To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Nasze fascynacje motorowerami

M - Śro 18 Lis, 2009

Ja czekam na opowieść KamilBike'a
Anonymous - Śro 18 Lis, 2009

GeKo napisał/a:
AndreXSi, To co pokazałeś to była 2 biegowa, potem był lifting baku i dali 3 biegi z tego co pamiętam.

Ja miałem 3 biegową z bakiem jak ten na obrazku(lub bardzo podobnym, w kazdym razie nie kwadratowym) Silnik wizualnie był inny

Janusz - Śro 18 Lis, 2009

AndreXSi napisał/a:
Ja miałem 3 biegową z bakiem jak ten na obrazku(lub bardzo podobnym, w kazdym razie nie kwadratowym) Silnik wizualnie był inny

a bo miałes z dwóch składana ;p

Geko nie dość ze ogarnia temat clio to jeszcze na motorynkach zna się jak mało kto :D

Kamilbike - Śro 18 Lis, 2009

eM mowisz i masz :] Ja motorynki w zyciu nie mialem, chociaz bardzo chcialem. Niestety rodzicow nie bylo na cos takiego stac :(
M - Śro 18 Lis, 2009

to u mnie identycznie jak u Ciebie Kamilu
anjas - Śro 18 Lis, 2009

Ja też miałem motorynkę.
takie piękne cudo:

dostałem ją jak byłem w II klasie podstwówki. Niestety byłem trochę za mały i nie sięgałem z siodełka do biegów i hamulca, więc jeździłem na początku na baku, wyłącznie na jedynce i umiałem skręcać tylko w prawo.

Motorynkę miałem przez kilka lat. Nauczyłem się jeździć na jednym kole (a właściwie stawiać ją na koło przy ruszaniu), zaliczyłem dzwona z rowerzystą, kilka razy położyłem ją na boku itd.
W mojej okolicy grasowała cała banka "motorynkowców". Było nas chyba 4 czy 5. Jak szaleliśmy po okolicznych uliczkach to dziadkowie ze swoich podwórek rzucali w nas kamieniami. To były czasy...
Później moim marzeniem byl simson skuter, ale niestety, pozostał do dzis marzeniem niespełnionym :/

Marek23 - Śro 18 Lis, 2009

Cytat:
Później moim marzeniem byl simson skuter, ale niestety, pozostał do dzis marzeniem niespełnionym :/

To był kozak. A kto jeździła na Komarze z biegami w lewej manetce? Albo kto pamieta Charta 3 biegowego?

Geko, nie wiedziałem ze byla 3 biegowa motorynka... Zawsze sobie marzyłem o tym jakby to było, gdy na 2 gdy miałem odcięcię, wrzucic 3 zostac mistrzem dzielnicy.

Przemyślałem sprawę... Był lifting baku, ale nadal były 2 biegi. W klasycznej polskiej motorynce nigdy nie było 3 biegów....

PGmaster - Śro 18 Lis, 2009

Ja do tej pory mam takiego sprzęta. Dzialajacy, jezdzacy :) Ostatnio zostal pomalowany i jest troszke bardziej ogarniety.

PGmaster - Śro 18 Lis, 2009

wyslalo sie 2x. Prosze usunac
Kamilbike - Śro 18 Lis, 2009

Takiego simsona mial u mnie na podworku jeden chlopaczek, nacieszyl sie nim 2 tyg bo pozniej rozplaszczyl go na smietniku, chcac sie popisac. Wszyscy na podowrku sie cieszyli ze roz.... skuter, bo nikt goscia nie lubil, min za to ze kradl i zdrowo jak na tamte czasy rozrabial.
DeeS - Śro 18 Lis, 2009

ha !

ja mialem takiego tylko ze zielen ;)

Zawsze jak sie jezdzilo do dziadka, to katowalm sprzeta , 3 biegowy ale drugiego biegu nigdy nie bylo za mojej kadencji wiec 1 i 3 tylko :) Ale dawalo rade.

Niestety 5 lat temu kiedy nie bylo nikogo na posesji ukradl sasiad, porozkrecal i sprzedal na czesci, to co udalo sie odzyskac to tylko rama i reflektor :) Ale fun przedni!

nox - Śro 18 Lis, 2009

DeeS napisał/a:
Niestety 5 lat temu kiedy nie bylo nikogo na posesji ukradl sasiad, porozkrecal i sprzedal na czesci, to co udalo sie odzyskac to tylko rama i reflektor :) Ale fun przedni!

Mnie kiedyś w bloki z pod drzwi ukrali rowerek trójkołowy szybkie śledztwo i juz było wiadomo że to sąsiad pijaczyna z 8 pietra chciał sprezentować to swojemu dziecku , Tata poszedł zrobił porządek i 5 min później rowerek stał cały i zdrowy pod drzwiami a dobry był napęd na pedały tylni napęd na szpera 100% na tylne koła jak mu sie strzeliło w pedała :rotfl: to stawiało go bokiem na wypolerowanym parkiecie ;D

Anonymous - Śro 18 Lis, 2009

Moplik
"W chlewiku mi stoi te cudo,
a nad nim huśtają się kury,
jak mi się zapolić go udo,
to mogom powoniać sie z rury

moplikiem se jada na szychta,
moplikiem se wracom z roboty,
na gowie mom gogle Carrera,
zicherkom mom spiete galoty

sześć sznitow i tasza na klocek,
powiesza sie przy kierownicy,
jak zrobia bez tydzień sześć nocek,
to pełno mom drzewa w piwnicy

bo

sto chopa stoi na mrozie,
kopalnia przyzywo motykom,
sto chopa sie gniecie w przewozie,
a jo se po lekku zapykom

bo głupio przepuszczać wypłata,
a ciężko na nia harować,
nie tydzień, miesiące, a lata
na moplik żech musioł szporować

teraz
zicherkom mom spięte galoty"

michool_vt - Śro 18 Lis, 2009

Marek23 napisał/a:
kto jeździła na Komarze z biegami w lewej manetce?
to był szał, wiecznie mi klamka przycinala skóre na dloni...

wciąż pamiętam smród mieszanki paliwa na ciuchach :)

tak sie zastanawiam i kurna chyba nigdy nie miałem kasku na głowie jak napinałem na komarze :>

przygode z moto zakończyłem po przejazdce na mz'etce 251, za szybko bylo, myslałem ze zgine - od tego czasu bardziej zainteresowalem sie poldkiem rodziców :D

mikan - Śro 18 Lis, 2009

Ja miałem kiedyś ogara 200 z silnikiem jawki(3 biegi) jednej rzeczy strasznie u niego nie lubiłem miał kopniak do przodu i zawsze miałem siniaki na piszczelach, po za tym super sprzęt