leon - Pon 29 Mar, 2010 a nie lepiej serio tego nissana - napedy w nim sa dobre (opcje 2WD, Auto, 4WD -Lock .. wszystkie pewnie przydadzą się w powyższych miejscach o których pisałeś) ... zreszta wszystko kopiuj wklej z X-traila ktory o niebo lepiej zachowuje sie w terenie od tego land rovera i innych suvów
tym bardziej nowa konstrukcja samochodu to zawsze coś milszego dla oka
jak my kupowaliśmy SUVA to padlo na Renault Koleos (poza drogimi przglądami narazie mega wypas) ale pod lupą było kilka innych samochodów i w mojej opini oraz wg tych które poznałem to:
CRV - sie pieprzy nagminnie - głównie skrzynia &klimatyzacja
RAV4 - wg mnie mała (chociaż porównywalna z Quashqaiem) i to juz dosc stara konstrukcja
Antara - 5 biegów ??? WTF?
Outlander-wypas w środku ale zużycie klocków i tarcz doprowadza do szału właścicielikosmita - Pon 29 Mar, 2010 A po co SUV w ogóle? Nie lepiej kupić zwykłe kombi,kombi z 4x4, ewentualnie volvo xc70/subaru outback?Bart - Pon 29 Mar, 2010 ooo, dyskusja starym zwyczajem zaczyna zbaczać
ja proponuję żuka z plandeką!strick - Pon 29 Mar, 2010
leon napisał/a:
Outlander-wypas w środku ale zużycie klocków i tarcz doprowadza do szału właścicieli
Nie słyszalem o takim problemie od ojca.k-mart - Pon 29 Mar, 2010
strick napisał/a:
leon napisał/a:
Outlander-wypas w środku ale zużycie klocków i tarcz doprowadza do szału właścicieli
Nie słyszalem o takim problemie od ojca.
Kto hamuje, ten huya nigdy nie wyjmuje!Michał - Wto 30 Mar, 2010
Cytat:
freelander to miejska popierdółka dla osób którzy mają ciśnienie na Land Rovera, ale nie starcza im na porządny model
ja pie.rdo.le , co za ku.rw.a bzdura.
Szymlor, pare lat temu jedziłem z kumplem za freelanderem i zrobilismy dosyć dobry wywiad.
Tarcze, kloce. Dodatkowo bardzo słabe wykończenie wnętrza, wszystko zaczyna skrzypieć. Tanie plastiki. U znajomych jeszcze były ogromne problemy z elektroniką. Napędy niezłe, silniki w sumie też. Wychodziły jeszcze jakieś drobnostki przez które samochód stał długo w serwisie
Nie bierz. Wolałbym nissanak-mart - Wto 30 Mar, 2010 a może lepiej x-trail?
myślę że to porównywalnej wielkości auta
nie chodziło mi o to że freelander jest kiepski, tylko wydaje mi się że kupi go ktoś kto nie chce mieć ultra hardcora jakim jest defender a discovery kosztuje o wiele wiele więcejPiTT - Wto 30 Mar, 2010
Synek napisał/a:
Cytat:
freelander to miejska popierdółka dla osób którzy mają ciśnienie na Land Rovera, ale nie starcza im na porządny model
ja pie.rdo.le , co za ku.rw.a bzdura.
Szymlor, pare lat temu jedziłem z kumplem za freelanderem i zrobilismy dosyć dobry wywiad.
Tarcze, kloce. Dodatkowo bardzo słabe wykończenie wnętrza, wszystko zaczyna skrzypieć. Tanie plastiki. U znajomych jeszcze były ogromne problemy z elektroniką. Napędy niezłe, silniki w sumie też. Wychodziły jeszcze jakieś drobnostki przez które samochód stał długo w serwisie
Nie bierz. Wolałbym nissana
ziom, właśnie sam to potwierdziłeś
"Dodatkowo bardzo słabe wykończenie wnętrza, wszystko zaczyna skrzypieć. Tanie plastiki. U znajomych jeszcze były ogromne problemy z elektroniką"
zakładam że w Range Roverze takich problemów nie masz
Freelander to najtańszy model Land Rovera i uważam nadal tak jak napisałemszymlorek - Wto 30 Mar, 2010 Jutro jadę oglądnąć Quashqaia w dwulitrowym klekocie będe miał porównanie, może rzeczywiście bardziej ucywilizowany podniesiony samochód będzie trafniejszym wyborem choć pewnie będzie trzeba sie naszukać żeby znaleść tak fajnie utrzymaną sztukę
X-trail, czy outlander to na pewno o niebo fajniejsze auta ale totalnie nie nasza półka cenowa, podobnie jak podniesione combiaki w stylu audi allroad czy aletei freetrack.
Jutro jazda Nissanem po nim będe miał jasny pogląd
Dzięki za pomoc ! Anonymous - Wto 30 Mar, 2010
leon napisał/a:
CRV - sie pieprzy nagminnie - głównie skrzynia &klimatyzacja
mamy, że tak powiem w rodzinie i daje rade 200k na szafie, jelenia zdjąłem i jeździ i daje sobie radę ta pseudo terenówka a przy okazji od 150k na gazie - wsiadasz i jedziesz ... ale FL jest sporo tańszy w zakupie ... o jakies 8-12k na 2002r np.k-mart - Wto 30 Mar, 2010 a może lepiej lexus?
myślę że to porównywalnej wielkości auta
nie chodziło mi o to że freelander jest kiepski, tylko wydaje mi się że kupi go ktoś kto nie chce mieć ultra hardcora jakim jest defender a discovery kosztuje o wiele wiele więcejWalle - Śro 31 Mar, 2010
szymlorek napisał/a:
PiTT napisał/a:
a może lepiej rav4?
k-mart napisał/a:
a moze lepiej crv?
Wszystkie to są auta które też są brane pod uwagę, landek obecnie jest na tapecie bo auto mimo że 2006 rok utrzymane jest perfekcyjnie i ma 30,000km najechane, poza tym kupywane od kumpla, polski salon, serwis w aso to wszystko powoduje że to najpoważniejsza oferta, gdybym miał różne modele aut tak samo pewne, wybór pewnie byłby trudniejszy.
teraz rozpatruje to w kategoriach- brać ten konkretny egzemplarz czy nie.
KUPIONE a nie KUPYWANE
silnik w tym aucie to 2.0 z BMW, używane także w E46 - dość traktorowaty dźwięk, osiągi bardzo przeciętne, spalanie normalne , bez szału. Awaryjność jak w każdym CR.nox - Wto 10 Maj, 2011 odgrzebie nieco
Freelander 2 2.2 td4 160 KM 2008r. jakieś opinie ? Silnik to PSA znany tez z outlandera zbiera ogólnie niezłe opinie , konkretny egzemplarz jest wyposażony w skrzynie automatyczną 6 biegową to konstrukcja LR czy ktoś ją dostarcza ? Sama płyta podłogowa pochodzi od Forda tylko z jakiego modelu ? Marcel ty masz już po liftingowego ale konstrukcyjnych zmian nie było tam za wiele (chyba) jak odczucia ?pcs - Wto 10 Maj, 2011 Z mondeo plyta jest, podobnie jak volva wszelakie min. XC70. Raczej udana konstrukcja. Freelander 2 to juz kawal fury i przeswit jak w prawdziwej terenowce.
Ja mimo wszystko polecam Forestera, glownie ze wzgledu na prowadzenie, chyba najlepsze w klasie i lepsze od wiekszosci zwyklych, nie podniesionych aut. No i do wyboru albo 2.5 turbo, ktory w zasadzie nie ma zadnej konkurencji albo 2.0 NA, ktory starcza, nie dostarcza problemow i w gratisie reduktor.M - Wto 10 Maj, 2011 Ile Ci to pali?
(wiem że wywołam salwy śmiechu teraz ale pytam poważnie)