To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Alfa Romeo 145

k-mart - Pią 08 Sty, 2010

Cytat:
100tys od nowosci czy od 500 do 600??

100tys od chyba ~60tys, z tym ze on go w ogole nie serisowal, oprocz klockow chyba nic nie bylo wymieniane :D

pcs - Pią 08 Sty, 2010

Ja tam 145 bardzo lubie, byl to pierwszy HH ktorego dosiadalem (wersja 2.0 z recaro). Jeden z ladniejszych kompaktow ever moim zdaniem. Zawias z tego co sie orientuje i z przodu i z tylu takie same wahacz i pasuja od tipo czyli komplet na grosze nowych co 30tys. km (tak jak w volkswagenach tylko duzo taniej). Ale silnik predzej czy pozniej zacznie brac litr oleju na 100km. W szwajcarii byl chyba nie zaryzykowal.
Bart - Pią 08 Sty, 2010

W 145/6 najpierw montowane było boksery, potem zastąpili je rzędowymi TSami. Diesle też się zmieniły - miejsce prostego 1.9TD z komorą wstępną zajął nowoczesny 1.9jtd.
Stf - Pią 08 Sty, 2010

wygląd faktycznie na +, 145 w czerni lub czerwieni była super jak na owe czasy. wersja 2,0 z koniczynką również oferowała sporo, jednak słyszałem że silnik nie wydalał mocnego traktowania (głowice?) - tylko zasłyszane info. 1,7 16v 133km jeździł całkiem fajnie, w połączeniu z dźwiękiem boxera przy 6500obr dawał mega frajdę.
CHRZANEK - Pią 08 Sty, 2010

Stf napisał/a:
1,7 16v boxera. mieliśmy alfę 33qv 4x4 - silnik super. brzmienie/osiągi/awaryjność jednostki- na prawdę na dobrym poziomie

Stefan mieliście taką alfe ???

Super

Mnie się 33 bardzo podobają (szczególnie decha rozdzielcza która urodą mogłaby konkurowac z fiatem 125p) a wersja 4x4 to był chyba pierwszy samochód tej klasy z napedem na wszystkie łapy. Podobno naped opracowało subaru...

Sory za oftop :)

Stf - Pią 08 Sty, 2010

mieliście. bo przez pewien czas alfy nas zaślepiły (mnie i brata) ... do czasu zakupu 146. Nie wiem Radku o co Ci chodzi...?
Marek23 - Pią 08 Sty, 2010

Mojemu ziomowi w 146 po 35 tys poszedl rozrzad. Wiec chyba jest cos prawdy w tym gadaniu,ze alfy lubia sie psuc.
Bartli - Pią 08 Sty, 2010

Alfy to szajs
ps - Pią 08 Sty, 2010

Bartli napisał/a:
Alfy to szajs

rozumiem - a ty otaczasz sie nimi, zeby inni nie musieli. :pom:

Jakie doswiadczenia z 1 4 6 ??

Bartli - Pią 08 Sty, 2010

ps napisał/a:
Bartli napisał/a:
Alfy to szajs

rozumiem - a ty otaczasz sie nimi, zeby inni nie musieli. :pom:

Dokładnie tak ;D I tak co raz więcej buractwa tym jeździ, bo używane Alfy są tanie

ps napisał/a:
Jakie doswiadczenia z 1 4 6 ??

Nie miałem jakiś poważnych awarii, które byłby wynikiem tego że to włoskie auto i do tego Alfa. W październiku obróciły mi się panewki podczas pojeżdżawki, no ale bywa...

Moja 146 ma już ponad 11 lat, więc co jakiś czas są jakieś pierdółki do zrobienia. Najbardziej chyba narzekam na elektrykę w tym aucie. A tak to to tylko wymieniać co trzeba o czasie, i nie powinno być jakiś problemów. Zapewne Civic byłby rozsądniejszym wyborem, ale... ;)
146 pod koniec roku przeszła kurację "odmładzającą" na wersję GT, i jak na razie nie zamierzam się z nią rozstawać :)