106 - Nie 27 Wrz, 2009 do CZEEEE SSTTTOOO CHHHOOO WYYYYYvojt3k - Nie 27 Wrz, 2009 no i jeszcze Bar Alabama na Matecznym z prawdopodobnie najlepszymi hotdogami w mieście.
właśnie mi się przypomniało Anonymous - Pon 28 Wrz, 2009
Marek23 napisał/a:
3 Papryczki na Poselskiej, włoska knajpa. Najlepsza pizza w mieście, a poza włochami to nie wiem czy gdzieś jadłem lepszą. Cała reszta też bardzo dobra...
Marek następnym razem proponuje zajrzeć do Tratoria Soprano na ulicy sw. Anny, bije na łeb na szyje 3 Papryczki, podobnie zresztą Mamma Mia na Karmelickiej. 3 papryczki pizza w miare ok , ale obsluga dramat.
Jesli chodzi o inne dania np golonko zeberka, to polecic moge okraglaka na Kazimierzu, spotkalem tam kilka razy Pana Maklowicza, Malenczuka, itp. Golonko jak i zeberka + kapusta + chleb w cenie 12 zl, mozna zjesc tylko w ogrodku, zazwyczaj towarzystwo nieciekawe, ale jedzenie pierwsza klasa.
Hamburgery w Krakowie najlepsze w Roosterze, nie ma lepszych.
Kuchnia Polska dobra w C.K. Dezerterzy na BrackiejJacek - Pon 28 Wrz, 2009 C.K Dezerterzy, potwierdzam 106 - Pon 28 Wrz, 2009 to dla odmiany na brackiej polecam - kawalerie - w srodku troche jak w galeriistrick - Pon 28 Wrz, 2009 Ja na brackiej polecam subway Jacek - Pon 28 Wrz, 2009 opanowaliśmy ostatnio z sąsiadem subway po baletach nawet okej byłoMarek23 - Wto 29 Wrz, 2009
bariii napisał/a:
Marek następnym razem proponuje zajrzeć do Tratoria Soprano na ulicy sw. Anny,
Byłem, jak jest dużo ludzi to srednio. Pizza ok, ale 3 P lepsze.
bariii napisał/a:
podobnie zresztą Mamma Mia na Karmelickiej
też byłem i pizza srednia. Ale byc może dlatego, że ja lubię takie naprawdę włoskie pizze, cienkie, jak 4 sery to nie wymieszane, tylko każda częsc inny ser.
bariii napisał/a:
3 papryczki pizza w miare ok , ale obsluga dramat.
Chodzę tam często, jak dla mnie jedzenie i obsługa bardzo ok.vojt3k - Wto 20 Paź, 2009 Pepez Pizza - Księcia Józefa !
bardzo dobra amerykańska pizza na grubym cieście - bardzo smaczna!Anonymous - Wto 20 Paź, 2009 Ja polecam:
-zapiekanki w okrąglaku na kazimierzu
-haczapuri - czy jak to się tam pisze
-pizza w da grasso - na ul. Fieldorfa Nila
-chińskie syfy - na podchorążych, czy królewskiej w okolicach UP po prawej
-zupki chinskie, parówki, ryż - u mnie na mieszkaniu heheTomcat - Śro 21 Paź, 2009 Zapiekanek na Kazimierzu nie polecam, bo to syf. Smaczny, ale ulepiony z gówna i to przeterminowanego.
Z włoskich polecam Carlito na Floriańskiej - mega klimat szczególnie na tarasie na pierwszym piętrze, super wystrój i dobra obsługa, do tego to co najważniejsze czyli bardzo dobra włoska pizza, makarony i zimny browar.
KFC na Krowoderskich Zuchów - najlepszy Twister w mieście, poważnie
Chińczyki na Kalwaryjskiej, są dwa i oba zayebyste.
Zapiekanki najlepsze były na Siennej, ale dawno nie próbowałem, więc coś się mogło zmienić.
Kolejna ważna sprawa, może nawet najważniejsza, to pizza na telefon Da Grasso ostatnio się zyebało i chyba najlepsza ostatnio jest Roma z Ul. Wolskiej. Przede wszystkim do mnie dowożą w maks 20 minut. Mają też świetne tortellini.
Czego nie polecam ? Na pewno chińczyka za Parkiem Wodnym. Pizzy Palermo, bo przywożą suche, odgrzane skwary.
PS. a zapiekanki najlepsze robię ja osobiście Zapraszam do Płaszowa, 3 zeta od zapiekanki vojt3k - Śro 21 Paź, 2009 Sphinx podobno bankrutował a już wykupuje Da Grasso.... hm...strick - Śro 21 Paź, 2009 Jezeli Da Grasso to polecam 4 Marek23 - Śro 21 Paź, 2009 ja bronie 3 papryczek, w PL lepszej pizzy nie jadłem...Tomcat - Śro 21 Paź, 2009
Marek23 napisał/a:
ja bronie 3 papryczek, w PL lepszej pizzy nie jadłem...
Muszę spróbować, koleżanka tam pracuje i z nawet z punktu widzenia pracownika zachwala, więc chyba coś w tym jest...