no faktycznie D90 to ponad 2k za samo body
chyba że polować na używaneMaciusiowy - Czw 10 Gru, 2009 yyy..dzięki wielkie za wszystkie sugestie, w zasadzie wiem teraz więcej, aczkolwiek mętlik mam w głowie straszny co do zakupu, to chce polecieć w raty, nie chce mi się wydawać 2kpln gotówą...
jak już kupię zwracam się do Grześka po porady GeKo pomożecie??MoRToN - Czw 10 Gru, 2009
Maciusiowy napisał/a:
nie chce mi się wydawać ...
Uwielbiam to stwierdzenie
JA też się czaje na D90 z jakim kitem ale liczę, że za chwile stanieje z 5 stówek.GeKo - Czw 10 Gru, 2009
Maciusiowy napisał/a:
GeKo pomożecie??
Pomożemy Tak jak Morton mówi poczekaj aż jeszcze troche spadnie D90 i bierz to sprzęt który starczy spokojnie na kilka lat, a nie będziesz się wkurzał po roku że tego mu brakuje tamtego i trzeba sprzedać.mi - Czw 10 Gru, 2009 no qarwa - to nikt nie chce d70s jeżdżonego? Więc za co ja d90 kupię? budzik - Czw 10 Gru, 2009 Geko się masakrycznie rozpisał
Ja powiem tak, wolałbym uderzyć w cos starszego ale sprawdzonego. Z D5000 czy 3000(nie pamietam ) była ostatnio jakas jazda, bo większośc się posypała,jakas akcja serwisowa tam była.
Ja miałem Olympusa e300 ale już nie wytrzymałem(na samo body za 3k mnie nie stać, a obiektywy do Olka miałem nawet OK) i kupiłem Nikona D200 + takie tele 70-210, a na świeta wjeżdża 50 1.8 - powiem tak, jestem miło zaskoczony.
Z Canon czy Nikon - nie zauważysz róznic jak będiesz pstrykał zwykłe foty i inwestował mege kasy w obiektywy kamil - Czw 10 Gru, 2009 D90 ma matrycę od D300 + mozliwośc kręcenia filmików to mocny argument. W tym momencie to jeden z fajniejszych body w tej cenie.Maciusiowy - Czw 10 Gru, 2009 a ten: http://www.euro.com.pl/lu...55-ii-kit.bhtml ???kamil - Czw 10 Gru, 2009 szkoda kasy, lepiej dołożyć 500 pln i kupić d90. d3000 to prawie jak d40 czyli pierwsze spotkanie z amatorską lustrzankąM - Czw 10 Gru, 2009 ja mam taki aparat zenit - lustrzanka, ale nie wiem ile ma megapikseliPiTT - Czw 10 Gru, 2009 dokładnie tak
oczywiście to nie jest zły aparat, przy cykaniu fotek wakacyjnych będziesz i tak zadowolony, ale jakbyś chciał się kiedyś bardziej pobawić to lepiej od razu dołożyć bo te aparaty zaraz będą połowę mniej warte
ja pierwszą amatorską lustrzankę miałem Nikona D40x i była bardzo fajna, ale przy odsprzedaży połowę na niej straciłem mimo że nie miała nawet roku
jeśli nie masz zamiaru bardziej się bawić w fotografię to bierz tegoPiTT - Czw 10 Gru, 2009
eM napisał/a:
ja mam taki aparat zenit - lustrzanka, ale nie wiem ile ma megapikseli
na moje oko trochę może ich mieć
M - Czw 10 Gru, 2009
PiTT napisał/a:
eM napisał/a:
ja mam taki aparat zenit - lustrzanka, ale nie wiem ile ma megapikseli