bizon - Czw 28 Sty, 2010 sram na normy, ja skrecam ponadprzecietnie
raz, ze ledwo daje rade trzymac kurs na wprost, dwa, ze z uwagi na ilosc szpachli sztywnosc budy jest ograniczona, wiec i skreca latwiej jozekrj - Czw 28 Sty, 2010 golf gti mk1 na 8
brak kadeta gsi
puga 206 gti/s16/rc
uno turbo i punto gtzefir - Czw 28 Sty, 2010 kadett gsi nasz/ to wlasnie jest vauxhall astra gte wg google
bizu masz malunki mojej reki na twoim aucie wiec one trzymaja sztywnosc
farba byla od Qukiego wiec musi miec jakies mega moce Dbizon - Czw 28 Sty, 2010
zefir napisał/a:
kadett gsi nasz/ to wlasnie jest vauxhall astra gte wg google
bizu masz malunki mojej reki na twoim aucie wiec one trzymaja sztywnosc
farba byla od Qukiego wiec musi miec jakies mega moce D
tym bardziej sie dziwie, ze nie ma wpisu "hąda bizona" w top ten zefir - Czw 28 Sty, 2010 w top one by sie nadala bizon - Czw 28 Sty, 2010 widze w tym temacie swietny grunt na odwieczna wojne dżapanis teknolodżi - auta na F (nie mylic z koncernem FoklsFagena) martin.h - Czw 28 Sty, 2010
Vlodarsky napisał/a:
Każdy z nas pewnie by inaczej ułożył tą listę no cóż taka prawda
Dokładnie. Ja np. nie uwzględniał bym żadnych innych aut oprócz francuskich
W tej liście podoba mi się jedno, poza wyjątkami większość aut to auta mające już swoje lata. Jak spojrzymy na koncepcję budowy hot-hatcha kilkanaście lat temu czy więcej i teraz to jest ona całkowicie inna. Owszem nadal jest to mały hatchback z mocnym silnikiem, ale coraz częściej mamy turbo, klimy, skóry, esp, nawigacje itp. A spójrzcie na takie 205 GTI czy Williamsa. Jak najlżejszy spartan dający jak najwięcej frajdy z jazdy. To se ne vrati (jak gadają południowi sąsiedzi).bizon - Czw 28 Sty, 2010
martin.h napisał/a:
Jak najlżejszy spartan dający jak najwięcej frajdy z jazdy. To se ne vrati (jak gadają południowi sąsiedzi).
a szkoda kosmita - Czw 28 Sty, 2010
martin.h napisał/a:
nadal jest to mały hatchback
Cytat:
VW Golf GTi Mk5
Passenger - Czw 28 Sty, 2010
kosmita napisał/a:
martin.h napisał/a:
nadal jest to mały hatchback
Cytat:
VW Golf GTi Mk5
martin.h napisał/a:
poza wyjątkami
Barejka - Czw 28 Sty, 2010 jebane herbaciarze oni chyba to wyliczyli od ilosci sprzednych tuningowych bodykitow myslalem ze ten ich ranking bedzie bardziej obiektywny a jest z dupy wziety martin.h - Czw 28 Sty, 2010
Barejka napisał/a:
pomylony herbaciarze oni chyba to wyliczyli od ilosci sprzednych tuningowych bodykitow myslalem ze ten ich ranking bedzie bardziej obiektywny a jest z dupy wziety
Bo co, nie ma XSi k-mart - Czw 28 Sty, 2010 test bez gleb, negatywu i HD-felg.
co za ludzie Barejka - Czw 28 Sty, 2010 martin.h, nie o to chodzi ale taki golf 2 gti tu nie pasuje i jak ktos wczesniej wspomnial za duza rozbierznosc pomiedzy s16/rallyek-mart - Czw 28 Sty, 2010 ciekawe, ze nie uwzglednili " 106 martin h. edition" w tym tescie