To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] Civic Type-R EP3

Bonczek - Pon 22 Lut, 2010

Ale będziesz musiał obniżyć cenę, a poniesiesz dodatkowe koszty + rysa na psychice, jeżeli zrobiłbyś to z własnej woli ;D
Bart - Pon 22 Lut, 2010

całkiem niedawno sprzedawałem transita (sytuacja dość mocno odmienna - duży dostawczak, prywatni ludzie takich samochodów nie kupują) i było kiepsko.
Zacząłem od ceny troszkę wyższej niż średnia rynkowa (a fur był naprawdę zadbany) i zero odzewu, im bardziej cena spadała tym więcej dzwoniących :]

Myślę, że żeby godziwie samochód sprzedać trzeba cierpliwie poczekać na amatora, który liczy się z tym że cena nie jest jedynym parametrem przy kupowaniu używki.

W każdym razie - życzę powodzenia z ciffem :>

koma600 - Pon 22 Lut, 2010

no ładny syfik robi się cieplej zacznie się ruch
Maciusiowy - Pon 22 Lut, 2010

agrii bart

...jak pisałem, w momencie gdy kupowałem ludzie zabijali się o te fury, poza tym, z tego co widzę i kukam na otomoto/allegro, cały czas tak jest...jeżeli tylko pojawia się godziwy egzemplarz, znika w 2 dni max. Pytanie tylko na ile godziwy jest mój CTR ;)

106 - Pon 22 Lut, 2010

Maciusiowy napisał/a:
jeżeli tylko pojawia się godziwy egzemplarz, znika w 2 dni max.

to by sie nawet zgadzalo :D cytat z innego forum....
PreludeR napisał/a:
a w Warszawie za to gina wszystkie CTR EP3 stojace pod chmurką...

Anonymous - Pon 22 Lut, 2010

mam nadzieję że się nie sprzeda, chyba że do klubu :) , bo to najzajebistszy CTR jakiego znam :)
Franek - Pon 22 Lut, 2010

Maciusiowy napisał/a:
nie zadzwonił nikt, słownie zero,

Puma wisi już chyba 3 tygodnie na alledrogo i miałem 1 telefon i 1 email o zdjecia. Zaczynam się zastanawiac czy pumy nie zostawić a bułkowóz (diesel na każdej wsi jest potrzebny) zmienić.
Pewnie kwestia pogody też swoje robi.

Ładnie ten Twoj Cif na tych fotkach wygląda.

pP - Pon 22 Lut, 2010

Maciusiowy napisał/a:
...jak pisałem, w momencie gdy kupowałem ludzie zabijali się o te fury, poza tym, z tego co widzę i kukam na otomoto/allegro, cały czas tak jest...jeżeli tylko pojawia się godziwy egzemplarz, znika w 2 dni max. Pytanie tylko na ile godziwy jest mój CTR

a jak było z moim stkiem? wystawiłem cenę trochę większą jak średnia krajowa to cisza (mimo, że furka była zadbana i na fajnych fotach)..dopiero jak cena nieco spadła to pojawiły sie majle typu: "20k mogę dać"..
przyjmujesz dwa warianty sprzedaży do wyboru:
1. wystawiasz cenę jak teraz - masz mega zajebiste auto, super doinwestowane i powtarzasz to każdemu kupującemu i czekasz na amatora (miesiąc lub 2 lata - nie mareguły).
2. wystawiasz taką cenę, jaką będzie ktoś w stanie dać - prosta zasada rynku, którą kiedyś mi jakarti podpowiedział..

poza tym jaki tam kryzys..jak ktoś jedzie kupić furę za 40k, która jest droga w utrzymaniu, pali dużo wachy, 3d i na wakacje ciężko tym się przeturlać to musi mieć kasę..tylko inna kwestia, że ludzie się nauczyli w tym momencie szukać na siłę pierdół aby zbić cenę..

Maciusiowy - Pon 22 Lut, 2010

pP napisał/a:
poza tym jaki tam kryzys..jak ktoś jedzie kupić furę za 40k, która jest droga w utrzymaniu, pali dużo wachy, 3d i na wakacje ciężko tym się przeturlać to musi mieć kasę

otóż to :)

ale znalazłem innego, lepszego - opis mistrz, jak dla mnie k.urwa przegięcie, dbam o furę, ale w życiu bym tego tak naturalistycznie nie przedstawił:

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11589585

"przebieg potwierdzony książką serwisową, udokumentowany fotograficznie- zdjęcia co tysiąc kilometrów, od momentu zakupu"

"w zimie wyjeżdżałem tylko jak było w miarę sucho. Odpalany raz w tygodniu, klimatyzacja uruchamiana przynajmniej raz na 2 tygodnie"

Anonymous - Pon 22 Lut, 2010

Maciusiowy napisał/a:

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11589585

"przebieg potwierdzony książką serwisową, udokumentowany fotograficznie- zdjęcia co tysiąc kilometrów, od momentu zakupu"

"w zimie wyjeżdżałem tylko jak było w miarę sucho. Odpalany raz w tygodniu, klimatyzacja uruchamiana przynajmniej raz na 2 tygodnie"

osz fak, co za typ...
ale on pewnie sprzeda fur szybciej niż Ty, taki rynek... :(

CHRZANEK - Pon 22 Lut, 2010

Fajne auto - szkoda że nie skręca.
Maciusiowy - Wto 23 Lut, 2010

samochód coprawda dopiero od 1 dnia na otomoto, ale nie zadzwonił nikt, zero, null...przyznam, że trochę, może nie tyle się podłamałem, co zaskoczyłem, że nie ma żadnego odzewu - ja rozumiem, że 40 tysi to nie mało kasy, ale z drugiej strony nie uważam, żeby była to jakaś cena z kosmosu :/ Nie takie trupy się sprzedawały po 42-43 kpln - nie kumam...oj dziwny ten nasz rynek samochodów używanych, dziwny :)

PS. chyba robiąc konkurencję wpiszę, że u mnie zdjęcia były robione co 500 km, aparatem z matrycą 13 mpix, a przed wyjazdem badałem wilgotność powietrza i sprawdzałem prognozę 16-dniową na tvn (bo tam mają najwyższą sprawdzalność) :D

Bad-i - Wto 23 Lut, 2010

niczym sie nie przejmuj, czekaj spokojnie na lepsza pogode.

Chociaz nie ukrywam ze moi koledzy ktorzy kupili teraz CTRa zeby z niego zrobic rajdowke kupili troche taniej, a auto na moje oko w bardzo dobrym stanie.

Anonymous - Wto 23 Lut, 2010

Po prostu czekaj,ja zacząłem sprzedawac Clio w grudniu,pozniej była przerwa z powodu wyjazdu,i poszedł dopiero teraz,cena była mocno okazyjna,myslałem ze auto sie od razu sprzeda.Nowy własciciel przyjechał tylko ze względu na moj szczery opis auta.
Cos dziwnego dzieje sie na rynku uzywanych aut takich jak nasze,trzeba był sobie golfa w dizlu kupic to by sie o niego zabijali

iQ - Wto 23 Lut, 2010

szkoda ze sprzedajesz CTR´a :'(
zobacz lepiej na civicklubie czy juz specjalisci sie nie odezwali ze masz tylna wycieraczke krzywo, brak naklejki, 1mm wieksza szpare, etc :rotfl: niejaki CM Punk jest tam specjalista od ocen CTRow ze zdjec ;D