Kulturka - [F] Shutter Island / Wyspa tajemnic (2010)
GeKo - Pon 19 Kwi, 2010 Nie zawsze najpierw oglądam a potem czytamJakarti - Nie 02 Maj, 2010 bylismy z Magda dzisiaj na tym w kinie.. i dopiero na koncu zobaczylem, ze to film Scorsese.
zawsze bylem uprzedzony do jego kina i ... powiedzmy, ze film fajny ale troche mi sie dluzyl.
zasługuje na niskie 8 bo fajnie opowiada historie.
i dostaje najwyzsze 10 za muzyke.
Leo nie pogodzil sie z tym co mu wciskali. do konca byl swiadom tego, ze go wkrecaja. na koniec rzucil do chucka pytanie: czy lepiej zyc jako podly czlowiek czy umrzec z godnoscia czy cos w ten desen. chuck kiwnal do chlopakow a pielegniarz mial pisztoleta pod szmatą..
wiec wolal zginac niz siedziec tam x lat.PiTT - Nie 02 Maj, 2010
Jakarti napisał/a:
Leo nie pogodzil sie z tym co mu wciskali. do konca byl swiadom tego, ze go wkrecaja. na koniec rzucil do chucka pytanie: czy lepiej zyc jako podly czlowiek czy umrzec z godnoscia czy cos w ten desen. chuck kiwnal do chlopakow a pielegniarz mial pisztoleta pod szmatą..
wiec wolal zginac niz siedziec tam x lat.
ziom, no właśnie odwrotnie wg. mnie
jak sobie uzmysłowił co zrobił to wolał zginąć niż żyć z takim obciążeniem
muszę sobie jeszcze raz obejrzeć końcówkę bo nie widziałem tej broni na końcuMichał - Pon 03 Maj, 2010 ja też tej broni nie zauwayłem
pytane takie było
What's better? To live as a monster? Or to die as a good man?GeKo - Pon 03 Maj, 2010 Właśnie nie mam pewności czy to był pistolet, czy ten szpikulec do lobotomii.Jakarti - Pon 03 Maj, 2010
PiTT napisał/a:
ziom, no właśnie odwrotnie wg. mnie
rozumiem co napisales wczesniej moim zdaniem wlasnie nie dał sie wkrecic dlatego to napisalem
GeKo napisał/a:
czy ten szpikulec do lobotomii.
moja nadinterpretacja. nie wiadomo co bylo ale mysle, ze to go killim M - Pon 03 Maj, 2010 Kuba - też miałem takie odczucia po filmiePassenger - Pon 03 Maj, 2010 Film dobry, dobrze opowiedziana historia z zaskakującym finałem.
Strach pomyśleć jak kiedyś wyglądała psychiatria... Gotti - Pon 03 Maj, 2010
GeKo napisał/a:
Właśnie nie mam pewności czy to był pistolet, czy ten szpikulec do lobotomii.
dokładniePiTT - Pon 03 Maj, 2010 dobra
przecież przed końcem już wyszło jak gadał z doktorkiem
sztuczny pistolet, strzelał do niego itd.
po tym jak zabił swoją żonę, wyłączył się i tyle
dopiero potem do niego dotarło jaka jest prawda
nie ma tutaj żadnych spisków
ale jak już był w pełni rozumu to stwierdził że woli żeby mu lobotomię zrobili niż ma żyć
ta wersja wydaje mi się w 90% prawdziwaBad-i - Śro 05 Maj, 2010 super ze przeczytalem pierwszy komentarz (chociaz uznalem ze dotyczyl wrestlera) - teraz to sobie moge isc na popcorn tylko.PGmaster - Śro 05 Maj, 2010
Bad-i napisał/a:
super ze przeczytalem pierwszy komentarz (chociaz uznalem ze dotyczyl wrestlera) - teraz to sobie moge isc na popcorn tylko.
Dlatego proponuje przed kazdym takim postem ostrzegac zeby ludzie ktorzy nie widzieli filmu nie czytali.Bonczek - Pon 31 Maj, 2010 Bardzo dobry film, lubię takie filmy przedstawiające historię od dupy strony