temat mozna olac, pod warunkiem, ze jakas zyczliwa dusza cie nie pod***oli
1) Bizon gdzie mieszkasz
2) Nie lubie hondziarzy
3) Chciałbym własnie uniknąć tej jakże niekomortowej sytuacji:
bizon napisał/a:
grozi pozbawienie wolnosci do 1 m-ca, grzywna do 5k lub nagana
Any ideas ??M - Czw 18 Lut, 2010 Moze jestem nudny ale meldunek to kolejny artefakt komuny, miejmy nadzieje ze "liberały" to zniosą jak obiecywali.
Sama nazwa brzmi abstrakcyjnie "meldunek" - kto komu ma sie meldowac albo gdzie ma sie zameldować?Michał - Czw 18 Lut, 2010
eM napisał/a:
Moze jestem nudny ale meldunek to kolejny artefakt komuny, miejmy nadzieje ze "liberały" to zniosą jak obiecywali.
Sama nazwa brzmi abstrakcyjnie "meldunek" - kto komu ma sie meldowac albo gdzie ma sie zameldować?
nie do końca.
Meldunek czyli spis ludności w danym miejscu. Czyli kto gdzie jak ile i po co mieszka. mi nie potrzebne takie dane, ale niektórym tak
chrzaniu, ja ostatnio przechodziłem to. Chciałem sie zamledować tymczasowo, polazłem do gminy, i miła Pani powiedziała
- po co, tylko Pan straci pieniądze. Ważny jest meldunek stały. Tymczasowy nie jest wymagany.
OlejM - Czw 18 Lut, 2010 Nie no proszę Cie skórka za wyprawkę, meldunek nie jest do niczego potrzebny.
Spis ludnosci to mozna zrobic albo zlecic na potrzeby gusu np.bizon - Czw 18 Lut, 2010
CHRZANEK napisał/a:
1) Bizon gdzie mieszkasz
lodz, w blokach, w ciagu ostatnich 7 lat 5 razy zmienialem adres.
CHRZANEK napisał/a:
2) Nie lubie hondziarzy
bo nie skrecaja? szymlorek - Czw 18 Lut, 2010 Chrzaniu tak z własnego doświadczenia powiem Ci że nie musisz się kompletnie tym przejmować, nikt CI kuku za brak meldunku nie zrobi, tym bardziej kiedy w miejscu A bywasz regularnie co więcej na czole braku meldunku wypisanego nie masz więc nie sądze żeby ktoś wpadł na tak idiotyczny pomysł żeby to zgłaszać, chyba że masz jakiś wyjątkowo złośliwych sąsiadów..Janusz - Czw 18 Lut, 2010 kurcze Szymrol, zawsze się zawieszam na Twoim awatarze szymlorek - Czw 18 Lut, 2010 chcesz większą rozdzielczość?
Mam 1024x768 Janusz - Czw 18 Lut, 2010 dajesz w odpowiednim temacie !!CHRZANEK - Czw 18 Lut, 2010 M , Syn, i Żubr dostali pomuk za konstruktywne wypowiedzi, zaś Janusz otrzymuje pozwolenie na obejrzenie wieczorynki PieQt - Czw 18 Lut, 2010 Chrzanek to jest martwy przepis, który wygasł poprzez brak egzekwowania przez Państwo
Poza tym nie znam Wynajmującego, który zgodziłby się, abyś zameldował się u niego, nawet tymczasowo - chyba, że o co innego Ci chodzi. Wiele trudniej jest wyrzucić z mieszkania zameldowaną osobę, nawet tymczasowo.KonradMK - Czw 18 Lut, 2010 trochę wiem w temacie. większe sankcje są za nie zgłoszenie takiego faktu do spółdzielni niż do urzędu dzielnicy. meldunek to praktycznie martwy przepis, który prawdopodobnie zostanie niedługo zdjęty. podpierdolić mogą cię sąsiedzi do spółdzielni a wtedy właściciel mieszkania dostaje karę. ale jeśli wynajmujesz na legalu to nie ma się czego bać.
meldunek to komunistyczny bzdet, powinni to znieść żeby cwaniaki z wiochy pracujący w miastach w końcu zaczęli płacić podatki jak trzeba.Mick - Czw 18 Lut, 2010
CHRZANEK napisał/a:
M , Syn, i Żubr dostali pomuk za konstruktywne wypowiedzi, zaś Janusz otrzymuje pozwolenie na obejrzenie wieczorynki
osz Ty... a ja za swoje wypowiedzi nic nie dostane? nawet przejażdżki koniem? PGmaster - Czw 18 Lut, 2010 To ja zmienie troszke temat chociaz tez jest zwiazany z meldunkiem. Chcem sie zameldowac w Wawie, chcem byc warszawiakiem. Golfa mam zarejestrowanego na siebie + dopisany jest moj tata. No i teraz kiedy zmienie miejsce zameldowania to bede musial przerejestrowac samochod czy moze zostac na tablicach plockich? Troszke mnie przerazaja warszawskie koszty ubezpieczenia.Franek - Czw 18 Lut, 2010 PGmaster, podstawowe pytanie: będziesz miał miejsce w którym ktoś Cię zamelduje? Lub masz swoje własne mieszkanie w Wawie?
Jeśli będziesz chciał meldunek czasowy to golf zostanie na płockich blachach