To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [?] Gdzie na kawe/deser w Wawie

PiTT - Śro 16 Wrz, 2009

Michał napisał/a:
tak z ciekawosci
jakie ceny za lodzika w Häagen – Dazs ?

0.5 literka w Leclercu ok 20zl.

Vlodarsky - Śro 16 Wrz, 2009

jazzy ludzie napisał/a:
Häagen – Dazs ?

aha i znowu jakaś teoria :)

mi smakują dobre lody... czasem na starówce, czasem w cukierni w łomiankach, czasem w cukierni na bemowie a nawet w mcdonalds z polewą czekoladową. Chyba jestem mało trendy, jazzy... znowu czuje się zacofany... te lody coś tam robią, że pała staje czy coś ?

założe się, że jak bym dał wam loda mojego ;) z cukierni w Łomiankach i z Grycana i z tego Hagen Waffellen to byście nie znaleźli różnicy...

PiTT - Śro 16 Wrz, 2009

heheh
pewnie tak ;)
ja lubię niektóre Grycany, ale jak mam ochotę na słodkiego mlecznego loda xD
one są na maxa tłuste i słodkie, ale np. waniliowe czy chałwowe są mistrzowskie
jak mam ochotę na lody owocowe to zdecydowanie wolę sorbet.
a tak na marginesie idę do lodówki po lody ;D

kubas - Śro 16 Wrz, 2009

mistrzem wszystkiego są MIĘTOWE Z CZEKOLADĄ !!!!!!!!!!!
ŁukaszS3 - Śro 16 Wrz, 2009

kubas napisał/a:
mistrzem wszystkiego są MIĘTOWE Z CZEKOLADĄ !!!!!!!!!!!

Mylisz się kolego!! Mistrz nad mistrze to są cytrynowe!!! I najlepsze lody są w Włoszech tego nikt mi nie powie i to nakładane łopatą a nie gałkownicą. Prosisz jedną gałkę a i tak bieda zjeść...

Wracając do tematu Chrzaniu musisz przyjechać do mnie mamy tu 2 naprawdę fajne kawiarnie :)

KarQ - Śro 16 Wrz, 2009

Z racji, że moja kobieta jest istnym łasuchem, często ciągnie mnie na loda :devil:

W Warszawie nie jadłem tak dobrych lodów jak w małej mieścinie jaką jest Sierpc po trasie Wawa - Bydgoszcz krajową 10.

Kawiarnia/lodziarnia nazywa się "U Mariusza" istnieje od 1989r, a lody są własnej produkcji. Lody są przepyszne, czasami jak jestem w Płocku robię sobie szybki przelot do Sierpca na chwilę przyjemności :]

Cartoon - Śro 16 Wrz, 2009

KarQ napisał/a:

Kawiarnia/lodziarnia nazywa się "U Mariusza" istnieje od 1989r, a lody są własnej produkcji. Lody są przepyszne

POTWIERDZAM!! :D

PiTT - Śro 16 Wrz, 2009

KarQ napisał/a:
Z racji, że moja kobieta jest istnym łasuchem, często ciągnie mnie na loda

true, nie ma nic lepszego jak kobieta prosi o loda ;D

KarQ - Śro 16 Wrz, 2009

A jak ktoś się zasłodzi to może skoczyć na skansen na pajdę wiejskiego chleba wielkości pizzy ze smalcem i ogórasem :>
Michał - Śro 16 Wrz, 2009

fajny temat.
do mnie przyjedza moja w piątek, ja natomiast myśle o jakiejś restauracji. Jakieś propo ?
nie musi być tanio, ale za sushi za 2 kafle nie zaplace :D

KarQ - Śro 16 Wrz, 2009

Chincol na Żeromskiego 3 - cała komenda się tam stołuje, a to musi być wyznacznik ;D
PiTT - Śro 16 Wrz, 2009

KarQ napisał/a:
Chincol na Żeromskiego 3 - cała komenda się tam stołuje, a to musi być wyznacznik ;D

hehe, jeszcze 2 tyg. temu mieszkałem obok i czasami pozwalałem sobie na odrobinę ekstrawagancji, zamawiając smażony z wołowiną, miodzio :D
na serio pycha i całkiem sporo a przy okazji po taniości :]

KarQ - Śro 16 Wrz, 2009

Ja brałem smażony z cielęciną :lol2:

Warto, chociażby na możliwość usłyszenia polsko - skośnej wymowy :devil:

PieQt - Śro 16 Wrz, 2009

Chrzaniu - Hogen jest ok, ale tam nie uświadczysz miłej atmosfery - to jest taka bardziej urbanistyczna kawiarnia

żeby posiedzieć w miłej atmosferze, to masz następujące lokale

Michael Moran - plac Piłsudskiego - bardzo ekskluzywna restauracja - dobre desery, starannie przygotowane. Sorbety najlepsze w wawie

równie miło, trochę przystępniej cenowo - Słodko Słony róg mokotowskiej i kruczej - chyba najlepsze ciasta w wawie, lody też są

ja bym wybrał słodko słony, ale Michael Moran również warty polecenia

jeśli chodzi o same lody, bez względu na wystrój, to Hogan Danz i Calypso na Chłodnej

Michał - Śro 16 Wrz, 2009

piekut - widze że liże się często te kuleczki , co ... ;)