietaj ze zawsze swoja jednorzedowa tablice mozesz wymienic za doplata na tzw kwadrat. Idziesz do urzedu komunikacji i mowisz ze chcialbys zamowic wturnik swojej tablicy, spisujesz papierki, oddajesz swoja blache przy odbiorze kwadratu i git.

Rudello - Sob 15 Sie, 2009

Gaydek napisał/a:
KonradMK napisał/a:

Tak, tylko jak jestes mily grzeczny i ladny :D zawsze moga ci cos zrobic ale jezeli jestes w stanie usunac odrazu usterke i nie pyskujesz to bedzie bez problemu. Chrzanek dobrze to opisał.
Ostatecznie jak beda upierac sie przy mandacie, przyjmujesz i kierujesz sprawe do sadu grodzkiego a kiedy policja nie ma jasno stwierdzonego popełnionego wykroczenia sądy oddalają stawiane zarzuty i już :-)

CHRZANEK napisał/a:
To prawda zawsze możesz powiedzieć że godzine temu ci odpadła.
Podobnie jak ze spaloną żarówka - zawsze mówisz że jak wyjeżdżałeś z domu nto na 100% działała :D :D :D

Franek - Śro 19 Sie, 2009

Kamilbike, blacha ma być na przód.
Kwadrat nie za bardzo mi pasuje...

Kamilbike - Śro 19 Sie, 2009

A dlaczego musi byc niewymiarowa?? Nie miesci sie na zderzaku czy jak ? Zawsze mozesz blache przesunac na bok, albo lekko podgiac na zderzaku
Franek - Czw 20 Sie, 2009

Zmieścić to się i zmieści. Ale chciał bym, by wizualnie to ładnie wyglądało. Narazie to tylko przymiarki ;D
TOXIC - Czw 20 Sie, 2009

Ja tez słyszałem ze podobno można stosować zamienniki tablicy ale oryginał zawsze trzeba wozić se sobą. Czy faktycznie tak jest nigdy nie sprawdzałem. Ale to jest tak jak z przyciemnianymi szybami, 2 lata jeździsz i nic, az któregoś dnia wpadniesz na takiego ktory nie przejdzie kolo tego obojetnie.
nox - Czw 20 Sie, 2009

A no jeżeli nie mam jednej tablicy moge dorobić sobiw w własnym zakresie druga i w tym układzie jedną mam ori a druga dorobioną takim setupemmoge śmigac po ulicy ?
TOXIC - Czw 20 Sie, 2009

W takim raczej nie, w urzędzie kwitujesz odbiór 2 tablic i z tego myślę policjant przy kontroli Cie rozliczy, jeśli nie masz powinieneś zgłosić kradzież lub zagubienie i wyrobić (zapewne odpłatnie) wtórnik. Obowiązek jest mieć obie. A wożenie customowej na aucie a oryginalu w kabinie wydaje sie przynajmniej w moim mniemaniu mniejszym zlem ;)
Barejka - Czw 20 Sie, 2009

Franek, o tak to wyglada na BMW znajomego

strick - Czw 20 Sie, 2009

Barejka, czytałes cały jego temat? Czy poprstu zobaczyłes zdjecie i je wstawiłes?
Jaco - Czw 20 Sie, 2009

Kiedyś czytałem coś podobnego tylko chodziło o tablice w Rajdówkach... Problem jest taki, że jak masz normalne tablice założone i gdzieś zgubisz zderzak to potem są niepotrzebne problemy ( załatwianie nowych itp.. )

Zawodnicy robią to tak że na zderzaki naklejają "kopie" tablic a oryginały wożą w samochodzie.. Nie jest to do końca legalne i jak natrafisz na debila policjanta to się doczepi, ale chyba jedyne rozsądne rozwiązanie...

Barejka - Czw 20 Sie, 2009

strick, zapomnialem dopisac ze oryginalna wozi w aucie i mial jedna kontrole to chyba milicjant byd dobry i kazal tylko zalozyc tablice normalna i kontynuowac jazde :*