anjas - Śro 28 Kwi, 2010 Mam mBank jako konto rezerwowe. Jest calkiem OK, choć na początku musiałem się z nimi strasznie napierdzielić. Nie będę opisywał, bo to długa historia, ale poziom absurdu z jakim musiałem walczyć przekraczał moje poziomy tolerancji. Na szczęscie jakoś się to skończyło i teraz jest OK. W mBanku fajne jest konto maklerskie, można się pobawić akcjami .
Główne konto mam w BNP Paribas Fortis. To konto mam od kilu lat, jestem zadowolony. Kiedyś ogromnym plusem były wypłaty ze wszystkich bankomatów na świecie za free. Teraz oferują to też inne banki, ale kiedy zakładałem to konto (w 2001 roku) to żaden inny bank w PL nie oferował takiej opcji.
Plusem też jest sporo oddziałów. Odkąd Fortis przejął Dominet to na liczbę oddziałów nie można narzekać. W oddziałach miła obsługa, choć mogę być tu mało obiektywny, bo często w oddziałach Fortisu mylą mnie z moim bratem (którego w Fortisie dosyć dobrze kojarzą) i obchodzą się ze mną jak z jajkiem .
Mam też konto firmowe w BZWBK. W sumie OK, ale wkurza mnie ich nowy system on-line. Moim zdaniem jest słabiutki, stary wyglądał gorzej ale był bardziej funkcjonalny.
Nie polecam Pekao SA. Wyruchali mnie tam na kilkaset złotych w mega chamski i absurdalny sposób. Po 6 latach od zlikwidowania konta przysłali mi do zapłacenia rachunek za utzrymanie konta przez te 6 lat. Kiedy poszedłem do nich z reklamacją kazali pokazać potwierdzenie zamknięcia konta. Oczywiście go nie miałem, bo przez 6 lat zdążyłem 3 razy zapomnieć, że miałem wogóle w tym banku konto. Finalnie nie miałem czasu, żeby się z nimi użerać i zapłaciłem im te pieniądze + jeszcze raz zamknąłem konto. Oczywiście nie dali mi żadnego dokumentu potwierdzającego to zamknięcie, więc ich spytałem co mam im pokazać jak za 6 lat znów się do mnie zgłoszą.... W końcu zmusiłem ich do wydrukowania mi potwierdzenia zamknięcia tego konta, ale widać nie robią tego automatycznie. To by tym bardziej wyjaśniało dlaczego nie miałem potwierdzenia zamknięcia konta sprzed 6 lat...
W każdym razie banda oszustów i mam wrażenie, że nie byłem jedynym, którego w ten sposób dymali.Jakarti - Śro 28 Kwi, 2010
anjas napisał/a:
Mam też konto firmowe w BZWBK. W sumie OK, ale wkurza mnie ich nowy system on-line. Moim zdaniem jest słabiutki, stary wyglądał gorzej ale był bardziej funkcjonalny.
agrriii!!!!!arssss - Śro 28 Kwi, 2010
eM napisał/a:
Ja jestem zadowolony z mbanku
Ja również posiadam konto w mbanku i jestem bardzo zadowolony .
Żadnych problemów Anonymous - Śro 28 Kwi, 2010 Alior Bank - wszystkie bankomaty za free, przelewy za 20gr, zaufane za darmo, prowadzenie 3 zł. Obsługa miła.Loko - Czw 29 Kwi, 2010
siwy napisał/a:
Alior Bank - wszystkie bankomaty za free, przelewy za 20gr, zaufane za darmo, prowadzenie 3 zł. Obsługa miła.
No stary jeśli masz tam konto to nawet nie orientujesz się w tak podstawowej kwestii, jak ile za nie płacisz
Prowadzenie rachunku- 0zł
Opłata jest za kartę- 5zł, jeśli alior jest twoim głównym bankiem, czyli wpływa na to konto wynagrodzenie lub powyżej 2000 zł z innych rachunków (jest jeszcze kilka możliwych opcji, najlepiej sobie przeczytać na ich stronie co rozumieją jako główny rachunek)
Jeśli nie jest głównym bankiem to karta kosztuje 9 zł
Przelewy z tego co pamiętam to 20 pierwszych jest za darmo.
Bankomaty na całym świecie za darmo.
Oprocentowanie realne to 2,5%
Mam dwa konta mBank i Alior i własnie przestałem korzystać z karty aliora, bo nie lubię płacić za coś co mogę mieć za darmo Greg - Czw 29 Kwi, 2010 Podstawowe konto mam w Kredyt Banku + oszczędnościowe (chyba najwyższe oproc. na rynku). Jest OK, za obsługę ze 2zł, dużo bankomatów za free, obsługa jest OK bo mnie znają w oddziale , system e-bankowości jest taki sobie.
Drugi ROR + oszczędnościowe mam w mBanku. Jest OK.
Chcę z czegoś zrezygnować na rzecz HSBC Advance (może Premier). Mimo prawie braku oddziałów ofertę mają świetną. Też wszystkie bankomaty za free.
[Gdyby ktoś chciał konto w HSBC to mogę dać namiar na motoryzacyjnego doradcę klienta, mojego kumpla ]Anonymous - Czw 29 Kwi, 2010 Przejrzałem właśnie historie konta. Masz racje w styczniu sciagali jeszcze 3zł od lutego już 5. Szkoda, że jakoś nie poinformowali o podwyżce .M - Czw 29 Kwi, 2010
Jakarti napisał/a:
wszystkie banki to lamusy przez obsługe. jesli trafi sie na kilka milych osob to i bank jest fajny. wszedzie mozna. trzeba chciec.
Nie stawiałbym tak sprawy. Porównaj sobie np pekao sa i poziom obsługi, jak trudno załatwic cokolwiek (do wszystkiego trzeba pisac podania i czekac).bizon - Czw 29 Kwi, 2010 Osobiscie uzywam mBanku. Jako konto osobiste polecam, jest latwe i bezproblemowe.
Dla konta wspolnego sie nie nadaje, bo najwyczajniej na swiecie nie maja takiej opcji.
Dlatego wspolne mam w MultiBanku. Rowniez, poki co, nie moge zlego slowa powiedziec.
Wczesniej przerobilem ING i Deutsche Bank. Obydwa odpadly, bo cos bylo nie w porzadku, czy to obsluga internetowa czy inne.
Czy nadaja sie powyzsze na konto firmowe? Nie wiem.
Uzywam rowniez CitiBanku - karta kredytowa. Mam ja jedynie z uwagi na znizki w sklepach, rozne dodatkowe uslugi, ubezpieczenia itp. I jest rozpoznawalna, dziala wszedzie, choc w sumie na chwile obecna, to juz ma duzo mniejsze znaczenie niz 5 lat temu. Poza tym? Zdecydowanie nie polecam. Drogo i kiepska obsluga, czy to w lokalnym oddziale czy na infolinii. A najgorszy jest dostep przez net. Sposob dzialania i obslugi tego ostatniego - mocno kiepski, a poziom bezpieczenstwa wrecz tragiczny. Ostatnio probuje sie zalogowac, a tam wyskakuje mi komunikat, ze jest blad i zebym podal PIN do karty. Zrobilem wielkie oczy, sprawdzilem certyfikaty itp, mysle, ktos mnie w chuja robi. Dzwonie na infolinie, pytam o co kaman. Po ostrym przycisnieciu mowi mi pan, ze awaria systemu byla. Pytam czy to normalne, ze wtedy prosza na stronie o podanie PINu. "To standardowa procedura". Wymieklem.GeKo - Czw 29 Kwi, 2010
bizon napisał/a:
Pytam czy to normalne, ze wtedy prosza na stronie o podanie PINu. "To standardowa procedura".
wydaje się to niemożliwe.CHRZANEK - Czw 29 Kwi, 2010 Moje pierwsze konto to był PKO BP
W zasadzie miałem tam konto dwa razy: pierwszy i ostatni
EOT
Aktualnie mam konto w BPH Sezam MAX.
Konto jest drogie (około 14pln)
Obsługa zarówno w oddziałach jak i na infolinii bez zastrzeżeń (miałem w BPH równiez konto firmowe i też było OK)
Poziom zabezpieczeń w mojej ocenie wysoki choc nieco komplikujący zycie komus kto tłucze duzo przelewów przez net.
Wszystkie bankomaty w PL bez prowizji - co dla mnie jest bezcenne ale aktualnie konkurencja oferuje to samo
Oprocentowanie 4,5%
Aha - ostatnio po fuzji z GE maja naprawde dużo placówek.
Pozdr.Nath - Czw 29 Kwi, 2010
Cytat:
Nie polecam Pekao SA. Wyruchali mnie tam na kilkaset złotych w mega chamski i absurdalny sposób. Po 6 latach od zlikwidowania konta przysłali mi do zapłacenia rachunek za utzrymanie konta przez te 6 lat
Mialem to samo przejscie, rowniez goraco odradzam ten Bank.
Do drobnych operacji gotowkowych uzywam ING i nie slyszalem aby ktos narzekal. Wplatomat (a wplacam dosc czesto) nic nie zezarl. Obsluga mila i czesto nie trzeb czekac, sporo oddzialow (przynajmniej w Sz-nie). Bank Online prosty w obsludze i dosc przejrzysty. Mi sie podoba i odpwiada, moze ktos ma wyzsze wymagania.
Mam dwa konta, oszczednosciowe i direct.. nie biora prowizji za jakies operacje wyplaty pieniedzy jak w innych Bankach (czym ostatnio zaskoczyl mnie znajomy w pracy, ze wyplacajac 5000pln biora od niego 50zl to jest zlodziejstwo tylko juz nie pamietam w jakim to banku)106 - Czw 29 Kwi, 2010
bizon napisał/a:
Dla konta wspolnego sie nie nadaje, bo najwyczajniej na swiecie nie maja takiej opcji.
hmmm zalezy co przez to rozumiesz...uzywam mBanku i mamy z zona 1 konto
ktore jest na nia. ja tam jestem jako pelnomocnik dopisany. login mam swoj
choc najczesciej i tak z jednego korzystamy, karty normalnie 2. dla mnie
mBank ma wszystko czego moge oczekiwac od internetowego banku.bizon - Czw 29 Kwi, 2010
106 napisał/a:
hmmm zalezy co przez to rozumiesz...uzywam mBanku i mamy z zona 1 konto
ktore jest na nia. ja tam jestem jako pelnomocnik dopisany. login mam swoj
choc najczesciej i tak z jednego korzystamy, karty normalnie 2. dla mnie
mBank ma wszystko czego moge oczekiwac od internetowego banku.
Dokladnie to rozumiem Nie maja konta wspolnego, tylko osobiste z subkontem, a to nie to samo Mnie osobiscie to przeszkadza.
GeKo napisał/a:
wydaje się to niemożliwe.
Serio, serio. Szkoda, ze printscreena nie zrobilem.
Gadalem jeszcze z kolega, ktory skusil sie na Aliora. Chwali dostep przez net i wyplaty ze wszystkich bankomatow, ale na minus kasa za prowadzenie konta i tylko 10 smsow darmowo na uwierzytelnianie przelewow.Loko - Czw 29 Kwi, 2010 Ja dziś założyłem trzecie konto, tym razem w BZ WBK Czyli teraz mam mBank, Alior i BZ WBK