nie wiem czy to dalej ironia, czy już na poważnie.
nie jestem ekspertem w tej dziedzinie dlatego chce się zasięgnąć zdania kogoś kto ma pojęcie w temacie.
Jak gość opowiada pierdoły, dajcie znać to go naprostuje.michool_vt - Nie 06 Wrz, 2009 Ryba moze to jest zajebisty olej, ale ja nie wiem czy on sie nadaje na zime na przyklad Anonymous - Nie 06 Wrz, 2009 jeśli oznaczenia na butelce nic ci nie mówią to przeczytaj dokładnie cały opis aukcji
Poszukaj 300v, ale do samochodów.Loko - Nie 06 Wrz, 2009
Ryba napisał/a:
AndreXSi napisał/a:
super, w takim razie-bierz go!
nie wiem czy to dalej ironia, czy już na poważnie.
nie jestem ekspertem w tej dziedzinie dlatego chce się zasięgnąć zdania kogoś kto ma pojęcie w temacie.
Jak gość opowiada pierdoły, dajcie znać to go naprostuje.
Ziom linia 300v super, ale do samochodow, a nie do motocykli
fakt, nie zwróciłem uwagi że ma 5 sztuk dedykowanych motocyklą, i 1 sztukę 2 litrową do samochodów.
Robie 1000km miesięcznie, więc na tym oleju zime przejeździć będzie trzeba.
Motul odpada zatem ? A może 10W40 ?Anonymous - Nie 06 Wrz, 2009 5W40 się nadaje na zime Loko - Nie 06 Wrz, 2009 No tutaj ok, 5-40 to normalny olej Anonymous - Nie 06 Wrz, 2009 jesli ma być upalane to wolałbym już valvoline vr1 5w-50 (półsyntetyk)Loko - Nie 06 Wrz, 2009
AndreXSi napisał/a:
jesli ma być upalane to wolałbym już valvoline vr1 5w-50 (półsyntetyk)
Pełny syntetyk. Valvoline 5-50 to pełny syntetyk, 10-60 to pół-syntetykAnonymous - Nie 06 Wrz, 2009 siet, rzeczywiscieKarQ - Pon 07 Wrz, 2009 A to mnie zadziwiliście.
Czemu Vavo lepszy niż Motul
Do gnojowoza lepszego na rynku niż Motul raczej nie ma.Bart - Pon 07 Wrz, 2009 Temat postu: Re: Jaki olej do VTS'a
Ryba napisał/a:
auto bardzo zadbane, Widać, że własciciel nie szczędził pieniędzy na niego,
Ryba napisał/a:
samochód miał lekko spocony silnik przy kupnie i nie było praktycznie oleju silnikowego.
zefir - Pon 07 Wrz, 2009 300V bym nie zalewal jak nie wiesz co masz, olej o bardzo wysokiej specyfikacji, zdecydowanie do silnikow wysilonych.
seria 8100 styknie i bedzie zanadto
zdecydowanie bym zalal na sam poczatek syntetyka.
zobaczyc jak zachowa sie silnik.
co do wyboru
valvo , motul, mobil, elf , comma obojetne, dopoki nie zaczniesz tyrac mocno auta, te wszystkie oleje do jazdy na codzien z syntetykow, maja dobre lub bardzo dobre wlasciwosci Ryba - Pon 07 Wrz, 2009 Temat postu: Re: Jaki olej do VTS'a
bart napisał/a:
Ryba napisał/a:
auto bardzo zadbane, Widać, że własciciel nie szczędził pieniędzy na niego,
Ryba napisał/a:
samochód miał lekko spocony silnik przy kupnie i nie było praktycznie oleju silnikowego.
Dziekuje za wszystkie opinie.
Co do tego, to prawdopodobnie samochod stal jakis czas, i jest/byl lekki wyciek pod miska prawdopodobnie oleju silnikowego.
Pozatym w tym temacie prosze o opinie nt oleju, a nie krytyke stanu samochodu.GeKo - Pon 07 Wrz, 2009 Ryba :] my tu mamy bardzo luźną politykę, coś jak nasz rząd tylko trochę lepiej, także bez spinania, posiedzisz z nami trochę to poznasz kulisy i arkana 106/saxo oraz wszystkich mistrzów ciętej riposty no poza Mi on sam znajdzie Ciebie