Maras: jezdzilem i w hondzie czuje sie duzo lepiej
przejedz sie moim cifem
Ok pP - Pon 16 Lis, 2009
Greg napisał/a:
~150KM.
ja bym tam te angielskie konie jeszcze przez 2 podzielił..
na angielskich forach po samym flexi pipe do mojego fiestolota powinno być 10KM..praktycznie po całym wydechu (flexi pipe, catback i decat) przybyło mi 8KM.. także ich konie nie równe naszymJakarti - Pon 16 Lis, 2009 ja myslac o modach mysle tylko o turbo. oczywiscie nie zrobie tego bo nie mam kasy ale mysle, ze to jedyne sluszne rozwiązanie..
aczkolwiek lubie Grega za to, ze przeciera szlaki M - Pon 16 Lis, 2009 Nie chce byc chamski ale szlaki dawno przetarte, Greg uczy sie zamiast na cudzych bledach to na swoim czasie i portfeluJakarti - Pon 16 Lis, 2009 ej - pytanie nie brzmialo czy jest sens to robic tylko kto to zrobic moze Greg - Pon 16 Lis, 2009
Jakarti napisał/a:
ja myslac o modach mysle tylko o turbo. oczywiscie nie zrobie tego bo nie mam kasy ale mysle, ze to jedyne sluszne rozwiązanie..
aczkolwiek lubie Grega za to, ze przeciera szlaki
Tez o tym myślałem, choć częściej o kompresorze. Ale załamałem się jak pzonałem koszty uturbienia tej 206 o której jest mowa tu na forum.
Przecieram.
eM napisał/a:
Nie chce byc chamski ale szlaki dawno przetarte, Greg uczy sie zamiast na cudzych bledach to na swoim czasie i portfelu
Póki co to ani razu nie wywaliłem kasy na darmo kupując cokolwiek do auta, ze wszystkiego jestem zadowolony. Nie ma tu jakichś wielkich cudzych błędów na których można się czegoś nauczyć. Angole kilka setupów przetestowali i sa jakieś dowody na to, co daje efekty. Aczkolwiek nie jest to takie proste i oczywiste jak w przypadku hondy gdzie masz milion części do wyboru, wybierasz, klikasz, płacisz, masz.martin.h - Pon 16 Lis, 2009 Greg, a może strojenie za granicą?
Prawda jest taka, że w Polsce ludzie wolą stroić silniki turbodoładowane bo jest to dużo prostsze i mniej czasochłonne.
Jeśli już miałbyś stroić w Polsce to najlepiej u kogoś kto stroi rajdówki, aczkolwiek nie wiem kto mógłby to być. Pucharowe C2 mają komputer zaplombowany Citroen Racing więc tu nikt nic nie kombinuje.M - Pon 16 Lis, 2009 w przypadku hondy to tez nie jest tak latwo jak sie wydaje.
to ze ktos opisuje swoj hondowy projekt za pomocą pieknych opakowan produktow znanych marek tuningowo-sportowych nie oznacza ze wszystko super pasuje i ze sie zadna sru.ba nie upierdolila podczas roboty.Greg - Pon 16 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
Greg, a może strojenie za granicą?
Prawda jest taka, że w Polsce ludzie wolą stroić silniki turbodoładowane bo jest to dużo prostsze i mniej czasochłonne.
Jeśli już miałbyś stroić w Polsce to najlepiej u kogoś kto stroi rajdówki, aczkolwiek nie wiem kto mógłby to być. Pucharowe C2 mają komputer zaplombowany Citroen Racing więc tu nikt nic nie kombinuje.
Rozejrzę się. Myślałem, że ktoś cos wie.
eM, ale przyznasz, że wybór części jest niesamowity, nawet jak nie wszystko pięknie pasuje, to możesz zmienic praktycznie każdy element auta. To jest piękne w Hondach. jarek-malopolska - Pon 16 Lis, 2009 Greg spróbój uderzyć do TTC.. Kilka osób z 206 chwaliło, że Daniel ogarnia temat "JP4"
Nie zaszkodzi się dowiedzieć, zadzwonić, zapytać -> kto pyta nie błądzi...
Jeszcze stary EDIT o ktorym kiedyś rozmawialiśmy: ten kolektor z pucharowej 206 pasi do C2 VTS PiTT - Pon 16 Lis, 2009 każde "nowe" turbo opłaca się robić programem
a może z innej beczki, nie ma jakiegoś większego silnika który się tam zmieści?
szczerze to nie mam pomysłu na spory przyrost mocy, no może poza tym co zrobił u siebie Łukasz, ale jak wiadomo kosztowało to sporo czasu i $Anonymous - Pon 16 Lis, 2009
eM napisał/a:
przejedz sie moim cifem
Bracie eM, czy Brat jest świadom co czyni wypowiadając owe słowa w kierunku osobnika z którym toczy dyskusję?
Z Bogiem
Brat Andresaxorulez - Pon 16 Lis, 2009
jarek-malopolsk napisał/a:
ten kolektor z pucharowej 206
ale seryjnie jest taki sam kolektor jak w serii. Masz na myśli ten aluminiowy z przepustnica z na lince?jarek-malopolska - Pon 16 Lis, 2009 hehe chodziło mi o kolektor wydechowy 4-2-1 do pucharowego Peżota 206 Greg - Pon 16 Lis, 2009
jarek-malopolsk napisał/a:
Jeszcze stary EDIT o ktorym kiedyś rozmawialiśmy: ten kolektor z pucharowej 206 pasi do C2 VTS
A skąd wiesz? On pasuje do każdego wydechu? Mam cat-back Magnexa.
Ciekaw jestem jak bardzo zmiana kolektora na taki zwiększy poziom hałasu.