Podobniez moje auto seryjnie powinno miec pasek MPV - pytanie czy to nie jest tez spowodowane tym ze mam silnik 16V w budzie od Rallye i dlatego myla sie w kompie przy zamówieniu?
Bad-i Twój pug to teraz S16, więc jeśli w S16 ma być pasek MPV to zastosowanie jakiegokolwiek innego powinno się wiązać z wykluczeniem... Ale to w grupie N, Ty masz grupę A i bardzo możliwe, że homologacja pozwala na takie coś.
A co do błędnego doboru części to bardzo możliwe bo VIN jest z Rejlaka, a silnik z S16.Michał - Czw 17 Wrz, 2009 i huj
marcin na prezidenta !!Bad-i - Czw 17 Wrz, 2009
martin.h napisał/a:
Bad-i napisał/a:
Podobniez moje auto seryjnie powinno miec pasek MPV - pytanie czy to nie jest tez spowodowane tym ze mam silnik 16V w budzie od Rallye i dlatego myla sie w kompie przy zamówieniu?
Bad-i Twój pug to teraz S16, więc jeśli w S16 ma być pasek MPV to zastosowanie jakiegokolwiek innego powinno się wiązać z wykluczeniem... Ale to w grupie N, Ty masz grupę A i bardzo możliwe, że homologacja pozwala na takie coś.
A co do błędnego doboru części to bardzo możliwe bo VIN jest z Rejlaka, a silnik z S16.
no i dupa nie sprawdza sie, podobno Rallye do 97 roku mialo klinowy a pozniej juz MPV, dodatkowo tak samo jak moj silnik S16 powiniem miec MPV. Adam sprawdzal i po VINIE i po innych numerach, moj silnik powiniem miec MPV a ma klin - pytanie dlaczego?
Pytanie tez czy puszcza to Agrupowa homologacja......Bad-i - Czw 17 Wrz, 2009 ja pierdole ale rzezba, nie kumam tego serio. Okazalo sie ze u mnie jest ewidentnie przelozony inny alternator, pytanie tylko dlaczego tak to zostalo zrobione. Zeby wrocic na MPV to niestety za duzo $$ bo trzeba inny napinacz, kolo pasowe itd......
Jezeli ktos mi wytlumaczy po co taki myk to daje pomook, bo dla mnie jedynym chyba powodem byl brak seryjnego i przerobienie na klin. Tyle tylko ze do mocowania jest pelno podkladek i nie mozna go wyosiowac Anonymous - Czw 17 Wrz, 2009 o kur.wa
strzelam że było tak: szeja kupił motor bez alternatora, przełożył koło pasowe na wale od silnika rallye 8v, porzeźbił mocowania i jakoś jeździło...Bad-i - Czw 17 Wrz, 2009 o k.u.r.wa bardziej mnie martwi homologacja. Alternator jest do zrobienia i bedzie dzialalo, pytanie co pozniej.Anonymous - Czw 17 Wrz, 2009 sprawdź w homo jak jest. Jest w niej zdjęcie silnika?Bad-i - Czw 17 Wrz, 2009
AndreXSi napisał/a:
sprawdź w homo jak jest. Jest w niej zdjęcie silnika?
moj pilot juz nad tym pracuje CHRZANEK - Czw 17 Wrz, 2009 Generator prądu - dowolny
Załącznik J Art 255 punkt 5.8.4
Dziękuje za uwagę, dobranocAnonymous - Czw 17 Wrz, 2009 ok, a modyfikacja koła pasowego na wale?Bad-i - Czw 17 Wrz, 2009
AndreXSi napisał/a:
ok, a modyfikacja koła pasowego na wale?
dzizas musiałes? teraz Chrzanek juz dzisiaj nie odpisze a ja bede mial nerwaAnonymous - Czw 17 Wrz, 2009 sorewicz pewnie bredzę, nie mam racji, zły domysł itp. Chrzanek na pewno by o tym pamiętał i już to sprawdził Bad-i - Czw 17 Wrz, 2009 "kola, paski i lancuchy do napedu osprzetu umieszczonego poza silnikiem: material, typ i wymiar kol, lancuchow i paskow do napedu osprzetu - dowolny"
mam nadzieje ze nie pomylilem tekstu
takze jestem Anonymous - Czw 17 Wrz, 2009 luz, już się nie czepiam
BTW jedziecie dolnośląski?Bad-i - Czw 17 Wrz, 2009
AndreXSi napisał/a:
luz, już się nie czepiam
BTW jedziecie dolnośląski?
nadal nie mam odopowiedzi jak jest z punktami, jezeli po 7 za kazdy dzien to byla by dla nas rewelacja (tym bardziej ze tam mamy mozna powiedziec full free hospitality)