ICE - In Car Entertainment - Jakie radyjko w rozsądnej cenie.
Anonymous - Pon 29 Maj, 2006 nie nie... mi chodzilo o ta czesc aukcji:
"Jezeli szukasz jakiegos innego radia to prosze rowniez napisac a znajde dla Ciebie odpowiednia oferte.Ze wzgledu na odleglosc wysylka tylko i wylacznie przy wplacie calej sumy na konto poniewaz nie ma mozliwosci wysylki za pobraniem z USA."PiTT - Pon 29 Maj, 2006 dokładnie a radia z USA z tego co wiem nie łapią pełnej częstotliwości zakresów UKF
nie pamiętam czy mają tylko pełne np. 102FM a nie mają 105.6FM czy odwrotnie, czy jeszcze jakoś inaczej
jak ktoś nie słucha radia i tylko z płytek słucha to nie duży problem, ale czasami też się przydaje.mi - Wto 30 Maj, 2006 kwestia suftu, wydaje mi się, że tunery są te same
Jeśli to nie ma być mega audiofilski sprzęt, a po prostu zależy Ci na czymś niedrogim grającym to może jednak (dla świętego spokoju zwanego gwarancją) kupisz w normalnym sklepie kenwooda, do którego linkowałem wcześniej, ewentualnie jakieś proste mp3 alpine (koło 550 zł, ale one golutkie są...) lub clariona (z ceną podobnie, ale clariony są brzydkie strasznie )Michał - Wto 30 Maj, 2006 Ogolnei sie mówi tak:
Jesli szukasz funu w muzyce ,nie interesuje cie wierne oddanie czestotliwosci ,lubisz błyskotki, nienaturalne podbicia całego pasma to łykaj pionka. Natomiast , jesli lubisz czystosc dzwieku, nie interesują cie bajery, design jest tez dla ciebie ważną sprawą to łykasz alpine. Clarion to takie radio podchodzące pod alpiny , natomiast kenwood podchodzi pod pionki.
Ja na twoim miejscu poszukałbym jakiegos pionka, bo wyciagniesz na nim wiecej + stockowe glosniki niz na alpinie. Do niej potrzebujesz juz wzmaka , skrzynki.
Aha, bardzo ważna rzecz. Lepiej kup radio tańsze i wydaj dodatkową kase na wytłumienie drzwi niz lepsze radio bez wytłumienia. Kiedys kupiłem cały zestaw na przód, nowe radio, wzmak i skrzynie alenie wytłumiłem. I troche sie zawiodłem , bo to wogole nie grało.Dopiero po wygłuszeniu przedniego systemu zaczeło to wszystko jakos pożądnie grać.
Koszt wytłumienia od 150 - 1500 ale tobie za 150 zeta w zupełności wystarczy. :564:Loko - Wto 30 Maj, 2006 Straśnie to skomplikowane a takie wytłumienie to ciężkie jest?Anonymous - Wto 30 Maj, 2006 swoje wazy
mam cale drzwi w matach wywalone podobno troche tego zeszlo wiec i kilka KG doszlo
wyglada to tak
a co do radyjka z usa
posiadam takowe alpine 9835 wlasnie wersja US i jedyne czym sie rozni to tym ze nie ma RDS'u
wersje US tego nie maja z racji tego ze w tam nie ma RDS'u poza tym gra gitarra! no i kilka setek zostaje w portfelu strick - Wto 30 Maj, 2006 Kolega ma zrobione wytłomienia jakąś pasta(papka nakładana na blache na całym aucie) i to jest bardzo ciężkie!Loko - Wto 30 Maj, 2006 No to przynajmniej jedno juz wiem zadnego wytłumienia nie przewiduje:D w tym aucie nie ma miejsca na dodatkowa mase Anonymous - Wto 30 Maj, 2006 to sa maty a nie pasta...Michał - Śro 31 Maj, 2006 strick, majkel - wiecie ,jak sie wytłumia drzwi pastą to niedziwne ze to wazy, i robi sie dyskoteke z samochodu. Moje wytłumienie wazy w sumie od 5-7 kg razem . Zyskujesz przez to 100 razy lepsze i głębsze brzmienie pozatym w samochodzie jest ciszej.
Dalej mówie , jesli chcesz kupić radio a nie chcesz tłumić to kup sobie za 200 zeta radio samtron i tyle. Bo to jest bez sensu zebys lepsze radio kupował a nie wytłumiał drzwi. Mówie ci to bo sam to juz przerobiłem.Grzesiek VTS - Pią 02 Cze, 2006 Kup sobie jakieś radyjko ze średniej polki za MAX 700 zl bo po co kupować radio za 2 tysie jak zaraz go nie będziesz miał i jeszcze szybe będziesz musiał kupić,albo zamek a jak cos pójdzie nie tak to jeszcze drzwi do malowania i klepania.Loko - Pią 02 Cze, 2006 No właśnie dlatego patrze za radjami do 600 zł, na razie jeżdze bez i jakoś nie czuje wielkiego braku , sam sobie śpiewam
Tyle, że teraz to jestem całkowicie skołowany , bo jesli kupowanie radia za 6 stówek ma sens tylko z wygłuszeniem, to u mnie raczej nie ma sensu, bo chyba nie będe zakładał wygłuszeń, ale to mam jeszcze czas na zastanowienie się i przemyślenie sprawy Anonymous - Pią 02 Cze, 2006 to wygluszenie to nie tak do konca jest potrzebne. jak chcesz zeby po prostu gralo to nie musisz tego robic. jak chcesz czysty dzwiek, ladne brzmienie, gleboki bas to tak.. jak wolisz wluchac mruczenia silnika a muzyka ma byc tlem to wygluszanie jest moim zdaniem bez sensu...Jakarti - Pią 02 Cze, 2006 ja wygluszen zadnych nie mam.. i tak nie slysze nigdy roznicy pomiedzy super basami, a bardzo dobrymi.. wiec nie robi mi to roznicy. 6 glosikow + np jakis maly subwooferek i spokojnie zastapia Ci wygluszenia itd.. glownie, ze nasze autka nie naleza do cichych..PiTT - Pią 02 Cze, 2006 ja uważam że warto
kupiłem sobie zajebiste głośniczki Infinity w drzwi, zamontowałem i...
hmm... jakoś tam grało, ale niskie to raczej takie metalowo-plastikowe dudnienie
dopiero jak wytłumiłem matami zaczeły grać jak powinny mimo że mocowania głośników w R19 są mocno lipne, przykręca się do plastikowych kieszeni w drzwiach zamiast bezpośrednio do drzwi