Anonymous - Wto 16 Mar, 2010 Tak btw. to słyszałem o wkładzie na prostych zębach do MA, niejaki Królikowski miał to w rajdowej 106, składali to moi znajomi, ale nie wiedzą jakiej to było produkcji. Słyszał ktoś coś?saxorulez - Wto 16 Mar, 2010 tak QUAIFE lub BACIO ROMANOGeKo - Wto 16 Mar, 2010 Na seryjną skrzynie na prostych zębach chyba mówią "French gearbox"martin.h - Wto 16 Mar, 2010 Jakby już iść na całość to wolałbym cały dedykowany wkład kłowy, wtedy nie będzie problemu z synchronizatorami.
Oglądałem w Kaps'ie, ale oni nie robią czegoś takiego do MA.saxorulez - Wto 16 Mar, 2010
GeKo napisał/a:
French gearbox"
"dog gearbox"k-mart - Wto 16 Mar, 2010
martin.h napisał/a:
Jakby już iść na całość to wolałbym cały dedykowany wkład kłowy, wtedy nie będzie problemu z synchronizatorami.
Oglądałem w Kaps'ie, ale oni nie robią czegoś takiego do MA.
Jestem zainteresowany.
Czy mogl bys rozwinac temat i moze wkleic jakis przyklad?Anonymous - Wto 16 Mar, 2010
saxorulez napisał/a:
dog gearbox
dogbox to chyba określenie kłowej skrzyni, a ten wkład o którym pisałem podobno był tylko na prostym zębie, ale nie kłowy
Poza tym podpytałem, i to było chyba produkcji czeskiej, więc prawdopodobnie sporo taniej niż quaife czy BRmartin.h - Wto 16 Mar, 2010
k-mart napisał/a:
Jestem zainteresowany.
Czy mogl bys rozwinac temat i moze wkleic jakis przyklad?
Tzn.? Po prostu chodzi oto, że w kłówce rolę synchronizatorów przejmują sprzęgiełka kłowe. Wtedy można zmieniać biegi w górę jak i w dół bez użycia sprzęgła, trzeba tylko użyć trochę więcej siły.
Czy posiada ktoś informacje ile kosztuje najtańszy wkład kłowy do MA?M - Wto 16 Mar, 2010 czyli synonim "dostać w kły" - oznacza po prostu szybko zmieniać biegi w kłówce...Anonymous - Wto 16 Mar, 2010 PPG
http://www.ppgearbox.com.au/ http://www.saxperience.co...ad.php?t=190865k-mart - Wto 16 Mar, 2010
martin.h napisał/a:
Tzn.? Po prostu chodzi oto, że w kłówce rolę synchronizatorów przejmują sprzęgiełka kłowe. Wtedy można zmieniać biegi w górę jak i w dół bez użycia sprzęgła, trzeba tylko użyć trochę więcej siły
O to mi chodzilo.
A czy skosnych zebow na zebatkach nie da sie wygiac mlotem i kombinerkami na proste?Anonymous - Wto 16 Mar, 2010 da się, na dniach będę właśnie to robił, porobie foty i zrobie jakiś guide
szprzęgiełek kłowych nie montuję, nie lubię używać siły przy zmienie biegówCHRZANEK - Wto 16 Mar, 2010 To nie są tanie rzeczy Halinka...
Skrzynia biegów BE4/5 na synchronizatorach ze szperą w komplecie z grubymi półosiami,metalową tarczą sprzęgła,podporą półosi,czyli wszystko aby ją zamontować do Peugota 206 XS 1,6 16V.Homologowana PG-12x68 , 1-12x35 , 2-16x30 , 3-20x28 , 4-20x23 , 5-27x26. V.max na 15 cali 160 km/h.Po przeglądzie.
cena: 15.000
telefon: 502-077-746
imię i nazwisko: Robert Smolarek
adres: Kęty
województwo: małopolskie