To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - "polecam" Ferodo Premier

Loko - Śro 23 Wrz, 2009

Stf napisał/a:

ps. pytanie czy sam je zakładałeś czy może ktoś wymieniał Ci to w jakimś zakładzie ?

Zakładałem je sam.

bizon - Śro 23 Wrz, 2009

a czasem zes nie pogazowal i tarcze ci nie bija?
Loko - Śro 23 Wrz, 2009

bizon napisał/a:
a czasem zes nie pogazowal

Totalnie nie rozumiem o co tutaj chodzi ;D ale tarcze nie biją, wszystko z hamulcami było w idealnym porządku.

Po prostu ten klocek nie wytrzymuje takiej ilosci ciepła, z tego co pamiętam to na streetracing ktoś miał identyczny problem z klockami premier, jak ktoś ma tam konto to moze poszukać i wrzucić linka. Wkońcu to jest zwyczajny klocek uliczny i nie ma co wymagać od niego cudów ;)

martin.h - Śro 23 Wrz, 2009

Loko napisał/a:
Po prostu ten klocek nie wytrzymuje takiej ilosci ciepła,(...)Wkońcu to jest zwyczajny klocek uliczny i nie ma co wymagać od niego cudów ;)

No właśnie Loko. Dlatego nie wymagaj tyle od klocka, który jest tylko, podkreślam TYLKO uliczny. Każdy wie, że do upalania są wyższe serie Ferodo, ba osobiście uważam że powinno się stosowac do upalania od DS2500 wzwyż.
Osobiście jestem zajarany Carbonami i na wiosnę zakładam RC5+, do tego przewody w oplocie i sportowy płyn. Zobaczymy jaka jest różnica.

bizon - Śro 23 Wrz, 2009

Loko napisał/a:
Totalnie nie rozumiem o co tutaj chodzi

no mialem na mysli to, ze zrobil przegazowke do odcinki stojac na czerwonym ;D wtedy od wibracji mogly popekac :rotfl:

a ja dzis zanabylem ds2500. zobaczymy, czy beda stroic.

Anonymous - Śro 23 Wrz, 2009

u mnie premiery wytrzymują upalanie, kiedys na wyrazowie zagrzalem je tak że aż się dymiły, po ostygnięciu dalej hamowały jak przedtem. Na slicku gorzej sobie radzily, ale to moze byc tez wina płynu. W kazdym razie nie moge na nie narzekać, wiele u mnie wytrzymały.
jozekrj - Czw 24 Wrz, 2009

bart, ta na pewno ktoś uwierzy :lol2:

ja tam zawsze wolałem od premiera klocki JURID

Marek23 - Czw 24 Wrz, 2009

W Clio mam ds3000, cena boli jak zły dotyk, ale hamują i trzymają fason pieknie.
Młody Papież - Czw 24 Wrz, 2009

Loko, poszukaj na tym SR w jakim samochodzie działo się cos takiego jak u Ciebie... jakaś dziwna akcja...
ja 205 także jezdze na premierach... i nie narzekam... wytrzymuja długo i hamują 'wystarczająco'...
...ale jak martin napisał, jak podkreślał, to klocek TYLKO ULICZNY!
tak wiec pakuj Karbon Rolejn, oplataj przewody i pamiętaj! koniecznie sportowy płyn! bo to ON mógł być winowajcą tego rozpadnięcia się klocków!
myśle że martinowi nalezy sie pomuk!
to hh.org! tutaj wszstkiego się dowiesz!

Bart - Czw 24 Wrz, 2009

jozekrj napisał/a:
bart, ta na pewno ktoś uwierzy :lol2:

ziom, nie musisz mi wierzyć, poprzednie ducato sprzedałem z przebiegiem ~360kkm i z tyłu wszystko było oryginalne (klocki, tarcze, łożyska) :]
Się jeździ delikatnie to i samochód się powoli zużywa.

k-mart - Czw 24 Wrz, 2009

bart napisał/a:
ziom, nie musisz mi wierzyć, poprzednie ducato sprzedałem z przebiegiem ~360kkm i z tyłu wszystko było oryginalne (klocki, tarcze, łożyska) :]
Się jeździ delikatnie to i samochód się powoli zużywa.

zgadza sie, ja ostanie pol roku mialem mastera (tego najwiekszego). na liczydle 494'000km, w srodku (bez zadnej sciemy) jak nowy, nic nie mialo sladow zuzycia, silnik i skrzynia czysciutkie, ani kropelki oleju nie ubywalo. jezdzil jak by 1rok temu zostal wprowadzony do uzytku.

Marek23 - Czw 24 Wrz, 2009

ja to samo mam w pasku co mi tata z księdzem kupili, normalnie zero zuzycia. nawet mi nie chciał uwierzyc.
Młody Papież - Czw 24 Wrz, 2009

Loko, to jaka wkońcu decyzja zapadła? czym zalewasz?
Loko - Czw 24 Wrz, 2009

Ja pierdole :wall: dodaje ten temat do ignorowanych.
k-mart - Czw 24 Wrz, 2009

to w takim razie wklejam kotka: