Gdzie jest nemo ?Bart - Czw 26 Lis, 2009 a może takie pytanie: która godzina?anjas - Czw 26 Lis, 2009 to ja dam zagadkę... mamy dwa zegarki, jeden spieszy się o 5 minut a drugi stoi. Który jest dokładniejszy?Bart - Czw 26 Lis, 2009 drugi dwa razy na dobę pokazuje bardzo precyzyjnie właściwą godzinę (zakładam, że zegarki są analogiczne )Vlodarsky - Czw 26 Lis, 2009
anjas napisał/a:
to ja dam zagadkę... mamy dwa zegarki, jeden spieszy się o 5 minut a drugi stoi. Który jest dokładniejszy?
a ja powiem, że ten co się śpieszy o 5 minut jest gorszy bo nie dość, że stoi to jeszcze się śpieszy... logiczne nie ?anjas - Czw 26 Lis, 2009
bart napisał/a:
drugi dwa razy na dobę pokazuje bardzo precyzyjnie właściwą godzinę (zakładam, że zegarki są analogiczne )
brawo
chodziło się do przedszkola, co? Bart - Czw 26 Lis, 2009 przez rok chodziłem do żłobka w Warszawie, o!anjas - Czw 26 Lis, 2009
bart napisał/a:
przez rok chodziłem do żłobka w Warszawie, o!
to by wiele tłumaczyło...
michool_vt - Czw 26 Lis, 2009 co jest cięższe?
kilo stali czy kilo pierza?Vlodarsky - Czw 26 Lis, 2009
michool_vt napisał/a:
kilo stali czy kilo pierza?
kilo klejuiQ - Czw 26 Lis, 2009
michool_vt napisał/a:
co jest cięższe?
kilo stali czy kilo pierza?
Jak mieszkalem w PL to w podstawowce nauczycielka na podobne pytanie odpowiedziala ze kilo pierza jest ciezsze, po chwili zorientowala sie jaka byla ciemna anjas - Czw 26 Lis, 2009
iQ... napisał/a:
Jak mieszkalem w PL to w podstawowce nauczycielka na podobne pytanie odpowiedziala ze kilo pierza jest ciezsze, po chwili zorientowala sie jaka byla ciemna
ale i tak większa połowa klasy jej nie słuchała...
(tak jak na wykładzie o tym, że połowy zawsze są równe )Vlodarsky - Czw 26 Lis, 2009
anjas napisał/a:
(tak jak na wykładzie o tym, że połowy zawsze są równe )
od dawna wiadomo, że jest większę pół i mniejsze pół
a plusy dodatnie i ujemne ? to też mit ?KonradMK - Czw 26 Lis, 2009 tak jak fakty autentyczne i fikcyjneM - Czw 26 Lis, 2009 dobra japa, quiz idzie dalej