Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010 martin.h ja dalej czekam na odpowiedz w temacie Pitta, gdzie poleciles z reka na sercu opony rajdowe bfgoodricha...leon - Śro 21 Kwi, 2010
p106rallye napisał/a:
Ojojoj synek
Zielony przycisk na dole, se naduś.
o karwa.. rozwaliłeś mnie tym Piotrek
iQ - to do Twojej Hondy ?
no a jak wygląda taki przelotowy dystans ? bo nakręcany to wiem i z jakiego materiału to trzeba zrobić?Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010
leon napisał/a:
no a jak wygląda taki przelotowy dystans ?
Dajesz do takiego albo dłuższe śruby , albo długie szpilki , i na to nawlekasz dystans a potem felgęmartin.h - Śro 21 Kwi, 2010
leon napisał/a:
no a jak wygląda taki przelotowy dystans ? bo nakręcany to wiem i z jakiego materiału to trzeba zrobić?
Przelotowy ma najczęściej cztery otwory i szpilki przechodzą na wylot. Najczęściej wykonuje się je ze stopów aluminiumleon - Śro 21 Kwi, 2010 ja chyba jakis niekumaty jestem
czym to http://profelgi.pl/dystan...-c-3_32_34.html
rożni się od
http://profelgi.pl/dystan...-c-3_32_33.html
poza tym że te przelotowe mają tylko jeden zestaw otworów ? przez to właśnie nie można ich zastosować do zmiany rozstawu ?Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010 Jaki jest temat ? To jak można dać przelotowe.iQ - Czw 22 Kwi, 2010
te pierwsze przykrecasz do piasty a te drugie to przelotowe z dluzszymi srubami/szpilkami. Nie slyszalem o przelotowych ktore zmieniaja rozstaw srub.
Ta fota ktora dalem to dystanse zmieniajace rozstaw z 5x100 na 5x130. Ja dystansow nie mam.Anonymous - Czw 22 Kwi, 2010 co wy sie tak dystansów boicie?? ja na przelotowych i szpilkach 100mm latam ok 4 lata z przodu 25mm z tyłu 20mm nic sie nie dziej itp
kolega na takich samych lata w górskich zero problemu
kilku znajomych lata w drifcie kupe czasu a tam dystanse przelotowe maja nawet po 50mm i jakoś jeszcze nikt koła nie zgubił, przykręcane do piasty i potem do dystansu koła muszą być z porządnego materiału pa9 boalu miększe od stali i jak bedzie słaby materiał albo zamało podparta szpila w ekstremalnych warunkach jest ryzyko że wyrwie szpilki z dystansu choć przy pa9 to niemożliwe raczej
dla czego dystansu nie można zrobić u tokarza każdy tokarz to zrobi nawet uczeń na praktykach to operacja prosta jak budowa cepa, wiem co mówię wkońcu z zawodu jestem operatorem CNC
oczywiście ja mam przelotowe
co do zmiany rozstawu to najbezpieczniejsze jest zmiana piast na takie 4x108 lub obróbka fabrycznych na nowy rozstawBad-i - Czw 22 Kwi, 2010 ja wam moge pokazac dystans 70 mm na strone (nie przelotowy) kaziu1985pn - Czw 22 Kwi, 2010 Bad-i, to nie jest dystans to jest już druga piasta dokręcona do standardowej Bad-i - Czw 22 Kwi, 2010 grunt ze nic sie z tym nie dziejeAnonymous - Czw 22 Kwi, 2010
kaziu1985pn napisał/a:
Bad-i, to nie jest dystans to jest już druga piasta dokręcona do standardowej
jaka piasta piasta zazwyczaj ma od 15 do 25mm grubośćikaziu1985pn - Czw 22 Kwi, 2010 barylax, taki żarcik ale przy takiej 70 można pewnie już zastosować standardowe śruby a nie imbusowe że nawet lepiej tylko że w clio nawet bieżnik się nie chowa w obrysie TOXIC - Czw 22 Kwi, 2010 z tego co ja widze to na przod 20mm w Sporcie to jest max, przynajmniej przy seryjnym ET i oponie 205/50 na tyle miałem 16mm i ładnie to współgrało. Teraz byłem zmuszony załozyc na tył 20mm i opona jest równo z błotnikiem. do tego stopnia ze obawiam sie zakładać sprzęzyny obnizające zeby nie pociąc opony. Oczywiscie wszystkie dystanse przelotowe.
Na tym zdjeciu to ładnie widać, w tej chwili dystanse są zamienione, czyli przód 16mm a tył 20mm Ale jak były odwrotnie to wszystkie kółeczka ładnie sie na styk pasowaly w nadkola.
Janusz - Czw 22 Kwi, 2010 Leon czyżby kusiły Cie moje felgi ?? Gdyby można to było na przelotowych zrobić to bym się nad tym zastanawiał, ale i tak pewnie bym odpuścił. Bo jak do lekkiej felgi dołożysz dystans, który swoje wazy, to zrobisz bledne koło bo założysz lekkie felgi żeby zmniejszyć masę nieresorowana, ale żeby je założyć zastosujesz ciężki dystans dokładając s powrotem masę w to samo miejsce z którego chciałeś ją odjąć. TO bez sensu