To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
 
forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Napoje domowej roboty

michool_vt - Pon 23 Lis, 2009

dzik napisał/a:
nalewka z wisni zrobiona na destylacie z wisni?
fiufiu, to by było cos pieknego

dzik, ma znaczenie temperatura podczas robienia sie wina? w piwnicy moze stac? :)

Anonymous - Pon 23 Lis, 2009

alez fajny temat , cos czuje ze czegoś sie nauczę ! :D
Stf - Pon 23 Lis, 2009

Dziku - to może jakiś tester na wygylię udałoby się przygotować ?
dzik - Pon 23 Lis, 2009

martin.h napisał/a:

O ja yebie, 65% to już tylko dla hardcorów ;D


65 by rozcienczyc tym co kto lubi i uzyskac 40% trunek, moge zrobic trunek 90% bez problemu :)



michool_vt napisał/a:

dzik, ma znaczenie temperatura podczas robienia sie wina? w piwnicy moze stac? :)


20-27 stopni, optimum podobno.

Stf, litr sliwek na bank bedzie :)

Anonymous - Pon 23 Lis, 2009

dzik napisał/a:
Nie pogardze, owszem :)

A co powiesz na taki mix, nalewka z wisni zrobiona na destylacie z wisni?


wchodzę w to - kiedy moge się ciebie spodziewac :rotfl:

Stf - Pon 23 Lis, 2009

dzik napisał/a:
Stf, litr sliwek na bank bedzie


no to gitara. można zrobić zawody kto pierwszy ćwiarę zaliczy hę ? ;)

qbus - Pon 23 Lis, 2009

moj wujek robi taki wywar z winogron, zwą to księzycówką, 5 bań i leże pod stołem :)
Anonymous - Pon 23 Lis, 2009

Słyszałem że do zabawy nadają się stare przetwory owocowe ale co i jak to nei wiem :D
Barejka - Pon 23 Lis, 2009

moj stary robi takie wytwory, np z czarnego bzu, jagod czy nawet mleczu, wszystko wali w banie dobrze :] tylko swoje musi sie wystac zeby bylo wytrawne ;D
k-mart - Pon 23 Lis, 2009

dzik zamienil pasje "turbo" na % :D
M - Pon 23 Lis, 2009

bo każdy Polak kocha C2 H5 OH! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
leon - Pon 23 Lis, 2009

są i tacy co kochają CH3OH ale oni mają ogromne wady wzroku :D
Anonymous - Pon 23 Lis, 2009

ja w tym roku zacząłem produkcję swojej pigwówki ;D
CHRZANEK - Wto 24 Lis, 2009

leon napisał/a:
są i tacy co kochają CH3OH ale oni mają ogromne wady wzroku


Yebłem :D :D :D

Dzik: porzadny temat

dzik - Nie 20 Gru, 2009

Troche nowosci.
Dzisiaj zakonczyla sie destylacja zacieru z gruszek. Niestety gruszki posiadaja w sobie bardzo malo cukru, spodziewalem sie wiecej, bede musial zrobic powtorke z doprawieniem cukrem. Z 25kg gruszek wyszlo jedynie 1.7l 40% napoju.
Smak bardziej delikatny od sliwki.
W aparaturze dodalem chlodzenie wody w obiegu.




Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group