To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] Peugeot 106 rallye 16V

tomecki - Nie 15 Lis, 2009

może być 25, nie będę się targował ;D

możliwe rozliczenie w postaci SC van (do wożenia pustaków, cementu, itp :] )

kolektor jaansped (podobno), używka przywieziony z anglii, ze stali węglowej,

części zacznę sprzedawać po sprzedaży samochodu (wydech i pucharówki wstępnie zaklepane)

ŁukaszS3 - Nie 15 Lis, 2009

A myślałem że masz coś z nierdzewki :/

A co otwierasz firmę budowlaną? :P SC długi Ci nie pociągnie ;)

GeKo - Nie 15 Lis, 2009

Łukasz a chłopaki u Ciebie na wzór tego kolektora by Ci nie zrobili z nierdzewki?
pit - Nie 15 Lis, 2009

Nie no stary sprzedaj wsio ale takie cacucho to se zostaw, za rok bedziesz żałował.

buduję dom, i to potrwa jeszcze kilka lat, muszę go sprzedać i kupić coś taniego do tyrania

GeKo napisał/a:
Łukasz a chłopaki u Ciebie na wzór tego kolektora by Ci nie zrobili z nierdzewki?

Niestety u mnie w firmie są maszyny za miliony euro ale giętarki do rur niestety nie ma :/

ŁukaszS3 napisał/a:
GeKo napisał/a:

Niestety u mnie w firmie są maszyny za miliony euro ale giętarki do rur niestety nie ma :/

zamiast giąć rury możesz stosować kolanka (tzw hamburskie), dobry tig do tego i tez taki kolektor będzie miał ręce i nogi

Jasne że się da ale a) dużo piero.lenia się z tym jest b) spawanie z kolanek nigdy nie będzie tak dobre jak wygięcie rury a jest to tak blisko głowicy że małe niedokładności zaburzą cały wylot. Pamiętajcie też że ja czegoś takiego nie mam zupełnie za darmo a takie przycinanie i spawanie kolanek pewnie finalnie nie wyszłoby dużo taniej niż normalny kolektor
GeKo - Nie 15 Lis, 2009

Łukasz wg mnie kolektory są spawane z kolanek, tak np robią w MG potem się to tylko poleruje tak że nie widać. Tak było z moim dolotem.
M - Nie 15 Lis, 2009

nowy wlasciciel bedzie napewno bardzo zadowolony[...]

ŁukaszS3 napisał/a:
Jasne że się da ale a) dużo piero.lenia się z tym jest b) spawanie z kolanek nigdy nie będzie tak dobre jak wygięcie rury a jest to tak blisko głowicy że małe niedokładności zaburzą cały wylot. Pamiętajcie też że ja czegoś takiego nie mam zupełnie za darmo a takie przycinanie i spawanie kolanek pewnie finalnie nie wyszłoby dużo taniej niż normalny kolektor

średnice rur sa dokładnie takie same jak kolanek, napuszcza sie argonu do środka (rury/kolanka) i wtedy przy spawaniu tigiem powierzchnia wewnętrzna jest niemal idealna

GeKo napisał/a:
Łukasz wg mnie kolektory są spawane z kolanek, tak np robią w MG potem się to tylko poleruje tak że nie widać. Tak było z moim dolotem.

Oczywiście spawie się też... Ale receland akurat jest wyginany bo oglądaliśmy go w firmie jak kupiłem go do pierwszego saxofona bo myślałem nad zrobieniem takiego i sprzedażą ale niestety okazało się że to nie takie proste zrobienia tego za takie pieniądze żeby można było jeszcze na tym zarobić na kieliszek chleba :)

To mogło by się opłacać przy sprzedaży kilkudziesięciu sztuk żeby rozłożyły się koszty rysowania flanszy, zamówić większą ilość materiały żeby uzyskać rabat itd ale nie przy jednej...

Mick - Nie 15 Lis, 2009

a masz do niego ori kierę?
jak zostawiłbyś dolot i wydech to może, może... ;)

Anonymous - Nie 15 Lis, 2009

Tomecki nie chciał malować listew zderzaka ,ale kolor ma potencjał.Mick nie zastanawiaj się ;D