Kamilbike - Wto 08 Gru, 2009 Wskaznik temp oleju autogaugana jest wedlug mnie troche malo dokladny. U mnie oszukuje, zanizajac o ok 10st. Mierzone bylo na dwoch roznych miernikach, na ktorych roznica temp wynosila ok 1st a miedzy miernikiem a wskaznikiem wychodzilo ok 10st. Czujniki byly dwa jeden seryjny gauganowski a drugi Fiatowski, obydwa pokazlywaly taka sama temp na gauganie, tyle ze fiatowski dochodzil do tej temp szybciej.GeKo - Wto 08 Gru, 2009 na temat autoGauge chyba Dzik sie może wypowiedzieć jeśli dobrze pamiętam.
Inna sprawa szkoda ze urządzenia które zczytują z Ecu parametry są tak drogie. Do Hondy widziałem kiedyś w rozsądnych pięniążkach do Renault już średnio.saxorulez - Śro 09 Gru, 2009 ja mam VDO i porównywałem odczyt z ECU z odczytem wskaźnika VDO i wskaźnik VDO zawyżał o 7 stopni. Zastanawiam się który z nich pokazuje dokładniejszą temperaturę MoRToN - Śro 09 Gru, 2009
GeKo napisał/a:
Ja bym założył ciśnienie oleju i temp wody. Zakładam że olej w takim aucie nie powinien się przegrzewać, ale widziałem taki wskaźnik co miał ciśnienie oleju na wskazówce a temp oleju ciekłokrystaliczną. Wszystko w jednym wskaźniku.
no no toxic ma coś takiego . Obrotomierz to ma chyba jescze MoRToN - Śro 09 Gru, 2009
leon napisał/a:
no dobra Panowie ale mowimy ciagle o samych wskaznikach a co poza nimi jakies czujniki sondy druty etc ?
Wszystko masz w kpl.
A ja nawet moge polecić AutoGauge do takich rzezcy jak temp oleju czy ciśnienie. U nas 2 sezony przelatały bez problemu a wskazywania wydawały sie być prawdziwe. Seria smoky z peakiem. Jedyny minus to brak pamięci po każdym uruchomieniu auta trzba było ustawaić warna.
Do EGT czy boosta pewnie zainwestowałbym w coś innegoTOXIC - Śro 09 Gru, 2009
MoRToN napisał/a:
GeKo napisał/a:
Ja bym założył ciśnienie oleju i temp wody. Zakładam że olej w takim aucie nie powinien się przegrzewać, ale widziałem taki wskaźnik co miał ciśnienie oleju na wskazówce a temp oleju ciekłokrystaliczną. Wszystko w jednym wskaźniku.
no no toxic ma coś takiego . Obrotomierz to ma chyba jescze
no ba i shift lighta
ale jeszcze sie nie odważyłem tego zamontować martin.h - Śro 09 Gru, 2009 Bardzo dobre zegary robi firma Stack, to już naprawdę wysoka półka, ale cena też jest wysoka.
saxorulez napisał/a:
ja mam VDO i porównywałem odczyt z ECU z odczytem wskaźnika VDO i wskaźnik VDO zawyżał o 7 stopni. Zastanawiam się który z nich pokazuje dokładniejszą temperaturę
Łukasz, masz tego VDO z pomiarem analogowym czy cyfrowym?saxorulez - Śro 09 Gru, 2009
martin.h napisał/a:
pomiarem analogowym czy cyfrowym?
nie mam pojęcia, kupiłem VDO razem z bebechami (kable, czujnik) - wskaźnik jest analogowy, ale jaki pomiar to nie wiemM - Śro 09 Gru, 2009
TOXIC napisał/a:
MoRToN napisał/a:
GeKo napisał/a:
no no toxic ma coś takiego . Obrotomierz to ma chyba jescze
jozekrj - Śro 09 Gru, 2009 jak by ktoś potrzebował to mam autogeja do cis. oleju z czujnikiem i trójnikiemMarek23 - Pią 11 Gru, 2009 A jak wyglada zalozenie czujnika temperatury oleju w rajdowce. Czy jest to jakies pogwalcenie homologacji czy tez robta co chceta w tym temacie...GeKo - Pią 11 Gru, 2009 Do rajdówki Marek założyłbym ciśnienie oleju, to chyba ważniejsze. Znam jedno clio ktore sie właśnie zatarło niepostrzeżenie.Maciusiowy - Pią 11 Gru, 2009
GeKo napisał/a:
zatarło niepostrzeżenie
ciekawe sformułowanie Grzesiu uczeszsie100 - Pią 11 Gru, 2009 seria sm peak ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości
http://www.youtube.com/wa...feature=related
tak to u mnie wygląda.Marek23 - Sob 12 Gru, 2009
Cytat:
Do rajdówki Marek założyłbym ciśnienie oleju, to chyba ważniejsze. Znam jedno clio ktore sie właśnie zatarło niepostrzeżenie.
Moze zaloze ciesnienie i temperature... Jakie wskazniki w takim razie kupic, cena/jakosc
optymalne?